Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy miec dziecko

Polecane posty

Gość gość

hej, może któraś mi poradzi mam 23 lata, zostali mi jeszcze ostatni rok studiów, jestem z moim chłopakiem 4 lata, moja mam twierdzi, że to juz ostatni moment na pierwsze dziecko, ona urodziła jak miała 21 (planowane bo w wieku 19 wyszła za mąż), ja myślę, żeby może pracy poszukać najpierw, ale sama nie wiem, może posłuchać mamy i najpierw urodzić dziecko a potem pracy poszukać...? mój chłopak ma bardzo dobra pracę u swojego ojca i własne mieszkanie, więc bylibyśmy samodzielni i niezależni...

Gość gość
Ty już dawno powinnaś mieć dziecko... W wieku 23 to powinnaś mieć conajmniej 2-ke :o Słuchaj lepiej mamy.

Gość gość
no właśnie ja wolałabym najpierw pracę dostać, bo zanim dziecko odchowam, to przyjdzie pora na drugie i w wieku 30 lat bez doświadczenia to raczej pracy nie dostanę

Gość gość
jeśli macie za co utrzymać dzieciaka to najpierw dziecko, a twój chłopak tez tego chce?

Gość gość
planujemy ślub po moich studiach, ale o dziecku to tylko mama mówi

Gość gość
hej czy któraś mi pomoże w podjęciu decyzji?

Gość gość
matka niedlugo materacem bedzie :O tragedia :O zakuta palo !!! ty i twoj facet macie podjac decyzje a nie ludzie z forum czy mamusia :O:D

Gość gość
Ty mądra jesteś? Podjąć decyzję Ty powinnaś a nie matka,czy jeszcze gorzej obcy ludzie z fora. Ja Ci powiem,że nie powinnaś mieć bo jesteś za głupia,aż dziwne że takie kobiety studia mają,które same nic nie podejmą,tylko obcych pytają.

Gość gość
ja się dziwię, że kobiety po studiach od razu w pieluchy się ładują- no dobra zastanawiają się... przemyśl gdzie Ty ta pracę znajdziesz po urodzeniu dziecka, bez doświadczenia zawodowego?? potem pewno przyjdzie czas na drugie (pewno mama znowu sypnie mądra radą) i do trzydziestki posiedzisz w domu, a potem płacz, że pracy nie ma, bo bez doświadczenia. Jeżeli chcesz dziecko to się decyduj, ale ze świadomości, że rynek pracy dla niedoświadczonych matek po studiach jest niestety bezlitosny...

Gość gość
do pracy, zarabiać samodzielnie na siebie a potem myśleć o rodzeniu!

Gość gość
a ja ci mówię, żebyś urodziła dziecko najpierw, jak chłopak ma pracę u ojca i mieszkanie to znaczy, że będziecie ustawieni, może nawet nie będziesz musiała pracować, tylko będziesz mogła poświecić się dziecku