Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 PaWel26

I co mam zrobic by by艂o dobrze

Polecane posty

Go艣膰 PaWel26

Mamy c贸rk臋. Mieszkamy u moich rodzic贸w. Inna opcja nie wchodzi艂a w gr臋...chyba do tej pory. Z jej strony nie ma co liczy膰 na rodzic贸w. Ja pracuje ale nie sta膰 mnie na utrzymanie rodziny by zapewni膰 im prywatny dach nad g艂ow膮. Moi rodzice z K. ju偶 nie wytrzymuj膮 i kazali si臋 jej wyprowadzi膰. Nie raz sta艂em w jej obronie.呕ali艂a mi si臋,ze moja matka chce j膮 traktowa膰 jak s艂u偶膮c膮 ale otworzy艂y mi si臋 oczy w te wakacje. By艂o moje rodze艅stwo- brat z siostra razem ze swoimi rodzinami. Po dwa tygodnie jedni i drudzy. Przez ten czas gotowa艂a albo siostra albo szwagierka. Moja K. jak si臋 okaza艂o nic nie robi艂a. Przez ten czas wszystko by艂o wysprz膮tane , poprane. Mi艂o mi sie wraca艂o do domu gdzie na stole sta艂o ciasto i czeka艂o w艂a艣nie na mnie. Jedna jak i druga robi艂y przetwory u Nas. Znosi艂y od s膮siad贸w owoce, og贸rki. Podburzony przez moja K. patrzy艂em na nie ze z艂o艣ci膮 .Dlaczego robi膮 to tu jak mog膮 u siebie. Dopiero mama mi u艣wiadomi艂a, ze wi臋kszo艣膰 to by艂y s艂oiki dla Nas i soczki dla Mojej c贸rki. G艂upio mi,ze tak o nich my艣la艂em tym bardziej,ze moja K. nic nie zrobi艂a i nie my艣li nawet o nadchodz膮cej zimie. Przez ca艂y Nasz zwi膮zek to ja musia艂em co艣 jej dawa膰. Ochron臋, spok贸j i to ja musia艂em za艂agadza膰 konflikt miedzy ni膮 a moja mam膮. Zawsze to ja musia艂em sie wyk艂贸ca膰 jej racje, bo jak nie to robi艂a mi awantury. Moi rodzice postawili spraw臋 jasno:"Ma sie wyprowadzi膰". Ona chce i艣膰 ale nie ma gdzie i mnie meczy ,ze to ja musz臋 j膮 ratowa膰. Jestem tak zdezorientowany i zm臋czony jej wiecznym zadowoleniem ,ze powiedzia艂em: niech idzie ale bez c贸rki. Nie mam zamiaru zostawia膰 domu w kt贸rym mi i dziecku dobrze i na kt贸ry tez pracuje.Jedyn膮 opcj膮 jest p贸j艣cie na wynajem ale mnie nie sta膰! Ona do pracy nie chce i艣膰 bo ca艂y czas powtarza ,ze musi zajmowa膰 si臋 dzieckiem. Nikomu nie pozwala zajmowa膰 sie c贸rk膮(ma roczek). Nawet nie chce jej zostawia膰 mi, bo uwa偶a,ze tylko ona wie jak sie ni膮 zajmowa膰. Gdy przychodzi pora k膮pania, zmiany pieluchy lub gdy ma艂a p艂acze w nocy to mnie anga偶uje do tego wypominaj膮c mi,ze nic przy dziecku nie chce robi膰. Wszyscy mi m贸wi膮,ze Ona si臋 tym dzieckiem zas艂ania by nic nie robi膰. Nie wiem co ja mam robi膰. 呕ycie wystawi艂o mnie na wielka pr贸b臋. A co z uczuciami? Juz nie wiem co mam my艣le膰. Jak co艣 chce lub jest dobrze to przytula sie i jest dobrze. Jak jest problem to z艂o艣ci sie na mnie lub p艂acze. Mam tyle spraw na g艂owie,ze chcia艂 bym czasem by z nami nie mieszka艂a. Jestem tym wszystkim zm臋czony. Jednak musz臋 my艣le膰 o c贸rce.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
przede wszystkim 偶al mi jej. ma m臋偶a kt贸ry nie potrafi stan膮膰 po jej stronie- to straszne. jak te艣ciowa wszystko robi, zajmuje kuchnie, krytykuje - to ka偶demu by si臋 odechcia艂o. tylko mieszkaj膮c samodzielnie jako rodzina dasz jej szans臋 bycia Pani膮 domu. M贸wisz, 偶e siostra gotowa艂a.. no tak, bo to jej dom. To zupe艂nie inna relacja. Przesta艅 s艂ucha膰 mamy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobryZnajomy
No to chlopie masz przej****e!!! Matki I zony juz nigdy nie pogodzisz to juz pewne. Wygon zone do roboty, dzieckiem w tym czasie niech sie zajmuje babcia I w miare mozliwosci jak najszybciej sie wyprowadzcie od twoich rodzicow.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mi te偶 si臋 za艂 zrobi艂o tej 偶ony jak to przeczyta艂am, obca, niechciana w nieswoim domu, zaszczuta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobryZnajomy
"Zal zrobilo" was chyba p*****lo!!! Mieszka "kobita" za darmo u tesciow, nic nie robi, nie chce isc do pracy zeby pomoc mezowi I w koncu sie wyprowadzic a wy piszecie "zal zrobilo" smiechu warte. Ot cale "baby"!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jeste艣 g艂upie bydle, najpierw wzio艂e艣 j膮 do siebie teraz jak urodzi艂a Ci c贸rk臋 wywalasz na bruk, bo tak Ci rodzice ka偶膮, a gdzie ona ma si臋 podzia膰? Ty wyobra偶asz sobie jaki stres przechodzi ta kobieta? Straci dach nad glow膮, dziecko? wszytsko! za co? Bo Ty chcesz mie膰 wygodne 偶ycie u mamusi. jak tak mo偶na? Wzieli艣cie j膮 pod sw贸j dach, zosta艂a Twoj膮 偶on膮, a teraz chcecie j膮 wywali膰 jak 艣miecia! I jeszcze bez dziecka!! Jeste艣cie bydlaki, ca艂a rodzina!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Co za palant z ciebie autorze!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Samotna i ZLA chora
O rany ja nie robie konfitur bo jeszcze sie na robie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kurde biedna ta dziewczyna, normalnie chcia艂abym j膮 przytuli膰 teraz, z takimi lud藕mi 偶y膰 pod jednym dachem, ale ona musi si臋 ba膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PaWel26
Ona nie jest moja 偶on膮. Przez dwa lata broni艂em jej ale mam juz dosy膰. Dwa lata nic nie robi艂a w domu. Nawet nie chce 艂贸zka z艂o偶y膰. Dopiero teraz to widz臋. Przez dwa lata przyzwyczai艂a mnie do tego ze ona nic nie musi zrobi膰 po za zrobieniem dziecku mleka. Przez te dwa lata ugotowa艂a mo偶e 3 razy mi obiad. Tak to gotuje moja matka lub ja. Drugiego dnia pobytu mojej siostry mia艂em w 艂azience wywieszone koszulki do pracy. Czyste, wyprasowane i pachn膮ce jakim艣 p艂ynem. Siostra ma tez swoje dzieci ale jako艣 potrafi to wszystko tak zorganizowa膰,ze na wszystko ma czas. Do tej pory nie patrzy艂em na to co dzieje si臋 w innych domach.S艂ysza艂em tylko jak ona mia艂a 藕le u rodzic贸w. Broni艂em jej przed moimi rodzicami ale teraz widz臋,ze by艂 to b艂膮d. Ona b艂臋dy swoich rodzic贸w przerzuci艂a na moich i pok艂贸ci艂a nas. Przy niej mia艂em klapki na oczach. Widzia艂em tylko j膮 a ca艂a reszta by艂a z艂a ,bo tak mi to wm贸wi艂a. Siostra nie mieszka u nas od 15 lat. Tak masz racje,ze ma wi臋ksz膮 艣mia艂o艣膰 ale szwagierka pierwszy raz przyjecha艂a na d艂u偶ej ni偶 na jeden dzie艅. Gotowa艂a dla wszystkich. Ja chce normalnego domu dla siebie i c贸rki. Nie chce wraca膰 pracy i widzie膰 pl膮cz膮ca w 艂贸偶eczku c贸reczk臋 z pe艂na pieluch膮 gdy jej mama rozmawia przez ten czas z kim艣 przez telefon. To czysty widok i zawsze rozmawia w tym czasie z "siostr膮". Chcia艂em by sko艅czy艂a szko艂臋 kt贸r膮 przerwa艂a jaki艣 czas temu. Jednak dziecko jej przeszkadza bo nie mo偶e go ze sob膮 zabra膰. Chcia艂em by doko艅czy艂a prawo jazdy. Te偶 dziecko jej nie daje. Chce i艣膰 na swoje ale od mnie tylko wymaga zaanga偶owania w spe艂nienie tego planu i wszytko ma byc na mojej g艂owie Ona ma tylko zajmowa膰 sie dzieckiem. Zap艂akana prosi艂a bym o ni膮 dba艂 i nie kaza艂 jej pracowa膰 bo nie ma na to si艂y. Przytakn膮艂em pod wp艂ywem chwili i jej p艂aczu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobryZnajomy
Do PaWel26; nie sluchaj tych bab l. To jest solidarnosc jajnikow. Za raz zrobia z niej meczennice a z ciebie kata, tyrana albo s********a. Jak twoja sama sie w garsc nie wezmiei przestanie sie dzieckiem tylko zaslaniac to sie z nia rozejdz!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A dlaczego ona nie jest Twoj膮 偶on膮 skoro macie roczne dziecko? To nie 艣waidczy o Tobie dobrze, w takim razie dziecko jest jej i jej zostanie przyznane, Ty nie masz nic do gadania, nie dope艂ni艂e艣 nawet elementarnych spraw 偶eby o偶eni膰 si臋 z matk膮 Twojego dziecka. Jeste艣 偶a艂osny! sprowadzi艂e艣 j膮 do siebie, a teraz szanta偶ujesz, 偶e j膮 wypieprzysz. A prawda jest taka, 偶e jej nie kochasz io nigdy nie kocha艂e艣 to raz. Dwa, dziwne 偶eby dziewczyna w nieswoim domu czu艂a si臋 jak u siebie, pra艂a, sprz膮ta艂a itd, jak nikt jej tam nie znosi. Twoja wina, 偶e j膮 sprowadzi艂e艣, g艂upot nagada艂e艣 i zaszczuli艣cie j膮 ca艂膮 rodzin膮!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To twoja wina 偶e ona nic nie robi tak pozwoli艂e艣 tak masz wzie艂es leserke i tyle w temacie teraz tyraj na ni膮 albo j膮 pogo艅 proste!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wsp贸艂czuj臋 Ci tej ca艂ej sytuacji.. I powiem tylko jedno, dziecko powinno miec oboje rodzicow ale jako ojciec musisz zacza膰 dzia艂a膰 bo w takiej rodzinie to Ty d艂ugo nie wytrzymasz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobryZnajomy
...ale mam ubaw jak czytam wypociny niektorych kobitek!!! JAK SIE NIE ZMIENI TO JA WYWAL NA ZBITY PYSK. I wszystko w temacie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mysl臋, 偶e Ty jeste艣 winny, dlaczego nie zapewnisz matce swojego dziecka i dziecku warunk贸w do 偶ycia tylko ka偶dej jej si臋 dusi膰 z Twoimi starymi? Prawdziwy facet nawet wynajmie mieszkanie 偶eny stworzy膰 swoj膮 rodzin臋, ty jeste艣 wygodny le艅! Nie potrafisz zadba膰 o swoj膮 rodzin臋, interesuje Ci臋 tylko 偶eby mie膰 matk臋-s艂u偶膮c膮 przy sobie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja mieszkam z narzeczonym i jego rodzin膮( rodzice i siostra doros艂a) nie jest 艂atwo bo nie jest to m贸j dom ani moja rodzina ale musz臋 si臋 jako艣 przyzwyczai膰. Mam o tyle dobrze 偶e mnie akceptuj膮. Mimo wszystko czasem gotuj膮c czy sprz膮taj膮c czuje na sobie te oczy jego matki i nie jest to przyjemne. Przyzwyczai艂am si臋 robi膰 co艣 inaczej a tu musz臋 si臋 dostosowa膰 do nich. Powiniene艣 poszuka膰 mo偶liwo艣ci wyprowadzenia si臋 z ni膮 i dzieckiem bo z tego nic nie b臋dzie na d艂u偶sz膮 met臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oj bidulek kurwancka z ciebie ! Ona soczk贸w nie robi i obiadk贸w dla ca艂ej rodzinki i bardzo dobrze ,ze nie robi. Nie jest u siebie i pewnie ma was wszystkich ju偶 dos膰. Jak jeste艣 taki bystry to zar贸b na w艂asny k膮t i przesta艅 por贸wnywa膰 ja z mamusi膮 i siostruni膮. Jak ja bzyka艂臋艣 to jakos Ci pasowa艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wspolczuje tej dziewczynie,wpieprzyla si臋 w bagno!Mam nadzieje ze pozna faceta odpowiedzialnego a nie synusia! Sprowadziles dziewczyne do domu rodzicow,nie pomyslales jak ona si臋 czuje?moze si臋 krepuje w twoim domu!!!!!!!!!!! Piszesz o siostrze i bratowej! ale qrwa one przyjechaly na "chwile"a ona mieszka tam codziennie Wiesz co PALANT Z CIEBIE NIE FACET Mam nadzieje ze ta dziewczyna pozna kogos a nei takiego barana jak ty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PaWel26
A co mia艂em zrobi膰? Rodzice ja wyrzucili z domu! Ojciec pobi艂 w ci膮偶y. 艢lub mia艂 by膰 ale ona chce wesele na ponad 100 os贸b z bia艂膮 suknia. O innym nie chce my艣le膰 a mnie ledwo sta膰 na pieluchy i mleko. Wszystko co mamy dla dziecka jest od szwagierki. Ci膮偶膮 by艂a w wpadk膮 ale czym艣 najlepszym co mnie spotka艂o. C贸rka jest teraz najwa偶niejsza. Chce dla niej domu w kt贸rym rodzice pracuj膮 razem. Skoro nie chce i艣膰 do pracy to niech chocia偶 zajmie si臋 domem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
oj ty biedulku skrzywdzony, soczk贸w nie ma, obiadk贸w Ja mieszkam u tesciow, teraz cale szcz臋艣cie wyprowadzi艂am si臋 na gore, boze to szok by艂 mieszkanie razem.Staralam si臋 ale zawsze cos by艂o zle !a ju偶 najgorzej jak przyjechala jego SIOSTRZYCZKA! ona zawsze wszystko lepiej robila Naprawde wspolczuje tej dziewczynie, mo偶e sobie zycie jakos ulozy .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ona jest z patologii i ty te偶 takow膮 tworzysz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Biala suknia , to marzenie ka偶dej kobiety , co cie tak dziwi? Nie pomyslales ze ona mo偶e si臋 krepowac twoich rodzicow?do 艂ba ci to nie przyszlo?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oto facet-nieudacznik: zrobi dziecko kobiecie, ale o r臋k臋 jej nie poprosi. Jest tak nieudan膮 podr贸b膮 m臋偶czyzny, 偶e mieszka k膮tem u mamusi i zamiast co艣 z tym zrobi膰, to jeszcze do swojej mamy sprowadza kobiet臋, kt贸ra nie jest jego 偶on膮, a matk膮 dziecka - owszem. By膰 mo偶e - dziewczyna nie staje na wysoko艣ci zadania tak偶e. Ale dla kogo ma si臋 stara膰? Dla maminsynka, z kt贸rym nigdy nie b臋dzie prawdziw膮 rodzin膮, tylko konkubinatem przyklejonym do te艣ci贸w?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mam wra偶enie 偶e masz ma艂o lat jeszcze, mo偶e si臋 myl臋 ale z tego co piszesz to nie dziecko jest najwa偶niejsze tylko zdanie rodzic贸w. W tej sytuacji nikt dobrze mie膰 nie b臋dzie nawet dziecko bo one wyczuwaj膮 偶e jest 藕le... szukaj dodatkowej pracy cokolwiek i wynajmuj mieszkanie. A to 偶e ona w domu nic nie robi... to przy te艣ciowej kt贸ra nie akceptuje, komentuje i ubli偶a to ja si臋 wcale nie dziwie. Nie sta膰 si臋 ok ale ludzie sobie radz膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PaWel26
Pisa艂em o siostrze i szwagierce dla tego bo zobaczy艂em,ze sa rodziny w kt贸rych jest podzia艂 obowi膮zk贸w. Szwagierka nie pracuje ale ma ch臋ci by co艣 robi膰. Na co dzie艅 jest nas tylko 5 w tym roczna c贸rka. Moja mama chcia艂a wprowadzi膰 grafik gotowania. K.zgodzi艂a si臋 ale zawsze gdy przychodzi艂a jej kolej uwa偶a艂a ze jest za gor膮co by cos gotowa膰 lub ze w lod贸wce nie ma tego co ona potrzebuje. Wszystko ko艅czy艂o sie p艂aczem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mieszka u obcych ludzi, i jeszcze jej "facet"ktory neguje to co ona robi,slowa wspolczucia oczywi艣cie dla tej dziewczyny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
we藕 si臋 palnij w sagan, a co ty mo偶esz wiedzie膰 jak jest w zyciu cpdziennym u twojej siostry czy tez szwagierki?one przyjechaly na chwile do no i oczywi艣cie przedtawily si臋 z najlepszej strony !znizajac przy tym twoja kobiete cymbale! skad mo偶esz wiedzie膰 jak jest w ich rodzinach na codzien? Ja jak pojade do te艣ciowej to tez wszystko robie najlepiej , ale za 偶adne skarby swiata nie chcilabym z nia mieszkac, ale na chwile jak pojade zacisn臋 zeby i robie to co potrafie najlepiej odliczaj膮c godziny odjazdu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a jak si臋 Twoja rodzina do niej zwraca bo jak ze z艂o艣ci膮 z niech臋ci膮 nawet przy tobie to nic dziwnego. Owszem sama mo偶e te偶 co艣 zrobi膰 ale ci膮g艂a krytyk bardzo 藕le dzia艂a na cz艂owieka. Z mam膮 pogadaj.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PaWel26
Przez dwa lata tak zrazi艂em sobie rodzic贸w ,ze oni nic do mojej decyzji nie maj膮,ze chce zosta膰. Nie odzywaj膮 sie do mnie praktycznie. Ona z nimi tylko rozmawia. Ja przez te 2 lata by艂em tylko do jej obrony. da艂em sie zrobi膰. Mieszkam na pietrze, oni na dole. Chcia艂em si臋 od nich odci膮膰 i zrobi膰 w艂asn膮 kuchnie na g贸rze i osobne wej艣cie. Ona nie chce.Teraz wiem dla czego.Sta艂a by sie Pani膮 domu i wida膰 by by艂o czego nie robi. Chce i艣膰 na swoje bo wie ze sam nie dam rady i nie dojdzie to do skutku.

Udost臋pnij ten post