Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kleniusia

Syropy soki z wodą dla dzieci

Polecane posty

Gość tokaśkaa
Gdzie nie spojrzę tam dziec***iją słodkie napoje w kolorowych butelkach. Tych jest zdecydowana większość.

Gość gość
tylko wyrodni rodzice daja dzieciom slodkie slodzone napoje

Gość esa88
Moje dzieciaczki też piją takie napoje, nie codziennie ale często się to zdarza, nie wariuję aż tego powodu, nie widzę w tym nic złego. Czytam etykiety, kupuje takie bez konserwantów itp.

Gość gość
Ja podaje dzieciom Soki naturalne(ze swoich zbiorow)Troche cukru i sok naturalny(sokownik) Dzieciaki Pija tylko to i wode..zadnych gazowanych:)

Gość palssska89
No własnie, jak to jest z tym cukrem. Podajecie slodzone czy nie ? Bo już wiele róznych teorii słyszalam.

Gość gość
Ja ta podaje co ja sama jako mama uważam i też nie mam zamiaru nikogo słuchac bo nikt nigdy nie powie ze coś jest bardzo zdrowe albo nie. Róbcie tak jak uwazacie drogie mamy.

Gość lauura23
Ja też nie przesadzam i staram sie podawać dziecku rożne soczki. Oczywiscie oprócz napojów gazowanych, bo te odpadają.

Gość truskaweczka86
Ja tam tez bym tak nie demonizowała napojów dla dzieci, trzeba tylko czytać skład, wybierać te bez konserwantów i barwników, jak Jupik

Gość gość
tylko skonczone idiotki sola i slodza jedzenie i picie dla dzieci

Gość gość
Moje dziecko w sumie pije wszystko co co u podam.Ale Jupik truskawkowy lubi szczególnei. No przeciez nie sama wodą człowiek zyje.

Taki sok jest prawie w 90% z samego cukru więc nie dziwię się, że mu tak smakuje. A czy naprawdę gasi pragnienie ...Ciekawe.

Gość gość
Dupik to ma widzę silne lobby tutaj, rozumiem, że firma robi straszne g00wno, którego nikt rozsądny nie kupuje, to musiała opłacić spamerów, żeby choć paru naiwnych znaleźć i nie zbankrutować?

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
tylko wyrodni rodzice poja dzieci slodkimi napojami

Gość gość
na pewno warto się przyjrzeć temu co pije nasza pociecha, wszelkie kolorowe soki, czy napoje gazowane nie powinny być dawane dziecku. Ale tez nie jestem zwolenniczką czystej wody, dlatego ja postawiałam na herbatki TeaForKids, naturalne smaczne. Moim zdaniem najlepsze do picia dla dzieci

Gość gość
Tylko ze moje dziecko nie bardzo chce pić herbatki własnie i jednym rozwiązaniem sa soki i woda.

Gość gość
wszystko co slodkie niszczy zeby dzieciom i tylko skonczone kretynki daja dzieciom ten syf

Gość brydźka
Moje dzieci lubią słodkie napoje i nie mają próchnicy, pija codziennie różne soki, napoje i wodę. Jupika wodę smakową bardzo lubią.

Gość gość
123456789

Gość tifffanka
No i moje dzieci w ogóle nie mają próchnicy, pomimo, że piją tylko słodkie kolorowe napoje, soki i też wody smakowe.

Gość pelargonia12
@tiffanka, no to masz szczescie, ale w przyszlosci istnieje duze prawdopodobienstwo, ze beda mialy cukrzyce, albo problemy z otyłoscia niestety. Czym skorupka za młodu...A czemu nie dawac zwykłej wody mineralnej, ktora najlepiej przeciez gasi pragnienie? albo sokow 100% w sensie nie z zageszczonego soku, tylko naprawde wycisnietego w 100% z owocow albo warzyw? sa przeciez takie ekologiczne, bez konserwantow i cukru. wystaczy poszukac w sklepach.

Gość gość
tylko wyrodni rodzice daja swym dzieciom slodkie napoje

Gość gość
Daj spokój, a co to od razu jak dam sok to musze byc wyrodna ? Byłabym wyrodna gdybym poiła dziecko gazowanymi napojami.

Gość sałatkaa
Ja daję dla dzieci rożne napoje, zazwyczaj są słodkie bo innych nie lubią, bardzo lubią wodę smakową jupika, czy inne napoje kolorowe. Zwracam uwagę na skład, nie kupuje tych napchanych chemią.

Gość gość
Moje pija wode. Syrop z woda w ilosci szklanka dziznnie raz na ruski rok.

Gość gość
Soki, zdecydowanie! Ale tylko te naturalne, 100%. Syropy, to sam cukier, zdecydowanie odradzam, nasze dzieci i tak mają zbyt dużo cukru w diece. Wystarczy poczytać etykietę... My kupujemy Soki Oleofarm, są z naturalnych składników, dzieciaki lubią najbardziej czarną pożeczkę i malinę z lipą. Rozcieńczmy je z wodą, świetnie gaszą pragnienie :) Mąż to nawet zamiast kompotu do obiadu woli :)

Gość gość
Syropy Paola itp to sama chemia, nie ma tam ani kropli żadnego soku. Nie dałabym dziecku do picia takiego czegoś.

Dla małych dzieci są dostępne przeznaczone dla nich soki, oczywiście lepiej żeby piły wodę, kilka kropel syropu Paola nie zaszkodzi, zdecydowanie lepsze to niż cola albo inny kolorowy napój. Takie rozwiązanie jest lepsze niż woda smakowa. :)

Gość kamelijka
raz na czas nie zaszkodzi. ja poje dzieciaki woda przede wszsytkim, a jak maja chetke na cos slodszego to daje soki ekologiczne, np rabenhorst. sa bez cukru a i tak sa slodkie, tyko slodycza naturalna, nietaka sztuczna landrynkowa jak napoje gazowane na przyklad:)