Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mi_ludka223344

Kto czeka na okres lub dwie kreski Zapraszam

Polecane posty

Gość mi_ludka223344

Ja czekam do 30 sierpnia. to nasz pierwszy miesiąc starań. Jestesmy rok po ślubie i wczesniej nie chcielismy. na początku sierpnia przestalismy się zabezpieczac ale narazie było na luzie, bez konkretnych planów, raczej na zasadzie będzie co ma byc. teraz czekam na okres do następnego piątku ale wydaje mi się, że w tym miesiącu nic z tego nie będzie bo kompletnie nic nie czuje. czy wy macie moze jakieś objawy? bo ja miałam tylko kłucie jajnika ale to w owulacje a teraz czasem zakłuje ale ja tak często mam., poza tym tyle się naczytałam że tak ciążko zajsc w ciąze więc nie wierzę, że mogłabym zajsc w 1 cyklu. Jak tam u was?

Gość gość
Witam, my sie staramy od marca i nic. Robiłam monitoring cyklu i z owulka wszystko ok lekarz kazał zbadać nasilenie no i mój M ma przypisanych dosyć sporo tabletek i witaminek. Mam już jednego synka , zaszlam w trzecim cyklu . Trzymam kciuki za Ciebie.

Gość gość
ja czekam na okres 28 albo na 2 kreski,staranka były wiec się zobaczy

Gość jolanta kanta
ja zaszłam odrazu,w pierwszym cyklu starań :-) powodzenia!

Gość mi_ludka223344
szczerze mówiąc to juz mi się tak dłuży ten miesiąc:), chciałabym juz się dowiedziec, czy jest ciąża czy nie ma. jak nie będzie to nic się nie stanie, będziemy próbowac dalej mam dopiero 24 lata. ale jak okaże się że po 1 miesiącu starań będę w ciązy to czuje że oboje będziemy przerażeni. niby chcemy ale tez boimy się tego nowego. ja owulacje mam dosc wcześnie bo 11 dnia i zastanawiam się czy mogłabym test zrobic 1-2 dni przed terminem okresu, czy już coś by wyszło, czy to nie ma sensu?

Gość mi_ludka223344
obliczyłam wg kalkulatora, że jakby się udało to termin by był na 11 maja. super pora moim zdaniem. jeszcze nie ma upałów, a juz jest ciepło można z dzidziusiem od razu na dwór wychodzic:)

Gość mi_ludka223344
powiem wam jeszcze, że my mieliśmy zacząc starania dopiero od przyszłej wiosny kwiecien- maj ale zdecydowalismy że zaczynamy teraz z myślą, że to potrwa kilka miesięcy. tak że jak uda się w pierwszym mies to będę w strasznym szoku i dzidzia będzie szybciej niż planowaliśmy:)

Gość gość
Autorko ja mam dostac @tego samego dnia co Ty;) u nas tez pierwszy cykl, w tym miesiacu o dziwo nie czułam owulacji,choć zawsze wiedziałam ze jest, my jeszcze dzialamy w końcu dni plodne niby nadal sa;)

Gość zzzzzuzanaa
cześć ja też czekam na 2 kreski termin okresu mam za 4 dni, brzuch mnie lekko pobolewa a piersi raczej swędzą niż bolą

Gość gość
Mi marzy sie 14maja i syn;) taki prezent dla męża,ale mało kto trafia za pierwszym razem

Gość gość
Zuzanna-pewnie te 4dni z Tobą poczekamy,do 30jeszcze długo...

Gość zzzzzuzanaa
chcę zrobić test 2 dni przed terminem, może akurat............. dziewczyny ja już swoje odczekałam wiem jaki miesiąc potrafi być długi, owulacje mam zazwyczaj między 11-12 dniem, rzadko coś się przesuwa, okresy 26 dni jak w zegarku, bez zabezpieczenia kochamy się już wiele miesięcy ale nie zawsze w dni płodne, w tym cyklu było akurat w owulacje, dwa dni przed i dwa dni po owu

Gość mi_ludka223344
mi dni płodne juz się raczej kończą, choc sama do końca nie wiem bo mam nieregularne cykle 26-28 dni. narazie musielismy zaprzestac bo byłam na basenie i teraz mam jakąs paskudną infekcję. więc kilka dni postu. ja bym chciała córeczkę i mój mąż tez choc on mowi że mu obojętne ale wiem że chciałby dziewczynkę bo kiedys mi powiedział. ale prawda jest taka że obojętnie jaka płec wazne aby było i aby było zdrowe. oj do 30 jeszcze długo, ciekawe co będzie:)

Gość mi_ludka223344
podobno własnie piersi bolą. Mnie na razie nic nie boli, ale może jeszcze nie czas. zuzanna a ile miesięcy się juz staracie? tez bym chciała zrobic test 1-2 dni wczesniej ale nie wiem czy jest sens bo moze jeszcze nie pokazac. Chociaz u nas było najwięcej seksu przed owulacją i w owulacje prze kilka dni co dzien, pózniej juz mniej. powiedzcie mi jak to jest bo ja nie wiem: Jesli zaszłam w ciąze przed owu to test wykryje ją szybciej a jesli zaszłam np po owulacji to wykryje dopiero w dzień okresu, czy to nie ma znaczenia?

Gość gość
hej :) u nas tez starania juz trwaja 3 miesiac i nic , teraz tez czekam na okres w srode moze tym razem sie udalo , za pierwszym razem zaszlam w pierwszym cyklu staran ale poronilam :) zobaczymy moze teraz sie uda

Gość gość
do mi_ludka223344 " powiedzcie mi jak to jest bo ja nie wiem: Jesli zaszłam w ciąze przed owu to test wykryje ją szybciej a jesli zaszłam np po owulacji to wykryje dopiero w dzień okresu, czy to nie ma znaczenia?" Kobieto,owulację masz jedną i jeśli plemniki ze stosunku przed owulacją przeżyły i poczekały na komórkę jajową to tylko i wyłącznie wtedy zaszłaś...Tak samo mogło być z plemnikami ze stosunku w samą owulację,tylko wtedy mogłaś zajść. Test wykonaj około terminu miesiączki,będzie najbardziej wiarygodny.

Gość gość
Hej:) Ja planuję zacząć starania od przyszłego miesiąca, bo teraz jeszcze biorę tabletki anty (dzisiaj łykam 12), miałam już ich nie brać bo chcieliśmy ucelować własnie tak na maj ale miałam już kupione i szkoda mi było wyrzucić. Z tymi staraniami różnie bywa, my mamy już jednego synka (2,5 roku) i nam udało się w pierwszym cyklu, też odstawiłam tabletki i myślałam że kilka miesięcy nam to zajmie a tu niespodzianka, ciąża. szok, ale ogromna radość:) Wtedy zaszłam w czerwcu 2010 i rodziłam pod koniec lutego 2011, też fajnie bo od marca było coraz cieplej i na lato już fajniutki był:) Najgorzej to być w wysokiej ciąży w lecie, tego chciałabym uniknąć.