Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zostawic prace i isc na kuronia

Polecane posty

Gość gość

5 lat pracuje w zlobku. Nie mam meza, ale partnera, z ktorym jestem od 3 lat. Mamy roczna corke. Partner zarabia dobrze, jednak idzie to raczej na biezace wydatki i firme, ktora niedawno zalozyl, ja jestem na wychowawczym. Padla propozycja abym moze zostawila prace, poszla na kurowniowke i to, co bym dostala odlozylibysmy na remont. Tylko troche sie boje i nie wiem czy to nie glupota, zostawiac prace (nie jest super platna, bo dostaje 1500 zl za 6 h dziennie, ale jest...) Bojesie tez, bo to jednak nie maz, a co jesli cos sie popsuje? Bede z dzieckiem bez pracy. Co byscie zrobily? Ile teraz jest kuroniowki? 700-800? Pol roku? Rok?

Gość gość
nie rzucaj pracy,teraz bardzo trudno o dobrą prace a twoja nie jest zła

Gość gość
Aby dostac zasiłęk musiałabyś być zwolniona przez zakład, albo wówczas gdy masz umowe na czas określony i przedłużono jej z tobą.Jak się sama zwolnisz nic nie dostaniesz.

Gość gość
Wiem, a jak za porozumieniem stron?

Gość gość
W 2013 roku obowiązują kwoty zasiłków takie same jak wypłacane od 1 czerwca 2012 r. Zasiłek podstawowy dla bezrobotnych przyznany po 31 grudnia 2009 r., ustalony po waloryzacji od 1 czerwca 2012 r. wynosi: 1) 794,20 zł (761,40 zł x 104,3 proc.) – w okresie pierwszych trzech miesięcy posiadania prawa do zasiłku; 2) 623,60 zł (597,90 zł x 104,3 proc.) – w okresie kolejnych miesięcy posiadania prawa do zasiłku.

Gość jolanta kanta
pierw weźcie ślub.

Gość gość
dostaniesz z asilek za 3 miesiace na 3 miesiace:) wysokosc zlezy od stazy jak masz do 5 lat pracy 538zlahhaha wiec masz odp twoja robota super jerst nie jedna poszlaby zadarmo do takiej pracy

Gość gość
Chyba też się nie należy za porozumieniem.

Gość gość
Jak się zwolnisz to se strzelisz w stopę. Dostaniesz 3 miesiące zasiłku dopiero po 3 miesiącach i tyle. Chłop se spłaci długi za twoją kasę a potem kopnie cię w d**ę. Super teraz baby macie myśłenie. Pogratulować 🖐️

Gość gość
jak zostawisz robote masz po 3 miesiacach na 3 miesiace tylko

Gość gość
nie zostawiaj pracy, to nie twoj maz tylko partner, jako konkubina jestes w swietle prawa polskiego nikim...Mam nadzieje, ze do tej pory bylas madra i zbieralas rachunki za wszystko co inwestowalas w zwiazku?...

Gość gość
zostaw prace niech chlop zarabia

Gość gość
pewnie twoj facet, chce zrobic remont za twoja kase, a potem kopnie cie w d*pe, pewnie jeszcze mieszkanie jest jego, to wszystko jasne. Trzeba byc glupia, zeby przystac na taki pomysl. Jako konkubina musisz miec na wszystko rachunki, za co placisz w zwiazku, bo facet moze cie wywalic na ulice i nic nie odzyskasz bez dowodow...

Gość gość
Ale te dzisiejsze baby durne :D :D

Gość gość
ale ja na serio nie rozumiem Wasze toku myślenia- teraz pracujesz, zarabiasz 1600 i nie mozecie odłożyć na remont, a zasilku w wysokości 600 zł odłożycie???? poza tym co jak się zasiłek skonczy?

Gość dfghjkjhdfghjkjgfds  ggggh
jutro skladam wymuwienie w robocie huj z nia

Gość gość
nie prawda- zasiłek dostanie nawet jak złoży ONA wypowiedzenie a nie pracodawca. Wiem, bo rzuciłam robotę w cholere i miałam zasiłek.