Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie moge sie spocic podczas wysilku

Polecane posty

Gość gość

czemu sie nie poce, cwiczylam intensywnie 2 h i prawie sie nie spocilam. chcialabym schudnac ale nie chce zeby cwiczenia zajmowaly mi pol dnia :(

Gość gość
Moze to objaw jakiejś choroby a na codzień sie pocisz w ogóle ?

Gość gość
jedynie jak jest upal

Gość gość
Tez kiedys tak mialam, ze sie nie pocilam, bylo super. Pewnego dnia poszłam po siłowni na saunę i od tego czasu pocę się jak świnia i to nie tylko podczas cwiczeń. Idę np.chodnikiem parę metrów normalnym, nie zbyt szybkim krokiem i za chwilę czuję, że mi się plecy albo brzuch robią mokre. Koszmar, żałuję cały czas tego pójścia do sauny.

Gość Tymrazemznowuja
No to cwicz intensywnie po 2 h w najwiekszy upal.

Gość gość
Aha to tyle dobrze że w upał sie pocisz , bo jakbys w ogóle sie nie pociła to byłabys chora .A wszystko ze zdrowiem ok u Ciebie ?

Gość gość
zdrowie jak najbardziej ok. Jestem zmeczona itp ale sie nie poce. Nie chce zwiekszac obciazenia bo nie chce rozwijac miesci tylko spalic tluszcz.

Gość gość
*mięśni

Gość gość
Jak pisałam wczesniej tez sie nie pocilam, ale chodząc na silownię duzo cwiczyłam więc troche schudłam.

Gość gość
Hmmm... ćwicząc siłowo możesz się już nie pocić, ponieważ twój organizm przywykł do tego typu ćwiczeń. Wskocz na orbiter i ćwicz, ale nie za szybko, tak zwyczajnie, jak ci dobrze, aby krążenie nie palpitowało i ćwicz przez godzinę, ale w niezbyt szybkim tempie (pamiętaj!), a spocisz się jak mysz... Na spalanie tłuszczu, żadnych ćwiczeń siłowych, ale aerobowe! czyli orbitery, stepery itp. Po spaleniu tkanki tłuszczowej, można przerzucić się na siłowe, aby ujędrnić ciało :) Prosta filozofia :)

Gość gość
Chodząc do siłowni, aby spalić tłuszcz po pierwsze najważniejsze są ćwiczenia aerobowe (orbitery, stepery, najlepsze orbitery). Nie należy ćwiczyć na wyścigi, ale spokojnie sobie "orbitować" tak, aby puls był w "normie" (dla każdego inna norma, ale przeciętnie dla średnio aktywnych góra... podkreślam góra do 140). W ten sposób ćwiczy się kilka miesiący, co tydzień (dla ćwiczących co drugi dzień) zmieniając ciężar orbitera o 2 stopnie każdego tygodnia aż do uzyskania maksimum stopni (widać na wyświetlaczu) i tak ćwiczy się przez godzinę. Po uzyskaniu maksimum stopni, ćwiczy się na orbiterze 15 minut tak jak zawsze... nie szybko i na ostatnim stopniu, a następnie resztę czasu poświęca się na ćwiczenia siłowe, aby się ujędrnić, tzn. ujędrnić mięśnie, aby efekt po kolejnych 3 miesiącach był widoczny nie tylko na wadze, ale i w wyglądzie zewnętrznym.

Gość Bartek3241
Osoby z zimną skłonną do katarów i lania się z nosa konstytucją ciała mają faktycznie ten problem. Ja robię tak: - jem przez dłuższy czas miksowane owoce/warzywa/kto co lubi z z korzeniem imbiru (dla mnie potrzeba kawałka conajmniej wielkości kciuka i/lub dosypać sproszkowanego). - do biegu ubieram dresy z polarem, podkoszulkę, lekką bluzę dobrze oddychającą i na nią bluzę od dresu - na głowę opaska i/lub kaptur i idę biegać, najlepiej w lekko pochmurny dzień. Tak przygotowany mogę robić długie dystansy, wypacając jednoczesnie całą zalegającą w organizmie wodę. U mnie efekt gwarantowany