Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znacie jakis dobry przepis na ciasto ze sliwkami

Polecane posty

Gość gość

Tylko nei chce takiego zwyklego, bo niedawno robilam i nikt go jesc nie chcial bo taki zwykly biszkopt suchy bez smaku i do tego siwki..

Gość saskia233
mnie tez by sie przydal przepis, bo mam sliwki i chce z nich zrobic ciasto :D tylko nie za bardzo wiem jakie :P

Gość gość
nikt nie poleci ?

Gość bernank
Przepis na kruchą babkę Najlepszy przepis na kruchą babkę : Trzeba wziąść dwa jaja, banana oraz babkę na kolana - i tak długo r****ć aż się babka zrobi kr***a.

Gość saskia233
dobra jakos sobie poradzilam :P znalazlam w jednej z ksiazek (szkoła pieczenie dr oetkera :P) przepis na ciasto ucierane z jablkami, tyle ze ja zamiast jablek dalam sliwki :P wlasnie sie piecze za jakies 40-50 minut bede mogla powiedziec czy przepis jest ok :D na razie moge powiedziec ze na surowo smakowalo calkiem spoko :P przepis: - 125 g miekkiego masla lub margaryny - 125 g cukru - 3 jajka wielkosc M - 1 opakowanie cukru waniliowego - szczypta soli - skorka otarta z polowy cytryny cytryny - 200 g maki pszennej -2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia - 1 lyzka mleka uznalam, ze jakies male ilosci tych skladnikow i w moim placuszku je podwoilam :D przygotowanie: 1. Spod tortownicy posmarowac tluszczem, piekarnik nagrzac do 180 st. (termoobieg 160 st.) 2. Przygotowac ciasto: maslo lub margaryne utzrec mikserem ustawionym na najwzyzsze obroty na gladka mase. Powoli, porcjami wsypywac cukier, cukier waniliowy, szczypte soli i skorke z cytryny. Calosc mieszac az wszystkie skladniki sie polacza. 3. kolejno wbijac jajka, kazde nastepne po ok. pol minucie ucierania poprzedniego) 4. make i proszek do pieczenia wsypac do drugiej miski, dokladnie wymieszac 5. przygotowana mieszanke w 2 porcjach wsypac do masy maslanej na przemian z mlekiem 6. Ciasto przelozyc do tortownicy. 7. dodac śliweczki :P wymieszac :P (ja je ulozylam na wierzchu, ale to nie byl dobry pomysl, bo juz teraz wszystkie zniknely :P) 8. Piec 40-50 minut. :)

Gość mamadwóchdziewczynek
ja mogę dać przepis na fajne ciasto ze śliwkami - piekę często różne a to wydaje mi się na prawdę pyszne chociaż proste...

Gość gość
najedz się śliwek,zesraj się i będziesz miała gotowe ciasto

Gość mamadwóchdziewczynek
Składniki: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 5 jajek cukier waniliowy 5-6 łyżek gęstej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia śliwki świeże lub z kompotu Margarynę utrzeć (najlepiej mikserem) z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka, śmietanę i mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia wciąż ucierając. Na koniec dodać pianę ubitą z białek. Ciasto rozsmarować na blaszce, ułożyć śliwki. Upiec na złoty kolor. Można przed pieczeniem posypać cukrem albo cynamonem, ja nie sypię ale wczoraj np. posypałam płatkami migdałowymi i super wyszło. Mam jeszcze pyszne i niezwykłe ciasto na ciasto z malinami kr***e, jak coś to przy okazji "sprzedam" ;-)

Gość gość
najlepsze ciasto na świecie, to drożdżówka ze śliwkami- mniammmm!!!

proponował bym na te śliwki położyć bitą pianę z białek. To ciasto nazywa się pleśniak