Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co na prezent dla 2letniego chłopca

Polecane posty

Gość gość

Witam. Niedługo brat ma drugie urodziny i nie mam pojęcia co mu kupić. Pomysły na prezenty są tym bardziej ograniczone że rozwija sie on bardzo wolno. Jest opóźniony psycho-fizycznie. Dopiero jakiś miesiąc temu zaczął sam chodzic, nie mówi, więc np wszelkie "elementarze dwulatka z obrazkami i naklejkami go nie interesują, nie mówi. Żeby mu kupić jakiś rowerek taki co rodzic może pchać Poprostu mnie nie stać bo nie zarabiam. Mam tylko odłożone coś koło 50zł żeby na to przeznaczyć Możecie coś doradzić? Ja myślałam o jakiejś książce z wierszami, rymowankami dla dzieci ale nie wiem czy do dobry pomys. Do tego jakas płyta z muzyka dla dzieci bo akurat lubi.

Gość sunsetttttt
ja bym kupiła płytę z piosenkami, i łady komplet np talerzyków takich dziecięcych i misia. nie drogo :)

Gość gość
Nie wiem czy talerzyki sie przydadzą bo on nie je sam. Poprostu nie potrafi. Myślę że talerzyki- żeby sam z nich korzystał będą odpowiednie na następne urodziny. Bo jak mama go karmi to on ie zwraca uwagi z czego je, ważne że je.

Gość sunsetttttt
a bawi się grzechotkami? Są bardzo fajne płyty dla dzieci z piosenkami. kosztują około 10 zł. Misiu a grzechotki to też sądzę, że do 10 zł.

Gość gość
Książeczki są ok, nawet jak jest lekko opóźniony to już roczniak zaczyna się interesować, na pewno z prostymi, ładnymi obrazkami, bo tekst jeszcze jakiś czas to będzie zbędny dodatek :) Fajne są takie z serii "obrazki dla maluchów", są tematyczne. Mój miał też taką z małpką-pacynką która uczy kolorów- kolorów z nia nie poznał ale sama książka była super zabawką. Mój akurat wszelkie audiobooki i płyty z kołysankami/wierszykami olewał, chociaż lubi muzykę. Z innych pomysłów- zabawki plenerowe, huśtawka na futrynę, traktorek, cokolwiek do ciagnięcia na sznurku, proste samochodziki, zabawki kąpielowe, zestaw do sprzątania. Na pewno coś lubi- biegać z miotłą, oglądać obrazki, zwierzątka, rośliny, albo przytulanką się bawić. Nie wiem na ile jest zręczny ale zakładam że pomiędzy 1 a 1,5 roczku tak rozwojowo, i to powyższe powinno być ok. Ewntualnie konewka, grabki jak macie ogródek.

Gość gość
Albo z Ikei- fajna jest zwłaszcza ta przebijanka z młotkiem i piramidka drewniana.

Gość gość
Huśtawke już mu mama kupiła taka właśnie co sie zawiesza na futrynie, zabawek kapielowych ma cały zestaw. I dużo klockow i samochodów. Mamy kawałek podwórka no ale jakie zabawki plenerowe jak zbliża sie zima? Jeśli chodzi o to na jakim jest etapie rozwoju to lekarze twierdzą że jest opóźniony o jakieś 9 miesięcy. rozejrze sie jeszcze za tymi książeczkami z obrazkami

Gość kaczuszkahejhop
przejrzyj sobie stronkę listdomikolaja.pl, tam masz podzielone worki z zabawkami, więc dla takiego maluszka na pewno też coś znajdziesz teraz na święta :)

Gość gość
może cos z fisher price zależy ile kasy chcesz wydac

Gość goodbyealicia
z fishera są fajne takie zabawki, to fakt.. poprzeglądaj sobie stronkę ich z zabawkami :) A w razie co, to pamiętaj, że teraz jest loteria świąteczna mattela, to może przy okazji uda Ci się coś zyskać na tym kupowaniu;)

Gość gość
Z fisher price to raczej nie radzę skoro nie masz za dużo pieniędzy bo drogo. Chyba że jakąś pierdółke tam kupisz