Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etopirynka34

Jak długo trwał u Was ból w okolicach krocza po porodzie naturalnym

Polecane posty

Gość etopirynka34

U mnie nadal trwa a już dwa tygodnie minęły . Długo to potrwa ? Jakie środki przeciwbólowe mogę brać przy karmieniu piersią by nie zaszkodzić synkowi?

Gość gość
ok dwóch tygodni ale kiepsko się goilo . położne zaleciła nasiadowki z kory dębu i rivanolu i wtedy przeszło

Gość gość
około 2,5 miesiąca

Gość gość
to zależy pzry pierwszym porodzie ok miesiąca ale porób dość ciężko, dziecko duże drugi poród, w ogóle mnie po porodzie nie bolało, normalnie chodziłam, sikałam, mogłam nawet biegać tego samego dnia :) śmieję sie że to chyba rekompensata za pierwszy poród

Gość etopirynka34
A czy bolało Was tam w środku? Bo ja raczej taki ból odczuwam i nie wiem czy to normalne ?

Gość gość
Kilka dni ale ja urodziłam naturalnie czyli bez nacinania. Poród z nacięciem to nie jest poród naturalny, co najwyżej poród drogami natury, po którym matka ma dodatkowe, niepotrzebne obrażenia.

Gość gość
a piszą, że po naturalnym lepiej się dochodzi :D hahahaha właśnie widze :D Jestem 1,5 miesiąca po cc i nie pamietam, że w ciąży byłam, seks z mężem bajka, bez bólu bez niczego. A wy dalej wierzcie, że po sn szybciej sie dochodzi

Gość gość
lepiej sie rodzi naturalnie jak sie ma waska cz szeroka c*pke?

Gość gość
Mnie po nacięciu zewn i wewn :o boli do dziś, czyli 6 miesięcy po urodzeniu dziecka :o czuję nadal ból podczas stosunku. Także poród naturalny mnie i moje życie zniszczył. Dosłownie.

Gość gość
I nie poszłaś z tym do lekarza?! Przecież mozesz mieć coś np. z szyjka macicy!

Gość gość
Po samym porodzie bolało tak sobie, gorzej było tydzień później, bo się przeforsowałam, wtedy mogłam chodzić tylko chwilę, nie mogłam stać, tylko leżenie przynosiło ulgę. Może ty też się przeforsowałaś...

Gość gość
Do tych idiotek co narzekają na nacinanie! Nie musicie się na nie godzić. Jak pęknie ci przegroda międzu d**ą a pochwą to docenisz nacinanie. Jak świadomie zgodziłam się na nacinanie i nie żałuje. Jestem nie całe 4.tygodnie po porodzie sn, byłam nacinana, dziecko 4200, dziś mogłabym rodzić znów, seks jak przed porodem i nikt mi nie grzebał w trzewiach i nie mam szramy na brzuchu.

Gość gość
ja "chłodziłam" sie tamtum rosa -saszetka rozcieńczona w butelce 0.5l wody :) i tak się "polewałam " pod prysznicem -zdziałało cuda :D a ogólnie okolice krocza bolały mnir tylko do momentu wyciągnięcia szwów:)

Gość gość
Byłam u lekarza. Wszystko jest w porządku. Nacięcie boli, jak każda rana po operacji i tyle. Może boleć całe życie.

Gość gość
Od kiedy to nacięcie krocza jest operacją :D

Gość gość
po wyciagnieciu szwow byla ulga niesamowita!! do podmywania uzywalam szarego mydla,robilam oklady z tantum rosa (pare razy) i do siadania uzywalam kolka do plywania.

Gość gość
jakie leki przeciwbolowe na krocze mogłyscie zazywac karmiac piersia?

Gość gość
wolę mieć szramę na brzuchu, której mąż nawet nie zauważa niż na c***e- bo w to miejsce akurat z przyjemnością mi zagląda...

Gość gość
mnie bolało 1 dzien:)

Gość Maria Marysia
Jezeli porod jest naturalny a nie daj boze bedziecie naciete to bol trwa dlugo, wszystko musi sie zagoic, ale nawet wtedy czesto czuc zabliznienia. Bardzo czesto tez wszystko jest obluzowane i dalekie od wczesniejszego wygladu. Dlatego warto jest zrobic sobie zabieg np. Monalisa Touch ktory sprawi ze wszystko bedzie jak dawniej. To bardzo prosty zabieg ktory w zasadzie kazda z nas powinna sobie zrobic po porodzie, to tak normalny zabiej naj na twarz. Polecam

Gość gość
u mnie było spore nacięcie i pomogły okłady z rivanolu :) A bolało mnie ok 4 tyg..