Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malina 112233

spirala

Polecane posty

Gość malina 112233

Do zapłodnienia dochodzi w chwili, kiedy połączy się plemnik z komórką jajową. Warunkiem poczęcia jest również płodny śluz, który pojawia się u kobiety podczas owulacji. Płodny śluz ma konsystencję i kolor przypominający ścięte białko jaja kurzego. Pojawia się podczas owulacji, czyli mniej więcej w 12-14 dniu cyklu (początek cyklu liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki). Owulacja polega na pęknięciu pęcherzyka Graafa, z którego wydostaje się dojrzała komórka jajowa. Komórka dostaje się do jajowodu, gdzie dochodzi do zapłodnieni

Gość malina 112233
czyli juz sama nie wiem zabijm swoje dziecko przy spirali? kiedy dochodzi do zapłodnienia? jak plemnik złonczy sie z komorka czy jak wszystko dojdzie to scianki macicy? mam juz synka i narazie nie planujemy nastepnego dzidziusia jestem 2,5 miesiaca po porodzie byłam u ginekologa i rozmawiałam z nim o antykoncepcji i zaproponował mi wkłodkę... ale juz tyle tego sie naczytałam i nie wiem co robic... pomocy

Gość gość
nie chcialabym urodzić dziecka ze spirala w głowie :-/

Gość gość
Wszystko zależy od Twojego światopoglądu - czy życie zaczyna się od momentu połączenia plemnika z komórką jajową czy też od momentu zagnieżdżenia się zarodka w macicy.

Gość gość
Wejdz na forum mirena dużo poczutasz