Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meliska__

mieszkanie z teściami

Polecane posty

Gość Meliska__

Moj facet prowadzi firme w domu rodzinnym i ani mysli o wyprowadzcce, zakomunikował mi , że po ślubie też zamierza mieszkać w domu rodzinnym i mam się określić czy mi to pasuje czy nie....Oczywiscie nie pasuje mi ,ale nie chce go stracić , czy mieszkanie z teściami ma szanse bytu?

Gość gość
Nie ma , bo jak z nimi zamieszkacie to Twoje małżeństwo może się rozpaść

Gość gość
a co to ma za znaczenie, skoro zrobisz wszystko, żeby go "nie stracić"?

Gość Meliska__
Nie napisałam , ze zrobię wszystko....zastanawiam sie nad tym i chciałabym sie dowiedzieć czy ktoś mieszka z teściami i daje rade

Gość gość
nie rób z siebie idiotki! dobrze wiesz, że mieszkanie z teściami to najgorsze co może być dla młodego małżeństwa - ty po prostu szukasz usprawiedliwień, bo decyzję już dawno podjęłaś!

Gość gość gość
Ja od ponad roku mieszkam z mężem i teściową z tym, że my mamy górę domu (osobne wejście) a ona ma dół i jak na razie dajemy radę, nie jest źle... Boję się tylko, że jak dziecko sie pojawi będzie dużo gorzej :/

Gość Meliska__
gosc gosc no my własnie nie mamy osobnego wejscia na gore, wiec pewnie trzeba by o tym tez pomyslec, a co z obiadami macie osobne kuchnie?

Gość gość
ooooooo! widzę, że jednak zamieszkasz z teściami! pracujesz? czy będziesz na utrzymaniu męża, a co za tym idzie i teściów (skoro to firma rodzinna)?

Gość gość gość
Mamy osobną kuchnie i łazienkę. W życiu bym nie wytrzymała na wspólnych z teściową i bym się na to nie zgodziła, bo ja lubię wszystko po swojemu. Generalnie widuje ją tak z 3-5min dziennie, a czasami to bywało tak, że jej i 3 dni nie widziałam :) Generalnie to nie mam z nią wspólnych tematów i nie mamy o czym ze sobą rozmawiać. Ona tylko lubi gadać o tym, że czyjeś dziecko chore, że ktoś tam zmarł, że nastolatek z osobnej wioski samobójstwo popełnił... Nie ma mowy na rozmowy o dobrym filmie, modzie, polityce, kosmetykach-taka wiejska prosta kobieta... Nigdy się nie kłóciłyśmy, bo w sumie nawet nie było jak :P

Gość gość
Juz trzy lata mieszkam z tesciami, mam super tescia ma 47 lat i ma sportowca wyglad same miesnia juz nawet pare razy mnie przytuli nawet mnie w policzek pocalowal i bardzo mnie to podnieca,nawet juz i propozycje pare razy od niego slyszalam zebym sie dobrze zastanowila,ale chodzbym sie zgodzila to niema narazie mozliwosci

Gość gość
Matko jedyna. z teściami ? W życiu nigdy za żadne skarby

Gość Meliska__
U mnie teściowa nawet nie jest zła, ale sama myśl o widywaniu ich codziennie mnie przeraża. Do tego mój facet jest jedynakiem i oczywiście mamusia wszytko za niego robi, nawet jak chciałabym go troche nastawić po swojemu to nie ma jak , bo ona i tak zaraz go wyreczy.

Gość gość
Tu nie masz chyba szans na poważne potraktowanie tematu, same p***y którym nic nie pasuje, co by człowiek nie zrobił... Tak na prawdę to dopiero po jakimś czasie się okaże czy dasz rade z teściami mieszkać, najwyżej się wyprowadzicie...

Gość gość gość
Oj, to mój raczej po mojej stronie, bo matka go wkurza co rusz i się nie dziwie, ale on przyzwyczajony :)

Gość Meliska__
To masz szczęście u mnie bywa różnie, niby jest po mojej stronie ale później mi cos tam mów że mama to robi tak, a ja inaczej:)

Gość gość gość
Mój woli moją kuchnię i to w jaki sposób prowadzę dom... U Ciebie to też trochę problem, że Twój to jedynak, mój ma 4 rodzeństwa :)