Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Renta rodzinna prosze o pomoc kogoś kto się zna

Polecane posty

Gość gość

Mam 20 lat w tamtym roku rozpoczęłam studia. Niestety ale z własnej głupoty będę musiała powtarzać drugi semestr . Do końca września mam dostarczyć do zusu zaświadczenie o kontynuowaniu nauki na kolejny rok . Co mam teraz zrobić? Proszę o pomoc..

Gość biurówa
dostarczyc zaświadeczenie o nauce:) to ze zawaliłas rok nie ma znaczenia do 265 roku zycia przysługuje ci to świadczenie i mozesz je przedłuzyc jesli kontynuacja z jakiś tam powodów sie przeciągnie ;) Spokojnie

Gość gość
no niestety skoro powtarzasz rok to renta rodzinna ci sie nie należy

Gość biurówa
przepraszam do 25 roku*

Gość gość
Czy ma to być zaświadczenie, w którym będzie napisane, na którym roku/semestrze jesteś? Jeśli nie to może wystarczy, że jesteś studentką, a jesteś. Zresztą naukę kontynuujesz, studiów nie rzuciłaś.

Gość biurówa
gość no niestety skoro powtarzasz rok to renta rodzinna ci sie nie należy xxxxxx pierwsze słysze:O a to niby dlaczego??

Gość gość
W lutym zaczynam 2 semestr który muszę powtórzyć. Myślałam o tym aby zapisać się do jednorocznej szkoły policealnej oczywiście do niej uczęszczać aby to nie było fikcją. Czy to ma sens?

Gość gość
Czy masz obecnie status studenta i dziekanat wyda Ci zaświadczenie, że jesteś studentką? Jeśli tak to nie musisz się nigdzie zapisywać. Jeśli zostałaś skreślona i wznawiasz dopiero od lutego o dopiero wtedy dostaniesz zaświadczenie to się zapisz do szkoły policealnej.

Gość kikioptka
Mój brat nie raz zawalal rok i bez problemu rente dostawał a 2 rok powtarzał chyba ze 3 razy. Inna sprawa że w końcu go skreślili z listy i wtedy musiał rente oddać za ten ostatni rok .

Gość gość
Oczywiście do października mam status studenta

Gość gość
A od października do lutego? Zlozylas juz podanie o powtarzanie? Zaplacilas co trzeba? Dostałaś zgodę?

Gość gość
Teraz we wrześniu będę to wszystko załatwiać mam nadzieję że wszystko się uda . Chciałam tylko tak dla zabezpieczenia zapisać się gdyby coś nie wyszło tam sobie jednocześnie chodzić , i poprostu mieć to zaświadczenie że rzeczywiście się uczę