Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość 12345678

Alkoholowy fenomen

Polecane posty

Gość gość 12345678

Najwspanialsi Eksperci Kafeterii, Hegemoni Wiedzy i Księżniczki Inteligencji, przyzywam Was. Mam ciekawe empirium. Otóż ostatnio nie robię w życiu niczego specjalnego, co, zaznaczam, usiłuję zmienić. W każdym razie mam sporo wolnego czasu. Tak więc chodzę spać kiedy chcę...czy raczej kiedy chce mi się spać. Często jednak nie później niż ok. 1-2 w nocy. Niestety, czy położę się wcześniej, czy koszmarnie późno, efekt jest podobny - pobudka ok. 10.30-11.Przy "dobrych wiatrach" ok. 9.30. Sytuacja zmienia się, gdy przed snem zaaplikuję sobie stosowną dawkę etanolu. Mówię o takiej powodującej rozluźnienie i leciutkie zaburzenia równowagi, ale nieskutkującej kacem na drugi dzień. Po "medytacji życia" z kieliszkiem wódki w dłoni zasypiam jak dziecko. Co najfajniejsze, budzę się ok. 7.30-8.00. Co nawet jeszcze fajniejsze, nie mam ochoty się ociągać, wylegiwać w łóżku, dąsać-od razu wstaję, ogarniam otoczenie, wskakuję pod prysznic, bez grymaszenia biorę się za wykonywanie codziennych czynności. Jest cudnie. Czuję minimalne przymulenie, ale to mi akurat na rękę - w końcu nie spinam(a spinanie to mój największy problem). Chciałabym tak zawsze. Pytanie A: skąd bierze się ten stan? Pytanie B: jak to zrobić bez procentów? Nie mogę się tak codziennie alkoholizować. Może jakieś ziółka? ;p

Jest coś takiego jak budzik. Nastawiasz, o której chcesz wstać, a ten robi resztę.

Gość gość 12345678
Ahh, nie pomyślałabym o budziku. Szkoda, że to cudowne urządzenie nie protestuje, gdy je wyłączam i kontynuuję opierdalanko. Ale co tam, dzięki za odpowiedź. Zresztą zamykam temat, znalazłam już info o rebound effect, moja ciekawość została zaspokojona.