Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

za ile mozna przeżyć miesiąc

Polecane posty

Gość gość

chodzi mi tylko o jedzenie i wypowiedzi tych ,którzy sami się utrzymują

Gość gość
a uściślając,czy za 700 zł mozna spokojnie przezyć miesiąc czy trzeba się ograniczać?

Gość gość gość
A na ile osób te 700zł?

Gość gość
na jedną osobe,reszta rachunków opłacona,chodzi mi tylko o jedzenie

O rany, spokojnie za tyle przeżyjesz. Ja wydaję na jedzenie dla jednej osoby 400 zł miesięcznie, a uważam, że jem dobrze i niczego mi nie brakuje, Zakładając że też wydasz 400 zeta na jedzenie to zostaje ci 300 zł, które możesz wydać na przyjemności.

Gość gość
to fajnie,dzieki bardzo za odp.

Gość gość
Możesz codziennie na sniadanie jeść płatki owsiane, kromkę pieczywa z masłem i jakiś owoc. Tanie, zdrowe i bardzo pożywne. Ludzie tak jedzą całe zycie i mają się dobrze. Na obiadek przewaga zup z wkładką. Mięsko w niej gotowane więc zdrowe. Na drugie danie jak musisz to coś z warzyw, może być ziemniak w mundurku z masełkiem i mizeria. Na kolację też najlepiej gotowane, bo nie trzeba jeść wtedy dużo a jest się sytym, zdrowym i szczupłym. W międzyczasie ze dwa posiłki typu jogurt z jagodzianką lub ryż z jabłkiem albo drożdżówka z mlekiem albo jabłko pieczone z łyżką miodu. To tylko przykłady racjonalnego zdrowego i w miarę taniego odżywiania. Ja potrafię tak za niewiele ponad 300 złotych na miesiąc. Wymaga trochę wysiłku, ale się opłaca

Gość gość
hahaha to dobre jak ktoś nic nie robi,niestety ja potrzebuję nieco bardziej racjonalnego odżywiania

Gość gość
Ja za ok 450 potrafiłam się wyżywić razem z mężem jak kryzys finansowy mieliśmy, na szczęście tylko dwa miesiące, bo trzeba było zwracać dużą uwagę co w którym sklepie tańsze, a to dość męczące, dużo zachodu rarytasów nie było, ale jakoś bardzo nie biedowaliśmy, nie kupowałam tych najtańszych produktów typu tip czy aro uważam, że to wywalanie kasy w błoto.

Gość gość
no to spoko,widze,że za 700 stów dam radę bez specjalnych wyrzeczeń

Gość lalolii
weź jeszcze poprawkę na to w jakim mieście mieszkasz. Jeśli w jakimś dużym to tam życie jest trochę droższe, jedzenie też.... Za 700 zł tak czy inaczej nie powinno być problemu z przeżyciem :)

Gość gość
własnie nie jest to duże miasto,wręcz odwrotnie:-) ale skoro piszecie,ze spokojnie dam rade czy w miescie,a tym bardziej na wsi,to super

Gość gość
I co, dałeś radę ?