Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odszkodowanie za szycie reki

Polecane posty

Gość gość

BYłam z koleżanką w klubie muzycznym kiedy ktoś rzucił we mnie szklanką. Efektem tego zdarzenia były 3 szwy w okolicy nadgarstka, nie wiem skąd ta szklanka przyleciała, zebrałyśmy się i pojechałyśmy na pogotowie. Minęło dopiero kilka dni , nie mogę nawet dotknąć tej okolicy ,bo przeszywa mnie niemiłosierny ból, a kciuk co jakiś czas drętwieje... Boję się że nie wrócę do normalnego stanu, a jestem studentką stomatologii i ta ręka ,co prawda lewa, a ja jestem praworęczna, ale i tak jest mi baardzo potrzebna do pracy, przez jakiegoś idiotę mogę mieć zmarnowaną resztę życia ;(((( Myślicie że należy mi się jakieś zadośćuczynienie ???

Gość hermionaona
jesteś ubezpieczona?

Gość hermionaona
to z papierami ze szpitala i z nr ubezpieczenia idź do PZU, pewnie przyznają Ci jakieś grosze. A z właścicielem możesz się sądzić o odszkodowanie, ale musiałabyś mieć kilku świadków.

Gość gość
no właśnie ze świadkami kiepsko, nikogo oprócz tej jednej koleżanki tam nie znałam... ewentualnie monitoring, bo może tam jest, ale na razie nie można stwierdzić czy jest to stały uszczerbek czy nie, ale kiedy się okaże będzie już pewnie za późno :O

Gość hermionaona
to idź sama do właściciela klubu albo zgłoś przestępstwo na policji

Gość gość
i myślisz że mnie nie wyśmieją na policji ??

Gość hermionaona
nie, tylko weź papiery ze szpitala, powiedz, że masz świadka. Może znajdą osobę, która rzuciła tą szklanką (bo np. chwilę później ochrona wyprowadziła kogoś).

Gość czarny_85
zawsze możesz skorzystać z pomocy specjalistów - np. pomoc-arbiter.pl - załatwią wszystko za Ciebie... no a przynajmniej powiedzą Ci czy masz o co walczyć (niezależnie od tego czy podejmiesz z nimi współpracę czy nie) - warto się odezwać

Gość gość Ewa
Jeśli jesteś ubezpieczona proszę zgłosić się do agenta obsługujacego polisę i wypełnić formularz zgłoszenia szkody. Należy zwrócić uwagę na dokładny opis data godzina miejsca zdarzenia jego okoliczności i rozmiar skutków. Ponadto należy zadbać aby dołaczyć niezbędne dokumenty stanowiące wymagane załączniki . Natomiast niezależnie od Twojego ubezpieczenia i wypłaty odszkodowania należy Ci się odszkodowanie od właściciela firmy, poniważ każdy kto prowadzi działalność gospodarcza powinien posiadać ubezieczenie Odpowiedzialności Cywilnej z tytułu prowadzonej działalności tzw OC firmy. Po Twojej stronie czyli poszkodowanego jest udowodnienie winy . Powinnaś zgłosić się do właściciela firmy o nr polisy i w jakiej firmi ją ma i sama zgłosić sprawę o odszkodowanie zamieszczając dokładnie te same dokumenty i opis jak w pryazpadku ubezpieczenia z tytułu nieszczęśliwych wypadków które jak piszesz posiadasz . Jeśli coś więcej chcesz się poradzić lub oczekujesz fachowej pomocy odezwij się i podam Ci mojego maila. Pozdrawiam

Gość gość
a myślicie że jeśli to się zdarzyło w piątek to za późno teraz z tym iść na policję ? A jeśli chodzi o moje ubezpieczenie no to źle was zrozumiałam, mam zdrowotne no i ze szkoły jakieś nw

Gość gość
kurcze no sama już nie wiem czy warto ;(

Gość gość
a myslicie, ze warto pojsc do takiej kancelarii www.kancelaria-temida.pl po dobra porade i pomoc w takiej sprawie? Mam nadzieje, ze ktos korzystal juz z takich uslug i bedzie mogl powiedziec cos wiecej