Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak znaleźć dobrych fachowców

Polecane posty

Gość hydraulik24-warszawa.pl

OSTRZEGAM !!!! przed  https://hydraulik24-warszawa.pl/ - to sa ZŁODZIEJE , za naprawe kaloryfera i wykonaniu dwoch drobnych usterek zażyczyli sobie prawie 1000 złotych !!!!!!

OSZUŚCI i naciągacze !

Dnia 20.08.2013 o 16:37, Gość gość napisał:

czeka mnie remont, jak najlepiej znaleźć DOBRYCH fachowców, czym się kierować? z opowiadań znajomych czy mediów wszędzie słychać że budowlańcy i inni naprawiacze to bumelanci i pijacy, którzy tak naprawdę wiele nie potrafią. jak rozpoznać porządną firmę remontową? a może znacie jakieś konkretne w okolicy Szczecina? dwa lata temu robiłam remont, ale straciłam jedynie pieniądze, bo trafiłam na oszustów, dopiero teraz znów mam kasę, żeby podjąć kolejną próbę i bardzo mi zależy, żeby tym razem remont doszedł do skutku.

Witam, można zatrudnić pracowników z Ukrainy https://ukraincydopracy.pl/ są dobrymi fachowcami i pracują za mniejsze wynagrodzenie

Cztery pomysły, z własnego doświadczenia:

1) Tak jak większość osób pisze: najlepiej korzystać z polecenia znajomych, podpytać co robili w ramach remontu, z czego byli zadowoleni a co nie wyszło do końca. Każdy ma nieco inne wymagania, ale można dowiedzieć się sporo o tym, czy ktoś jest rzetelny, czy nie ma ukrytych kosztów itp.

2) Przy sklepach z wyposażeniem łazienek działają często projektanci wnętrz (często przygotują projekt za darmo, jeśli bierze się w danym sklepie płytki itp.). Korzystałem z takiej usługi kiedyś, i tacy projektanci często mają kontakt do sprawdzonej ekipy.

3) Do małych rzeczy (regulacja okien) korzystałem z fixly (aplikacja). Daje się ogłoszenie - fachowcy sami się zgłaszają, część z nich ma wystawione opinie (coś jak na allegro). Zdecydowanie lepsze niż branie kogoś całkiem w ciemno. 

4) Mam mieszkanie w bloku. W spółdzielni jest dział techniczny, który chętnie podejmuje się zrobienia "fuchy" - drobna przeróbka rur, montaż nowego kaloryfera, naprawa cieknącego zlewu itp. Warto zapytać czy nie znają kogoś, kto może pomóc. Mają dodatkową zaletę, że znają instalacje w budynku.