Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile Wasze dzieci miały jak zaczęły chodzić

Polecane posty

Gość gość takaona
Mój synek miał 10 m-cy

Gość ffffd
mój syn miał skonczone 9 m-cy...

Gość gość
moja miała 7 mc

Gość gość
mój właśnie skończył 10-ty miesiąc i tak czekam już na tą chwile aż zacznie :( (autorka)

Gość gość
moja córka 5,5 ;-) nie żartuje, pierwsze kroki postawiła dzień po roczku, a druga córka kilka dni po..

Gość gość
3 dni po roczku:)

Gość gość
taa ku.rwa a moja 7 tygodni:P

Gość ginny822
10 mc zacząl chodzić przy meblach, 12 mc sam chodził

Gość gość
dziekuje wszystkim

Gość gość
Moja poszła (że sama be trzymanki) przed rokiem, a przy meblach to szybciej może z 10 miesięcy miała, ale w te opowieści, że dziecko chodzi w wieku 7 miesięcy to nie wierzę. Dziecko do 10 miesiąca ma czas żeby w ogóle samemu wstawać np, w łóżeczku i to jeszcze jest w normie.

Gość gość
13,5 miesiąca, wcześniej go nawet nie stymulowałam do chodzenia bo zgodnie z kalendarzem rozwoju 14-miesiąc jest naturalny, tylko debilne mamusie chwalą się jak to wcześniej dziecko zaczęło siadać, chodzić, a potem krzywe nogi i problemy z iksami .

Gość gość
Dokładnie, zbyt wcześnie to też nie dobrze, bo kosteczki słabe i mięśnie kręgosłupa, a siedmiomiesięczne to może i już chodziły, ale dziewczyny... w chodziku to się nie liczy hehe :P

Gość gościówkatttKT
Córka miała 16 miesięcy .

Gość gość
Moja córka zaczynała w 9tym a już tak naprawde sama to poszła w 10 tym miesiącu.

Gość gość
Mój miał 9 miesięcy. Stanął do pionu jak miał 6. Ale według kafe (i częśći rodziny:P) powinnam go pewnie związać ;) Uważam że dziecko chodzi kiedy jego mięśnie i stawy są na to gotowe, a zaszkodzić może co najwyżej stawianie na siłę, sadzanie z poduchami i prowadzenie pod paszki- czyli stymulowanie ruchu do którego dziecko nie jest zdolne samo. Nie chwalę się, bo jaka to moja zasługa? Znam chłopca który zaczął chodzić jak miał osiem miesięcy, ale z tym żeby wcześniej już się nie spotkałam, większość dzieci w rodzinie koło roczku chodziła.

Gość mamadwóchdziewczynek
moja starsza córka poszła w 8 m-cu a mała w 13 m-cu

Gość mamadwóchdziewczynek
Moja starsza bardzo wcześnie zaczęła wstawać, nie raczkowała a od razu na nogi stawała. W łóżeczku w 7 m-cy już chodziła na "miękkich" nogach trzymając się szczebli. Była drobna bardzo, może było jej łatwiej. Mała w tym wieku ledwie sama siedziała, a w 8 m-cy dopiero raczkowała... Każde dziecko jest inne. Córeczka mojej sąsiadki poszła w 7 m-cu, nikt się nie spodziewał. Siedzieliśmy u nich na tarasie i nagle mała przyszła nie trzymając się niczego ;-) szła z rozłożonymi rękami, jakby ktoś ją pchał pochylona do przodu... wszyscy pootwieraliśmy buzie z wrażenia... Są i takie dzieci. Ogólnie ta mała wyrasta na wspaniałą, bardzo bystrą i szybką dziewczynkę ;-)

Gość gość
Znam przypadek chłopca który dostał przepukliny i musiał mieć operację, lekarze stwierdzili, że to przez to że za wcześnie zaczął chodzić i w ogóle wstawać. Pewnie nie u wszystkich się tak to może skończyć, ale ryzyko jest że to może mieć wpływ na to i na inne sprawy. Przecież jak okazuje się, że dziecko np. 7 letnie ma np. krzywy kręgosłup to nikt tego potem nie kojarzy ze zbyt wczesnym wstawaniem, a może powinien...