Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kornelia4444

macie sposoby na motywowanie partnerow do pomocy

Polecane posty

Gość kornelia4444

????????????? wiadomo faceci sa inni :D

Gość gość
nie inni tylko ty masz śmierdzącego lenia ..

o jasne! nie wierze ze kazdy facet chetnie pomaga . moj robi duzo ale chcialabym zeby jeszcze wiecej. ostatnio on robi wiecej niz ja .poza opieka nad dzieckiem bo on pracuje a ja nie

Gość gość
Mam- sposób jak z przedszkolakiem, nie "pomóz mi, kochanie" tylko "myjesz naczynia czy podłogę"?

Gość gość
Dokladnie taki sposob jak ostatni gosc powiedzial. Pytam krotko: odkurzasz czy zmywas naczynia? Itd. Zawsze dziala.;)

Gość gość
I zawsze trzeba pamiętać żeby go pochwalić i podziękować, nie dlatego że zrobił coś niezwykłego :D, ale po to by mu się dobrze kojarzyło, pomogę-żona zadowolona, nie pomogę- żona wkoorwiona :D

Gość gość
zależy do pomocy w czym bo jak w sprzątaniu to ja dziękuję ,raz mył okna 3 godziny a godzinę okurzał jeden pokój ,po za tym sprzątać muszę po swojemu ,może dlatego że jestem przyzwyczajona do pewnych rzeczy mój mąż od lat jest za granicą i w domu jest 3na 3 tyg i ja mam swoje upodobania ,ale nie trzeba mu mówić aby poszedł na spacer z dzieciakami nawet na pół dnia ,przebrał czy dał im jeść ,,jak jest w domu to tylko On robi obiady ,niby pozmywa po tej robocie ale zawsze poprawiam .To całe pomaganie .

Gość ehhhhhhhhhhhh
tak ;) Ja swojemu facetowi mówię: wycierasz kurze czy odkurzasz i myjesz podlogę? :D zawsze robi to drugie bo mam problemy z kręgosłupem i mnie strasznie boli przy lekkim nachylaniu :D

moj raz w tyg odkurza.. myje lazienke i wc.. gary b czesto myje, smieci to jego spr... karmi dziecko,przewija ale to np raz dziennie a jak ma wolne to wiele razy no ale nie tak zeby on tylko dzieckiem sie zajmowal jeszcze tego nie przerobilam. robil sprzatanie generalne jak go prosilam.. wlasnie o to mi cchodzi -co dziala na nich? nie halo zrob albo halo pomoz tylko? przeciez nie bede sexu robic za karte prztargowa

Gość gość
:D ja też głównie sprzątam, jak chce mieć posprzątane :D na szczęście mój umie myć okna i robi to sprawniej niż ja :P No nie mam co narzekać, trafił mi się jak ślepej kurze :D

Gość ehhhhhhhhhhhh
U nas z naczyniami nie ma problemu bo jest zmywarka, ale po obiedzie jak zrobię to sam z siebie sprząta po nas i chowa wszystko ładnie do zmywarki :D Ale zw sprzątaniem to nie mam co prosić bo jest nie chętny, ale jak właśnie powiem 'robisz to czy tamto' to już sobie wybierze to co woli :D Ja za to wytrę kurze i łazienkę umyję :D

Gość gość
korneli to czego ty jeszcze chcesz od tego swojego chłopa, żeby wszystko robił :D przecież i tak ci dużo pomaga, chwal go za to, to może będzie pomagał bardziej.

Gość gość
Kornelia a ty cos w ogole robisz??? Rozumiem ze tentwoj chlop nie pracuje zarobkowo i dlatego wymagasz aby robil w domu wszystko??

On pracuje. Nie chce zeby robil wszystko ale zeby sam z siebie pomagal a nie jak ja do niego mowie cokolwiek to on sie gapi pustym wzrokiem w tv.. nie slyszy mnie. pewnie sie zrobilam zrzeda przez ta ciaze teraz przez niemowlaka. :D nie mowie ze nie jestem szczesliwa ale trudno mi dogodzic.. :P

ja myje gary w wiekszosci z rana po gotowaniu jego rodzinki z wieczora..Kurze scieram, myje regularnie lazienke i wc . Myje przedmioty w kuchni. Zmywam szkla w domu.. prasuje. dzieckiem sie zajmuje karmie piersia w nocy mnie budzi mlody wiec za dnia jestem marudna.. i nie wyspana

Gość gość
wczoraj robilismy leczo. ja pokroilam papryke kielbase i pomidory. moj cebule. a na koniec odpalil ze on musial sam wszsytko robic. groza.

Gość gość
Korneli no co Ty myślisz że facet się sam domyśli :D do niego trzeba jak do dziecka mówić głośno i wyraźnie i jeszcze powtórzyć kilka razy, jeśli nie wyniósł porządnictwa z domu i sam z siebie nie jest pedantem (a z takim miałabyś gorzej), to uzbrój się w cierpliwość i swojego ewentualnego synka ucz od małego że należy pomagać, a nie mamusia wszystko zrobi.