Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka tadka

alomenty z funduszu i komornik WAZNE

Polecane posty

Gość matka tadka

Pyatnie z pólki ALIMENTY - proszę o odp., jeśli ktoś sie orientuje. Jesli egzekucja komornicza jest bezskuteczna po 2 miesiącha mam prawo złozyc wniosek o alimenty z funduszu. Jako ze nie przekraczam progu itd. przysługiwąły by dziecku. Co jeśli po zabraniu dokumentacji od komornika (30 sierpnia) ojciec dziecka dokona wpłaty/ przelewu z tytułu alimentów na moje prywatne konto lub uda sie od komornika tego samego dnia lub dzien później, owo prawo do alimentów z funduszu przepada? jak to wygląda? lub jesli dokona wpłaty w trakcie załatwiania sprawy, po złożeniu wniosku.. itd

Gość matka tadka
Podbijam

Gość gość
alimenty z funduszu,sa gwarancja,ze masz zabezpieczenie co miesiac,a nie wyrywkowo,jak facetowi pasuje.Jesli natomiast wplaca Tobie do rak wlasnych,lub na konto,to wtedy zablokuje Ci mozliwosc z funduszu.Zloz oswiadczenie u komornika,ze pieniadze sa nieregularne i wtedy mozesz sie ubiegac o fundusz

Gość matka tadka
Komornik kilkukrotnie ściągnał juz alimenty (mam je przyznan od około 10 miesięcy), z tym ze odbywa sie to z przerwami-aktualnie prawie 2 miesiące, dlatego kiedy minie 60 dni, zamierzam zabrac papiery od komornika iz egzekucja jest bezskuteczna i złożyc w ops (fundusz). Komornik powiedział,ze musi minac dwa miesiące i takie info faktycznie znalazłąm na necie.Interesuje mnie jednak kwestia, co sie stanie kiedy równoczesnie ja zabieram papiery od komornika i tego samego dnia dostaje od ojca dziecka pieniądze przekazem pocztowym (tak ostatnio zrobił, nie przez komornika!! przez co musiałam skłądac odrębne oświadczenie, iż określona kwote otrzymałam aby odjęli mu od długu). Co kiedy zdąze juz złożyc papiery w ops a on przysle mi kase? czy stanie automatycznie dlużnikiem funduszu? i tam będzie uiszczał zaległości? czy alimenty z funduszu sa juz na stałę czy na okreslony okres czasu?jest ktos mądry ?