Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wymaz z odbytu salmonella

Polecane posty

Gość gość

Mój synek ma dwa latka i wczoraj rano wymiotował a potem, aż do teraz ma biegunkę. Byłam u pediatry, przepisał Bactrim i masę innych wspomagaczy, no i mam zrobić wymaz z odbytu. Pytanie moje brzmi - czy antybiotyk ma wpływ na wynik wymazu? Czy będzie dobrze, jeśli zawiozę tą wymazówkę w czwartek? Jutro nie mam jak pojechać, proszę bardzo o pomoc.

Gość gość
pomóżcie dziewczyny, jak wiecie

Gość gość
chodzi mi o to, że jeśli podam Mu dziś antybiotyk dwa razy i jutro dwa razy, to czy jest w ogóle sens dawać próbkę do laboratorium, bo może antybiotyk wszystkie bakterie już zabije? i kiedy najlepiej zrobić wymaz? po zrobieniu kupy, czy rano?

Gość gość
Antybiotyk nie ma nic do rzeczy.A małemu co dolega że podejrzewa salmonellę?? Ma silne bóle brzuszka?W kupie jest krew? Ma wysoką gorączkę? Moje dziecko jak miało salmonellę to myślałam że zejdzie z tego świata.

Gość gość
Bactrim to nie antybiotyk

Gość gość
w nocy miał gorączkę 37,7 czyli niezbyt wysoką, tak była krew w kupie, taka śluzowata, oprócz tego śluz, a czy Go boli brzuszek nie wiem, ale nie wygląda na chorego, normalnie się zachowuje, bawi. Dużo pije, natomiast apetyt ma znikomy. Trzeba na siłę wciskać. Właśnie też słyszałam, że przy salmonelli jest się bardzo słabym. A co to jest Bactrim, jak nie antybiotyk? Oprócz tego ma też Nystatynę, probiotyk, Pimafucort bo strasznie się odparzył i Hydroneę.

Gość gość
Właśnie przerabiałam z córką to samo przed tygodniem, prawdopodobnie jakiś wirus panuje bo dużo dzieci się na to rozłożyło. U nas te same objawy + gorączka 39.5.