Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tamara_22l

Ciąża i zajście

Polecane posty

Cześć! Mam na imię Tamara, zastawnaiam się czy na prawdę tak bardzo trudno jest zajść w ciąże, podzielcie się swoimi próbami, staraniami o dzidziusia. Jestem w związku z partnerem rok. Co prawda nie planujemy ciąży-nie mówimy o tym, że chcielbyśmy, ale od pewnego czasu w ogóle się nie zabezpieczamy, nie zwarzając na to czy są to dni płodne, czy też nie. Wszystko trwa 3 miesiące (niezabezpieczanie się), wcześniej używaliśmy najstarszego sposobu antykoncepcji jakim jest stosunek przerywany (niezbyt bezpieczny, podobno, a jednak ludzie funkcjonują tak latami), w tym miesiącu bardzo poszaleliśmy, myślę, że ok 30 stosunków odbyło się do końca szczególnie w dni płodne), jak myślicie, zajdę w ciąże? Słyszałam, że ludzie starają się o dziecko miesiącami, nie kiedy latami. Przypadki moich znajomych: -Koleżanka (dziewica_21l) wpadka przy 1 razie -Dziecko znajomej (15l) wpadka, pęknięta 1 raz gumka -Moja siostra (25l) kilka stosunków w dni płodne bez zabezpieczenia i tadam, piękny synek ma już 2 lata -Moja koleżanka (28l) kilka stosunków przy tzw. stosunku przerywanym i bliźnięta w drodze Jak myślicie, dni płodne miałam od 12 sierpnia, skończyły się w zeszłym tygodniu, pożycie seksualne od 2 sierpnia do 19 sierpnia było bez prezerwatywy, do końca, z wytryskiem. Kiedy powinnam zrobić test ciążowy? Miesiączke powinnam mieć 23 sierpnia.

Gość gość
A co to dokladnie znaczy: dni plodne mialam od...? Zgadujesz sobie, tak?

Gość gość
Ja zaszłam przy pierwszym cyklu starań. Nie użyliśmy gumki i wiedzialam że mam dni płodne.

Dni płodne wyliczyłam dzięki programowi internetowemu, taki kalkulator dni płodnych, nie mierzyłam temperatury jeżeli o to chodzi.

http://dniplodne.schorzenia.info/index.php?akcja=kalendarz od 5 do 13 dokładnie miałam dni płodne, a od 2 nie zabezpieczaliśmy się w ogóle. Jaka jest szansa że jestem w ciąży? Nawet jeżeli to nie były moje dni płodne, to któryś dzień z tego miesiąca musiał być, seks co ok max 2 dni, czasem codziennie. Także zostawmy trafność co do dni płodne, bo ten seks w te dni był na pewno

Gość gość
Ano wlasnie, czyli zgadujesz. W twoim przypadku to akurat teraz loteria, moze sie udac, moze sie nie udac, my ci nie powiemy. To moze zalezec od wszystkiego, i u kazdego bedzie inaczej. Co czlowiek, to historia, jeden bedzie latami probowal bezskutecznie, inny wpadnie przy pierwszej mozliwej okazji.

Gość gość
I obilo mi sie o uszy, ze kiedy sie starasz codziennie, szanse sa mnijesze, cos tam z jakoscia spermy. Takie kalkulatory z internetu pokaza ci tylko dane statystyczne, wiec lepiej nic na nich nie opieraj.

Gość gość
Radze pogadać z facetem o tym na poważnie. Takie sprawy się planuje przemysla a nie. Potem może niezle rozczarowanie z tego wyjsc. Jak nie rozmawiacie to nie wiecie jakie macie oczekiwania. Potem możesz być nie miło zaskoczona.

Gość gość
Na opakowaniu zazwyczaj wszystko pisza.

TEST wykryłby ciąże już teraz, a i czy mogę mieć okres mimo ciąży? Słyszałam, że zdarzają się naawet miesiączki do 5 miesiąca ciąży? Od czego to zależy?

Uważam, że gdyby nie chciał dziecka to nagle nie przestałby się zabezpieczać, wydaję mi się, że chce, ale to typ faceta, który o uczuciach mówi rzadko, boi się zapewne.

Gość gość
Ależ ty tepa.

Gość gość
Zdarzaja sie krwawienia ale nie slyszalam zeby ktoras ze znanych mi kobiet tak miala, to raczej rzadkie. Wszystko sie zdarza, bledy w testach tez, ciezko byc pewnym czegokolwiek.

Gość gość
Gratuluję ekstremalnej glupoty.

dziecko niczego nie popsuje, rozmawialismy na temat dzieci, wiemy ze chcemy je meic ze soba, jednak nie bylo rozmowy pt ze planujemy, moze i lepiej bo nie ma tej frustracji, po prostu sie kochamy (uprawiay seks) bez tego z czym zmagaja sie inne, frustracja ze sie nie zachodzi, to dziwne? Mysle, ze temat tego ze oboje chcemy i z tym dniem zaczynamy starania popsulby wszystko, moze i nawet relacje miedzy nami, nie uwazasz, ze mogloby tak byc?

Gość gość
Ej, taki fajny twoj zwiazek, a glupie starania o ciaze moglyby go popsuc?

Gość gość
Byłam po prostu taka jak ty. Bez rozmowy ciach bejbi a potem placz. Mowie ci ze jeszcze cie życie nie milo zaskoczy. Porozmawiaj z nim na poważnie. Nie bawcie się w rodzinke.

Zle mnie zrozumialas, nie staranie sie o dziecko, staranie sie celowe o dziecko, nie mozna po prostu uprawiac seksu i mile sie zaskoczyc ze sie jest w ciazy? Ze bedziemy spodziewac sie dziecka? Spojrz od tej strony. Trzeba mowic od dzis planujemy dzidziusia i nagle jest lub nie ma i wtedy jest ta frustracja (sprawdz inne forum tego tematu i zobacz co sfrustrowane kobitki pisza na ten temat!!!) Nie rozumiesz do konca mojego przekazu. Wazne, ze byla rozmowa na temat tego ze chcemy miec ze soba dzieci

Gość gość
Kolezanko gosciu, ale zwroc uwage, ze w swietle uzywanej wczesniej 'antykoncepcji' to to raczej on robi 'ciach bejbi' :D

Gość gość
Popieram gość.

Gość gość
idź do lekarza tępaczko a nie wymyślasz coraz durniejsze prowokacje:O najpierw zbadaj picze i krew później sperme twojego fagasa i dopiero się staraj bo inaczej może kolejnego chorego dzieciaka bedziesz miała a takich w polsce nie potrzeba!!!!!!!!

Wlasnie gosciu, wydaje mi sie, ze zapragnal miec dziecko, ale nie wiem, mogl bac sie rozmowy ze mna o tym, albo po prostu ze wczesniejszej naszej rozmowy, wiedzial ze tego pragne i postanowil zrobic mi "niespodzianke" co do wczesniejszego komentarza, zostal wskazany do usuniecia! pozdrawiam

Gość gość
Wydaje ci się. .... przykre to ze nie ma w waszym związku rozmowy.

Gość gość
Tamara, na moje oko to ty do tych sfrustrowanych staraczek daleko nie masz niestety, jak juz teraz tak to rozstrzasasz i wyliczasz, kto i jak zaszedl w ciaze w twoim otoczeniu.

Gość gość
Gosc - nie oceniaj tylko przez pryzmat swojego zycia, to ze u ciebie cos wyglalo podobnie i skonczylo sie nie dobrze wcale nie oznacza, ze wszystko wiesz i mozesz przepowiadac przyszlosc. Co ty wiesz o ich zwiazku.

Gość gość
Sama już nie wiem co o tym myśleć

Gość gość
2 gi..cykl.. seks codziennie.. ciąży brak.