Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egejsak różyczkaa

jak przekonać męża żeby nie jechać do egiptu teraz

Polecane posty

Gość egejsak różyczkaa

nie mam już sił na kłótnie, upiera się jak zażarty bo teraz tanio jest, tłumaczę mu że jest tam niebezpiecznie teraz, zamieszki, woja wisi na włosku a on swoje, że w kurortach nie ma zamieszek, że tam jest daleko do Kairu, że media przesadzają. Upiera się i chce zamawiać wakacje bo tanio, taka okazja lecieć za grosze.....jak go przekonać żeby zrezygnował

Gość wiśnióweczka
skoro tak bardzo chce to dorosłego faceta nie zatrzymasz raczej, chyba że zabronisz jak dziecku /o ile masz taką moc ;-)/ sama nie leć skoro nie chcesz; swoją drogą Egipt nigdy mnie nie pociągał a już w obliczu takiej sytuacji w kraju na pewno bym się tam nie wybrała teraz, nawet gdyby mi mieli dopłacać ;-)

Gość egejsak różyczkaa
no właśnie tłumaczę mu że jest tyle miejsc w Polsce i jeźdźmy gdzieś w pl na wakacje a on nie bo taka okazja, że nie byliśmy nigdy za granicą a teraz za małą kasę można mieć super wakcje :(

Gość gość
Pojedziecie do Egiptu, a i tak nic nie będziecie mogli zwiedzić. Lepiej wybierzcie się np.do Turcji, a nastepnym razem jak będzie spokojniej pojedziecie do Egiptu. Przeczytaj mu to, to może go zniechęcisz: www.iwanski.natemat.pl/72019,wakacje-w-egipcie

Gość egejsak różyczkaa
tłumaczę mu jak jest w egipcie teraz ale on sie uparł, znalazł wakacje za nie całe 2 tys złoty na nas dwóch, owszem tanio ale tam jest wojna.....

Gość gość
noe jedz ani do egiptu ani do turcji do jeb**muslimow ja bylam 3 dni temu na tydzien na Krecie miasto Rethymnon bylo super pyszne jedzenie all ink. I zaplacilismy za 2 osob.1400euro

Gość egejsak różyczkaa
1400 euro to w przeliczeniu na polskie złotówki to prawie 6 tys złoty...masakra nie stać nas na takie wakacje dlatego mąż upiera się przy egipcie bo za 2 tys mamy wakacje dla 2 osób

Gość gość
oczywiscie ze w kurortach sa zamieszki. Anglicy ktorzy sa teraz w egipcie maja zakaz wychodzenia z hotelu. Fajne wakacje w strefie wojny :)

Gość gość
Pewnie ze jest teraz tanio bo tylko samobojcy sie na takie wakacje decyduja

Gość egejsak różyczkaa
mąż mówi że jak pojedziemy na b.tanie wakacje to wykupi nam extra ubezpieczenie, koszta leczenie czy jakieś nie przewidziane akcje ale najlepiej uważa że jak by coś się działo naprawdę to biura podróży by nie oferowały wakacji w egipcie, że to tylko ściema mediów że jest niebezpiecznie, uważa też że w razie czegoś to państwo powinno nas otoczyć opieką i ściągnąć do polski z powrotem :(

Gość gość
Niech jedzie sam i leży na plaży widząc słupy dymu i słysząc wystrzały ....a Ty jedz do spa

jedna sprawa, że niebezpiecznie, a druga - jak można się pluskać w wodzie i zażywać rozrywek, kiedy za płotem jest wojna i umierają ludzie???

Gość goscuicho
A ja Ci powiem, że Twój mąż ma trochę racji. Wojna i zamieszki są w Kairze a nie np w Hurghadzie . Jeżeli byście chcieli jechać wyłącznie na wakacje spędzone w hotelu to jest teraz warto. Ja bym wybrała duży kompleks hotelowy z kilkoma basenami 7 dni się nie znudzi aaa przecież zamieszek w kurorcie nie ma i nie będzie. Niedawno byłam w Hurghadzie , TVN przerysowuje sytuację, chociaż mówią przecież cały czas, że to co się dzieje to tylko w Kairze, A to bardzo daleko. Z resztą już zaraz ucichnie. POza tym turyści są bezpieczni. Ja bym skorzystała. I popieram zdanie Twojego męża. Ale jeżeli bardzo się obawiasz i masz się mocno stresować to nie jedź. :) pozdrawiam :)

Gość gość
Moze chce sie pozbyć uciążliwej zony. Dogadal sie z kims i sprzedam juz cię za flaszkę wódki.

Gość goscuicho
Ewa ? za jakim płotem? Kair jest 500 km od Hurghady. To dwa inne światy. W kurorcie i tak kwitnie rozrywka i wakacje w pełni. Oni liczą na turystów i z tego żyją, Jeżeli ich zabraknie to wtedy ich sytuacja się pogorszy.

co z tego, że i tak kwitnie rozrywka? to jak ten baran w stadzie, mam jechać, bo inni jadą? i bawić sie w kraju, w którym ludzie sie mordują, nawet te 500 km dalej? macie wy jakieś morale czy już jesteście zupełni wyzuci z uczuć wyższych? jeszcze trochę, to może wrócą średniowieczne egzekucje na rynku starego miasta ku uciesze gawiedzi, pewnie byś poszła, prawda?

Gość myszelka z bałtyku
w tv pokazywali Kair - zamieszki, dym i słupy ognia a zaraz potem centrum handlowe (ciuchy, kosmetyki i inne) w Kairze gdzie ludzie normalnie robili zakupy, życie się toczy normalnie więc jak to jest naprawdę to nie wiem

Gość gość
W Hurghadzie też już są manifestacje. Tylko debile jeżdżą na wakacje do kraju ogarniętego wojną domową...

Gość goscuicho
Ewa A to,że ja teraz nie pojadę Do nich ich dorobić to im w czym pomogę? Bo chyba raczej zaszkodzę > Ty po prostu byś sikała w gacie jak tylko byś przekroczyła granicę Egiptu i taka jest prawda. A opowiadasz tutaj bajeczki o moralach? Słuchałam w trójce wywiadu z hotelarzem z Hurghady. Prosił o to żeby przyjężdzać stawiał nacisk na to,że tylko w Kairze się dzieją takie rzeczy> BOją się że stracą turystów a co za tym idzie pieniądze i prace! Więc zastanów sie co ty mówisz. I o jakim ty średniowieczu tu piszesz? Ja bym nosa nei wychyliła z hotelu. Pojechala bym tak jeszcze ich dorobić i wróciła. A o wojnie nic bym nie widziała tak samo jakbym była w Polsce !!!!! więc weż sie zastanów znaim coś napiszesz !

i sprawa trzecia - super wakacje - w hotelu bez wychylania z niego nosa dobra, widzę, że mamy inne podejście do życia, wypoczynku, relaksu, moralności a o strachu to pogadamy, jak się kilka razy otrzesz o śmierć, jak ja

Gość gość
no to czas najwyższy żeby zaczęli myśleć, a nie biadolić. Kto im robi ten rozp*****el ? Oni sami. I jeszcze jam mam jechać i im dobrze robić. Chcesz to jedź jeden z drugim !

Gość goscuicho
BYłam na 7 dni i nie czułam żadnej potrzeby wychodzenia z hotelu . Tak był ogromny kompleks i dużo atrakcji. Dłużej bym nie wytrzymała, przyznaję. Każdy ma inne podejście i niech tak zostanie. Po prostu zabolało mnieto, że napisałaśo tych średniowiecznych egzekucjach, które niby chciałabym oglądać, ( taka kazuistyka słowna) No ale spoko :) Mamy inne opinie, tylko miejmy szacunek dla rozmówcy :) POzdrawiam :)

Gość gość
dlaczego wy sie na sile pchacie do muzlunanskich krajow !! dlaczego dajecie tym skurczybyka zarabiac oni sprzedaja swoje corki za pare koz 14letnie gwalca codziennoe zony bija je oblewaja kwasami zamykaja w domach kaza lazic w szmatach ledwo co im oczy widac czy wy nie macie mozgu!! tyle jest pieknych miejsc na swiecie np we wloszech jest tanio piekne wyspy jak wczesniej posalam bylam na krecie last minut tez nalewno jest tanio sprawdz ostrzegam jesli ci nie zal tych kobiet dzieci jedz I daj zarobic te marne 2 tys tym zwyrodnialca oni uwazaja wszystkie kobiety bez okrycia za k***y czy twoj mezus oc*pial nie jedz miej swoje zdanie !! tak apropos polacy jezdza tylko do egiptu troche fantazji to nie boli

Gość gość
z prukwa ewka nawet niegadajcie. siedzi toto tylko na kafe i trolluje

Gość goscuicho
A powiedz może gdzie Polacy mają jechać jeżeli chcą sobie przysłowiową doopę wygrzać np w styczniu, lutym? NA karaiby za tysiące złotych? Niestety nie jesteśy NIemcami ,któszy mogą sobie pozwolić na Wenezuelę lub Kubę w zimie. Takie życieee.