Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Armaid

Czy mogę użyć takiego balsamu jako odżywkę do włosów

Polecane posty

Gość Armaid

na yt oglądałam filmik o olejowaniu włosów. dziewczyna poleciła tam taki olejek którym olejowała włosy (był do ciałą ale miał właściwości odżywcze). był to olejek z "babydream fur mama" ja szukałam tego na półkach w rossmannie ale przez przypadek zamiast olejku kupiłam jakiś taki balsam/krem na rozstępy (skład napiszę niżej bo od tego chyba też zależy). szkoda mi wydanej kasy więc czy mogłabym taki balsam zmieszać z oliwą z oliwek i odrobiną maski a to nałożyć na noc? nie stanie mi się nic od tego baslamu? na opakowaniu pisze "dla kobiet w ciąży. zapobiega rozstępom. emulsja zawiera kompleks substancji o działaniu wygładzającym i pielęgnacyjnym: ekstrakt z alg morskich, olejek migdałowy, witaminę E, glicerynę i lanolinę. nie zawiera olejków mineralnych i silikonowych, barwników oraz substancji konserwujących..."

Gość gość
Możesz spróbować, na pewno nie zaszkodzi.

Gość gość
jak możesz spróbować?? co to za bzdura? zęby też moze tym umyć?? przecież każdy kosmetyk ma swoje przeznaczenie ...bez przesady krem na rozstępy na włosy? masakra

Gość gość
Cos takiego jak krem na rozstepy to bzdura, bo nie ma w nim żadnej substancji która ewidentnie by działała na rozstępy i im zapobiegała, generalnie wcale taka substancja nie istnieje. To są ogólnie nawilżające i natłuszczajace kosmetyki i tylko nazwę daja że na rozstepy, albo że dla kobiet w ciąży, że dla biustu, że do pośladków po to żeby cene wyższą uzyskać. To po prostu olejek natłuszczający. Spróbuj i zobaczysz jak działa, Karolina Malinowska sie kiedyś wypowiadał, że ma lsniące włosy, bo od czasu do czasu wsmarowuje w nie odrobine oliwki dla niemowląt :)

Gość włosomaniaczka załamana
nie mieszaj tzn możesz wymieszać ewentualnie z oliwą z oliwek ale nie dodawaj nic innego.. obciązysz włosytylko i nic w nie nie wniknie, co za dużo to nie zdrowo, maskę nałóż na umyte wlosy na min 30 minut.

Gość marge_s
Ja bym się nie odważyła. Krem na rozstępy możesz stosować jako zwykły balsam do ciała - ma działanie nawilżające, także na pewno Ci nie zaszkodzi. A włosy lepiej pielęgnować kosmetykami do tego przeznaczonymi.

Gość gość
"każdy kosmetyk ma swoje przeznaczenie" Och, jak ty się dajesz robić reklamom... Jak ci ktoś napisze, że dany krem jest do prawego łokcia to na lewy już nie użyjesz? Nie ma znaczenia, co napisał producent, żeby sprzedać, liczy się skład i zdrowy rozsądek.

Gość gość
to jest balsam, nie olejek, nie nakładaj tego na włosy bo nie uzyskasz efektów. Kup olejek a balsam użyj do pielęgnacji ciała, nie widzę problemu. To nie są przecież duże pieniądze.