Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyskaa95

zniszczone włosy

Polecane posty

Gość justyskaa95

Cześć potrzebuje pomocy czytałam już na wszystkich stronach co zrobić z moimi włosami ale moze jak napisze to mi cos konkretniego doradzicie . No wiec tak mam farbowane czarne włosy i to bardzo lokowane nawet sie smieja ze jestem od białego murzyna :) i masakrycznie zniszczone koncuwki rozdwojone cały czas mam spiete bo jak mam rozpuszczone to jak szopen . doradzcie mi co moge z nimi zrobic zeby były ciensze i nie zniszczone . aktualnie uzywam fructis color resist .. pomocy

Gość gość
www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250381 Jak postępować ze zniszczonymi włosami- klika rad w żołnierskich słowach: - jeśli włosy są bardzo zniszczone należy je podciąć, - myjąc włosy myj tylko skórę, spływająca piana zmyje brud z włosów, a ich kontakt z detergentem będzie krótszy, - staraj się używać łagodnych szamponów (najlepiej dla dzieci, Uwaga: szampony ziołowe mogą wysuszac włosy) - nie myj włosów w zbyt ciepłej wodzie, - jeśli to możliwe nie używaj suszarek, prostownic, lokówek etc. - jeśli to możliwe nie używaj pianek/lakierów do stylizacji (często zawierają alkohol, który wysusza włosy), - staraj się używać odżywkę po każdym myciu, - unikaj czesania mokrych włosów, rób to delikatnie, najlepiej przy użyciu szczotki naturalnej lub dewnianej - staraj się unikać kosmetyków z alkoholem (etanol/denat) w składzie (np. niektóre jedwabie, mgiełki) mogą wysuszać włosy!!! - płukanie włosów zimną wodą domyka łuski przez co włosy stają się bardziej gładkie i błyszczące Metody domowe czyli kuferek czarownicy : • Bardzo dobrym sposobem na nawilżenie włosów są maseczki olejowe. Najlepsze do tego celu będą: olej rycynowy, olej kokosowy, olej palmowy, olej jojoba, olej avocado, olej ze słodkich migdałów, oliwa z oliwek. Możesz z nich tworzyć przeróżne kombinacje, w zależności od tego co aktualnie posiadasz. Informacje na temat oleju rycynowego znajdziesz tutaj klik! O oleju kokosowym i nie tylko tutaj klik! I tu klik! Olej kokosowy można zazwyczaj kupić w sklepach zielarskich, ze zdrową żywnością, z żywnością wegetariańską a także przez internet, np. w www.mazidla.com , www.biochemiaurody.com Jest też odrębny wątek poświęcony temu olejkowi, z którego dowiesz się więcej --> klik! Dobrze jest stosować je przynajmniej raz w tygodniu • Dużą popularnością na wizażu cieszy się również maska z oleju rycynowego, jajka, oliwy z oliwek i cytryny. Więcej o niej znajdziesz tutaj klik! i tutaj klik! • Kolejnym naturalnym kosmetykiem mającym zbawienny wpływ na włosy jest miód. Można go stosować solo bądź też z powyższymi składnikami. Dobre efekty uzyskuje się również przez dodanie miodu do ulubionej odżywki/maski oraz stosowanie miodu do ostatniego płukania włosów po myciu [np. łyżka miodu na litr wody- po spłukaniu miodem pozostaw włosy do wyschnięcia] Nie obawiaj się maseczek z miodu- nie zlepiają i nie matowią włosów- miód bardzo łatwo daje się spłukać • W celu wzmocnienia włosów u ich "podstawy" zapraszam do Klubu PP klik! • Płukanki ziołowe- jak wiadomo zioła to cenny składnik kosmetyczny- jednak płukanki z niektórych ziół mogą wysuszać!!!- do włosów suchych poleca się kwiat lipy, liść lub korzeń prawoślazu, • proteiny i mleczka roślinne- do kupienia w sklepach internetowych z pólproduktami kosmetycznymi- można dodawać ich do gotowych odżywek lub stworzyć z nich spray do włosów o działaniu nawilżającym i nabłyszczającym. (Podstawowy przepis to ok. 40ml wody destylowanej, po 1,5ml protein mleka, jedwabiu i keratyny oraz po 2ml mleczka owisianego i waniliowego- całość zamieszać i przelać do pojemnika z atomizerem- można zastosować inne mleczka lub dołożyć np. NMF) Gotowe produkty do pielęgnacji włosów suchych i zniszczonych - Nasze wizażowe typy: • Pollena – Malwa, Studio Gloria - link do wątku klik! Link do KWC klik! • Wax L’Biotica Włosy suche i zniszczone klik! • Kallos Crema al latte- wątek o produktach firmy Kallos klik! Link do KWC klik! • Fitomed, Odżywka ekstraziołowa regenerująca z kompleksem witaminowym (włosy suche i normalne) klik! • Farmona, Jantar, Odżywka do włosów i skóry głowy klik!

Gość włosomaniaczka załamana
na zniszczone końcówki jest tylko jeden skuteczny sposób, jest to podcięcie, wiem że wiele dziewczyn zapuszcza za wszelką cenę ale to się mija z celem, lepiej mieć krótsze a ładniejsze. Dlatego ja proponuję podcięcie włosów i konkretne zadbanie o włosy. jeśli chcesz coś więcej na temat pielęgnacji włosów to chętnie podziele się wiedzą ;)

Gość justyskaa95
tak podciac tylko te moje koncówki zniszczone maja z 5cm

kochana, trudno 5 cm to ok 2,5 miesiąca zapuszczania, ale tych koncówek niczym nie naprawisz, wiem to sama po sobie bo szukałam długo i dłużej sposobów na rozdwojone końcówki a one coraz dalej się niszczyły i tak skończyłąm u fryzjera. A po drugie TY zapuszczasz , włosy przy głowie rozną a na koncówkach sie kruszą i błedne koło.

Gość justyskaa95
to radzisz isc do fryzjera sciac . juz nie raz byłam i dalej mam takie koncówki

Gość gość
bo źle pielęgnujesz włosy

Gość justyskaa95
dlatego napisałam zebyscie mi doradzili :)

Gość Jennifer Bonnell
Idź do fryzjera i obetnij zniszczone włosy. O te, które zostały, zacznij porządnie dbać - poczytaj o olejowaniu, myciu itd. :) Jeśli używasz np. pianki do podkreślania skrętu, to zrezygnuj z niej, stosuj alternatywne i zdrowe dla włosów środki, np. żel lniany.

Gość justyskaa95
a jaki szampon byś poleciła i odzywke ?

Gość gość
I jeszcze ogromna masa wiedzy tu: www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147 www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 A tu motywacja: www.anwen.pl/2011/10/moja-wosowa-historia-kasia.html

jeśli nie zabezpieczasz koncówek to są o wiele bardziej narażone na zniszczenia więc po pierwsze jakiś zabezpieczacz ;) polecam coś z tego: -serum z Pantene -jedwab z green Pharmarcy -7 efektów Marion Olejowanie jest kolejnym zabiegiem ktory zdecydowanie opprawi kondycję Twoich włosów, kup sobie zwykła oliwkę dla dzieci, nabierz łyżkę oleju i wetrzyj ją dokładnie we włosy ok 2 h przed każdym myciem, po umyciu włosów koniecznie odzywka lub maska maski które polecam: biovax kallos latte, receptury babuszki agafii a szampon mój ulubiony Alterra bez zbędnego syfu chemicznego !

Gość justyskaa95
dziekuje bardzo napewno sie te wiadomosci przydadza:D

nawet jeśli nie chcesz się bawić w olejowanie to koniecznie muszisz się zaopatrzyć w : Maskę do włosów np Kallos latte, opakowanie 1 litr kosztuje ok 20 zł więc szał ! można ją używać jako maskę, czyli na umyte włosy nałożyć na 1h(super efekty) albo na kilka minut- lekko je zmiękczy i nawilzy. Zabezpieczacz koncówek. a tak w ogóle to moze czas zrezygnować z farbowania ;) ?

Gość justyskaa95
tez tak myslalam ale teraz juz wiem ze nie warto .a gdzie moge to kupic ?

czego nie warto ;) ? Kallosa kupisz w sklepach fryzjerskich lub w drogerii Firlit(jeśli jesteś z Krakowa) a tak oogólnie to jest dość popularny. Zabezpieczacze i szampon alterki w rossmanie ;)

Gość justyskaa95
nie waarto farbowac :) nie mieszkam daleko od krakowa

Gość kolorowa toshibka
to musisz poszukać u siebie w mieście, tylko trzeba uważać bo w niektórych skepach fryzjerskich chcą za niego nawet 30 zł więc raczej szukaj takich małych i kameralnych :) czyli rezygnujesz z farbowania juz ;D? a w ogóle jaki masz naturalny kolorek ;)?

Gość justyskaa95
tak rezygnuje . ciemny blad :D

Gość gość
Farbować możesz, ale tylko czystą henną (np. Khadi, Mazidła) - nie tylko nie niszczy, ale przeciwnie: odżywia włosy.

Gość lexilia
Co do szamponu i odżywki to spróbuj Timotei z Różą z Jerycha do włosów farbowanych, ewentualnie do suchych i zniszczonych.

Gość gość
przestań spamować tym dziadowski timotejem

Gość ignorantka102
Jeśli chcesz farbować włosy, postaw na delikatne apteczne farby, np Biokap. Ich zaletą jest to, że są pozbawione szkodliwych substancji, dzięki czemu nie niszczą włosów a wręcz je pielęgnują i odżywiają. Ja stosuję już od kilku lat i stan moich włosów jest świetny, ogromna różnica jak patrzę na koleżanki które farbują zwykłymi drogeryjnymi.

Gość gość
K*RWO SPAMERSKA wypad z tym biogównem!

Ja miałam podobny problem (też mam kręcone włosy) i zaczęłam farbować henną Khadi - dla mnie rewelacyjne efekty. Bardzo też mi pomogły szampony Khadi z Amlą. Ale tak najlepiej nawilżył mi końcówki olej arganowy. Zwilżam końce włosów i wcieram delikatnie argan (robię to na noc, rano myję włosy). Olej kupiłam w sklepie internetowym MeaDerm