Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tryczka

Od kiedy można nosić dziecko w nosidle

Polecane posty

Pytanie jak w temacie. Chodzi mi takie na szelki, dzieciaczek z przodu. Od którego miesiąca można takiego malucha tak "transportować"?

Gość gość
Jak zacznie samodzielnie siedzieć. A wczesniej w chuscie.

W tym miękkim, mocno przylegającym do dziecka i tym samym dziecko do mamy też jak zacznie samodzielnie siedzieć?

Gość gość
A ile ma m-cy Twoje malenstwo?

Gość gość
ja kupiłam nosidło w tesco, takie miękkie, można go nosić z przodu, albo przodem albo tylem do mnie, oraz z tyłu.. zaczęłam go nosić jak miał ok 3 mce, musisz patrzeć od którego mca jest nosidło, bo ja widziałam głównie od 4, to znalazłam od 0 bodajże lub od 3 nie pamiętam.

Gość gość
Zależy od rodzaju nosidełka, wiele jest takich, że dopiero od momentu jak dziecko samo siedzi. Za to w chuście można nosić od samego początku!

Gość gość
chusty nie chciałam-jak dla mnie zbędny wydatek, bo jak jest ciepło to ani siebie ani tymbardziej dziecka nie będę zagotowywać :/

Gość gość
Czy dziecku będzie gorąco zależy od chusty i sposobu wiązania. W upały w nosidle tym bardziej się zgrzeje, bo jest słabsza cyrkulacja powietrza niż np. w chuście bambusowej. Poza tym chusta jest bardziej uniwersalna, na dłużej starcza i różnie możesz dziecko układać.

Gość gość
dziecka nigdy nie nosimy przodem do świata! Ta pozycja jest nienaturalna i bardzo obciąża ciało dziecka, najbardziej kręgosłup.

Gość gość
ją uzywalam takiego nosidelka jak miała niecałe 3 miesiące. Najczęściej spala wtulona a ją zwiedzalam Polskę. Nie była tam calyczas tylko tam gdzie nie dało się zabrać wózka. Czasem też na zakupy tak ją braliśmy.

Gość gość
My kupilismy babybjorn,nie malo kosztowalo,ale.w.pozycji do osoby noszacej nozki sa ustawione w pozycji zabki. I najlepiej tak nosic. Natomiast jak czasem idziemy na spacer a dziecko nie ma zamiaru spac,albo cos ogladamy i malego denerwuje ze jest przodem do nas to nosimy przodem do zwiedzania. Bez przesady troche czasu w takiej pozycji nic mu sie nie stanie a na rekach bylby tak samo trzymany.

Dziękuję pięknie za odpowiedzi ;) Córka jest jeszcze noworodkiem, ale muszę coś kombinować, by starszego móc do przedszkola prowadzać, a podjazdu dla wózków nie ma w przedszkolu ;/ Także póki co chusta... Nie lubię wiązać, ale cóż, mus to mus.