Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika2301

Czekam na porade

Polecane posty

Gość Monika2301

Witam, nie wiem czy dobrze robię pisząc tutaj, ale no zaryzykuję ;) więc mam 19 lat i bardzo pragnę dziecka, ale nie wiem czy nie będzie mi to bardzo kolidować ze szkoła, ale z koleji jak nie będe miała maluszka to chyba niedługo w ciąże urojoną wpadnę. Ogólnie pragnę dziecka już od ponad roku :) Chciałabym aby ktoś mi doradził, podpowiedział coś mądrego . Z góry dzięki :)

Gość gość
to jest taki wiek..co druga 19-20 latka chce byc w ciąży..natura wzywa..poczekaj 2-3 lata, a przejdzie ci..

Gość gość
jesteś młodziutka, na pewno będzie trudno Tobie uczyć się i zjamować dzieckiem, jeśli ciąża będzie zagrożona będziesz musiała przerwać naukę lub być może kontynuować ją w innym trybie. Poczekaj chociaż aż skończysz szkołę średnią, jeśli ma Tobie to coś pomóc, poświęc ten czas na cyztanie książek o wychowaniu dzieci, o ciąży, uzbiraj oszczędności na wózek, ubarnka etc. a nawet zaszalej i kup sobie ubranko za 2zł z lumpka w ramach terapi.

Gość polko wenezuelka
a w ogóle stać cie na dziecko???? masz prace twój maz ,partner pracuje?? wiesz dziecko to nie zabawka która się odlozy na pułke za rok , trzeba mieć kaske niestety ,chyba ze liczysz na zasiłki tylko

Gość Monika2301
Tak stać mnie , mam partnera, który pracuje do tego wiem, że mogę liczyć na rodziców oraz przyszłych teściów. I nie traktuje dziecka jako zabawki,że zaraz mi się znudzi, nigdy w życiu ! Wiem, że to jest odpowiedzialnośc na całe życie, że mam 19 lat nie znaczy, że muszę zachowywać się jak szczeniak.

Gość polko wenezuelka
nie napisałam że traktuje cie jak szczeniaka tylko znam milion takich przypadków jak napisałam.zreszta sama zaczęłaś ten temat wiec napisałam co myślę. jeśli masz partnera na stałe ,jesteście i chcecie nadal być razem,macie warunki to rubcie dzidziusia:) tylko z ta szkołą jest troch problem,bo nie zawsze kobieta się dobrze czuje a czasem nawet koszmarnie

Gość Monika2301
O właśnie chyba tylko to jest takim moim hamulcem by jeszcze poczekać , choć BARDZO nie chcę czekać ..

Gość polko wenezuelka
o jakiej dokładnie szkole piszesz???studja ??który rok??

Gość Monika2301
Idę właśnie do 3 klasy technikum ;) Więc chciał nie chciał jeszcze półtora roku mi zostało

Gość polko wenezuelka
acha .moje zdanie jest takie odradzam ci. zrób mature i potem zrób dzidziusia.

Gość Monika2301
Zobaczymy jak to będzie. W przyszłym miesiący w dniu owulacji zdam się na wolę Boża jeżeli nic z tego nie wyjdzie to jakoś się przemogę i poczekam z rok, dzięki za pomoc ;)