Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość02

Ile powinienem zarabiać aby

Polecane posty

Gość Gość02

Utrzymać 3os rodzinę? Dziecko na 3lata. Rezygnując z wszelkich wyjazdów, rozrywek, alkoholu i wszystkiego bez czego można żyć. Same podstawowe rzeczy w biedronce i Opłaty

Gość gość
Zęba też załatasz w Biedronce ? Utrzymanie rodziny to nie to samo co chów świń dać jeść i żeby nie było za zimno. Jeśli masz mieszkanie za darmo to celuj w 1.5 kawałka czyli 4-5 koła. Bardzo skromne życie bez wypasu.

Gość gość
*1.5 kawałka na głowę

Gość Gość02
Widzę, że na kaffe sami bogacze muszę się przenieść do bardziej realnego świata ponieważ zarabiam 1,5 tys na 3os

Gość do gość02
a resztę dopłacają teściowie i mamusia.

Gość Milka2406
Nawet jeśli dopłacają, to co z tego? Chcą pomagać to pomagają. Rzeczywiście sami bogacze...;]

Gość gość   3
ja na 3os rodzinę mam 3tyś i jest nie komfortowo opłaty miesięczne to ok500zł zostaje 2,5 ale niestety opieka nad dzieckiem ok 400zł miesięcznie (nie wchodzę w szczegóły)+ paliwo ok300zł miesięcznie+leki i jedzenie ... szału nie ma ale jakoś do pierwszego dajemy radę. - dlatego myślę ze 3tyś to min żeby nie pożyczać.

Gość do gość02
To z tego że nie ma bata aby za 1,5 utrzymać rodzinę 3os bez wsparcia z zewnątrz bo potrzeba 4,5. Zdaje się autor o to właśnie zapytał. Bajkom o jedzeniu za 700 zł i opłatach za 500 dziękujemy. Tak można przekiblować miesiąc dwa a potem zaczynają się schody - ubrania, przedszkola, szkoła, szczepionki, sronki.

Gość do gość02
samochód to nie tylko paliwo. właściwie jeśli nie jesteś kurierem paliwo to mniejsza część kosztów.

Gość Milka2406
Ja wiem o co pytał autor tylko nie rozumiem tej dygresji o dopłacaniu przez teściów/rodziców. Jeśli ma 1.5 to chyba jasne, że ktoś mu pomaga. Ale u mnie to inne realia, bo mam dom i odchodzą prawie wszystkie opłaty, które autor musi uiścić. A i tak nie jest łatwo.

Gość gość   3
wiem ze auto to nie paliwo ale ograniczyłam wyliczanie i szczegóły.

Gość gość
Wyjaśniam- autor pyta ile trzeba zarabiać aby utrzymać 3 os rodzinę na dłuższą metę. Zarabia mniej więc te brakujące ktoś dopłaca/sponsoruje/daje/pomaga. Najczęściej rodzice czy teściowie no bo chyba nie koledzy. Też założyłem mieszkanie za darmo, tylko same opłaty. 2 pokoje to kolejne 1000-1500 zależy gdzie a w jednym zagryzą się po roku.

Gość Milka2406
Mhm, to też wiem. Chodzi mi jedynie o to, że ta dygresja była niepotrzebna. Co do reszty, zgadzam się. Osobiście przerażają mnie koszty najmu, reszty opłat...Podziwiam tych, którzy dają radę, bo ja sobie tego nie wyobrażam.

Gość gość
globalizacja postępuje i nasze ceny już dorównały do UE poza medycyną, rozrywką i nieruchomościami. Tylko te sprawy jeszcze w starej UE wychodzą średnio trochę drożej.

Gość Milka2406
Miejmy nadzieję, że autor da radę:). Pozdrawiam wszystkich.

Gość gość
nie mam duzych wymagan ale 3500 zl na reke to minimum dla faceta aby mogl poznac fajna dziewczyne

Gość koles z lasu
Odpowiednia kwota po moich sumiennych wyliczeniach to 7345 PLN. Inaczej nie dasz rady.

Gość Gość02
Na szczęście mam własny dom który kupiłem i wyremontowalem będąc kawalerem do 42rż. Co do pomocy to moi rodzice mają jeszcze ciężej odemnie natomiast teściowie sporo pomagają ale i tak myślę o dodatkowym pół etatu które przyniosłoby chociaż z 500- 600 zł

Gość gość
Kupiłeś dom z takich zarobków??!

i to są prawdziwe wyliczenia. A teraz niech wypowie się ktoś z mopsu. Na jakiej podstawie są wasze wyliczenia że wystarczy niecałe 600 złotych na osobę.

Gość gość
Ludzie z mopsu? Oni tam tylko pracują na podstawie wyliczeń które im narzucają nasi genialni ekonomiści z rządu

Gość Chandlerrrrr
bez kredytu, własne mieszkanie, to 5 tys pln nettto, na 3 osoby. minimum, inaczej się nie da!

Gość Gość02
I skąd się tacy idioci biorą Chandlerrr? 5tys to ty masz chyba kwartalnie :-)

Gość Chandlerrrr
Ja mam 5500 na rękę i kupuje mieszkanie za gotówkę i planuje tylko 1 dziecko. Nie chce aby mojemu dziecku coś brakowało.

Gość gość
A potem się obudziłes

Gość Chandlerrrr
No możesz nie wierzyć, ale tak jest. 40km od Wrocław kupuje mieszkanie. Ale 5500 pln dostaje w € ale mieszkam w pl. Czyli z 1300€ wychodzi. Umiem negocjować handlować w języku niemieckim i angielskim. Płynne posługuje sie oba językami. Ale uważam że to i tak mało.

Gość Chandlerrrr
Malo mi placa, oto mi chodzi,

Gość Gość02
Nie p*****l mi takich bzdur że za mniej niż 5tys się nie da żyć, to skąd te wyliczenia że jak przekracza 550zł na osobę to zasiłek rodzinny się nie należy?

Gość Gość02
Nie p*****l mi takich bzdur że za mniej niż 5tys się nie da żyć, to skąd te wyliczenia że jak przekracza 550zł na osobę to zasiłek rodzinny się nie należy?