Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

laktator avent Isis

Polecane posty

Gość gość

Planuję zakup ręcznego laktatora firmy avent-isis. Dobry wybór?

Nie znam tego laktatora, więc się nie wypowiem na jego temat. Mogę Ci natomiast polecić LOVI - moje koleżanki, które aktualnie są na etapie karmienia piersią mają jakiś szał na jego punkcie:) To nowość i od razu zyskała uznanie wśród mam. Wiem, że jest dobry elektryczny i można go zmienić na ręczny. Poczytaj sobie opinie o nim.

Gość gość
Już go zakupiłam i mam nadzieję, ze był to dobry wybór, za jakiś czas się okaże :)

dla mnie fatalny. Na samym początku do rozkręcenia laktacji wydawał mi się za słaby, a jak już piersi się wypełniły i miałam nawał to miałam bolesne sutki to ściąganie nim to był koszmar. Kupiłam elektryczny Lovi i od razu lepsze efekty bo więcej ML ściągniętych, ale jak zaczęłam regularnie karmić Małą to wydawało mi się, że jest za słaby i chciałam spróbować tym Aventa i znów porażka - pomimo tego, że sutki już dawno nie bolały to po próbie odciągnięcia tym laktatorem znów ból. Zdecydowanie brakuje mu możliwości regulacji siły ssania.

W LOVI jest regulacja. Masz dwie fazy - pierwszą rozkręcającą odpowiadającą temu, jak dziecko szybko i łapczywie ssie na początku. A potem laktator przechodzi w fazę ssania głębokiego - wtedy, kiedy dziecko zaspokoi już pierwszy głód i ssie spokojniej i głębszymi "łykami" Potem laktator zapamiętuje to i automatycznie się przestawia::) A poza dwoma fazami masz jeszcze sporo możliwości samej siły ssania.

Gość zapominajka000
Wcale się nie dziwię, że mamy zwariowały na punkcie Prolactis, Miałam przed nim 3 laktatory (TT, avent i medelę) i żaden nie zadowoloł mnie w pełni. A o tym choćbym chciała napiać coś negaywnego - to nie potrafię, Lovi prolactis jest super!

Gość Aleksandrazet
Witam, także testowałam kilka laktatorów i zdecydowanie najlepszy jest Lovi. Potwierdzam poprzednie opinie, że dzięki możliwości regulacji siły ssania jest bezbolesny a jednocześnie odciąga pokarm szybko i efektywnie. Zdecydowanie polecam ten laktator.

Gość kasia85675
Isis nie znam, nie miałam okazji wypróbować, ale polecam Lovi Prolactis. Pracuje szybko, cicho i sprawnie, posiada dwie prędkości ssania, więc można dostosować wg własnych preferencji. Posiada on dwie opcje: ręczną lub elektryczną, ja osobiście wolałam tą drugą, szybciej i nie takie męczące ;) lovi prolactis pomógł mi nie raz, szczególnie ratując w czasie nawału i zastoju pokarmu.