Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafe777

czy doszło do zapłodnienia

Polecane posty

Gość kafe777

słuchajcie, mogę być w ciąży? jestem dziewicą, nie chciałam na razie uprawiać seksu z moim chłopakiem, o kończę teraz LO i bałam się wpadki. jednak ostatnio nadzy zabawialiśmy się. to była długa, aż za długa gra wstępna, bo mój chłopak doszedł... ja wtedy siedziałam na nim, całowaliśmy się itp. seksu nie było, nawet na moment nie było go we mnie, ale czy jest szansa, żeby plemniki dostały się do mnie? mogło dojść do zapłodnienia? proszę o poważne odpowiedzi. nie piszcie, żebym zrobiła test, bo to było 4 dni temu, jeszcze na to za wcześnie, chcę poznać wasze zdanie. może ktoś był w podobnej sytuacji?

Gość kafe777
no odpowiedzcie..

Gość gość
Jeżeli sperma dostała się w jakiś sposób do pochwy to jest to możliwe. W jakiś sposób czyli wprowadzona palcami, wytrysk w pobliżu pochwy i mogło wpłynąć itp. Jeśli on miał wytrysk gdy ty siedziałaś na nim a przy tym oboje byliście nadzy to jest szansa.

Gość gość
jak na nim siedziałaś i doszło do wytrysku, to plemniki mogły się przedostać do twojej pochwy, a co za tym idzie mogło dojsc do zapłodnienia- nie uczyli w szkole?

Gość kafe777
palcem nie była wprowadzona.. ale właśnie ciekawi mnie, czy jeśli to było w okolicy pochwy mogło się do niej dostać. czytam na niektóych stonach, że nie ma takiej opcji, że plemniki nie latają, że same nie wpłyną, a na innych, że prawdopodobnie jestem w ciąży. dziękuję za odpowiedź.

Gość kafe777
jeśli chcesz się wymądrzać, to przenieś się gdzie indziej. :) zadałam normalne pytanie, i chcę tutaj normalnych rad na poziomie. nie musisz sugerować, że jestem głupia, bo akurat uczę się w LO biologiczno- chemicznym i wiesz.. nie uczyli mnie o takich sytuacjach. uczyli mnie, że podczas penetracji można zajść w ciążę.. podczas pettingu, ale o tym, czy do zapłodnienia może dojść bez stosunku, po siedzeniu na partnerze jakoś nie. wiem, że jakieś prawdopodobieństwo jest, wiadomo, ale chcę wiedzieć jakie. a skoro Ciebie o tym uczyli to proszę, rozwiń swoją wypowiedź, podaj mi jakieś uzasadnienie swojej tezy, ale kulturalnie, bo jeśli masz się ze mnie naśmiewać, to od razu wyjdź. :)

Gość gość
Jeśli wytrysk miał miejsce w okolicy twojej pochwy to mogło się coś dostać do pochwy. Więc owszem jest to możliwe. Prawodopodobieństwa nikt ci nie wyliczy bo to nie matematyka.

Gość kafe777
hahha, weźcie nie róbcie ze mnie debila, wiem, że to nie matematyka. ale na innych stronach czytałam o prawdopobobieństwe, o jakimś natężeniu itp.

Gość gość
ale mamy ci wyliczyc ile plemników mogło przedstać się do twojej pochwy- nie musimy robić z ciebie debila, bo sama go z siebie robisz mimo ze jesteś w klasie biol- chem, co zresztą w obecnych czasach niestety nie musi świadczyć o inteligencji

Gość kafe777
Nie rozpoczęłam tematu, by pisać o szkole, ale skoro podważasz moją inteligencję, to proszę, mam stypendium burmistrza, najwyższą średnią z klas licealnych, propozycję od wyższej szkoły na studia biochemiczne. więc chyba troochę zdementowałam Twoją teorię na temat mojej inteligencji. myślisz, że dlaczego tak bardzo przejmuję się tym, że mogę być w ciąży? dlatego, że mam już zaplanowaną, świetną przyszłość. mój chłopak chce tego dziecka, ja też, ale jeszcze nie teraz. muszę czekać jeszcze kilka dni, by zrobić test, chciałam normalnie dowiedzieć się, czy mogłam zajść i okej- mam odpowiedź, chciałam też normalnie dowiedzieć się, jak dzieje się to, że mimo tego, że facet nie był we mnie, nawet nie dotykał warg sromowych, po prostu poczułam to na zewnątrz mogło dojść do zapłodnienia. a przeczytałam gdzieś, że jeśli jestem dziewicą tak szybko się nie dostaną. ale widzę, że tej odpowiedzi nie znajdę, bo wchodzą tu tylko osoby udające bardzo mądre a faktycznie będące w wieeelkim błędzie. skoro macie się naśmiewać, to nie odpowiadajcie. ja chce normanych odpowiedzi. kto sądzi, że jestem, a kto że nie. a Ty zamiast liczyć mi plemników, sprawdź, czy obie pólkule mózgu działają Ci prawidłowo, pozdrawiam. :)

Gość kafe777
a poza tym, napisałam, że jestem dziewicą, a skoro Ty jesteś taka mądra i doświadczona, to pomóż mi, podpowiedz coś, bo nabijaniem się ze mnie, nie pokazujesz wyższości nade mną, a wręcz przeciwnie. nie mam do doświadczenia, sugeruję się tylko lekcjami biologii i czym, co przeczytałam w necie. napisałam, że przeczytałam w necie pewną rzecz, a Ty po mnie ciśniesz, jakbym to ja była jej autorką, jezu, na jakim świecie ja żyje? nie ma już ludzi życzyliwych, udzielających rad?

Gość gość
Błona dziewicza nie stanowi przeszkody dla plemników. Piszę ci normalnie to zachowujesz się jakbym cię obrażała. Nie da się określić jakie jest prawdopodobieństwo bo tu więcej niewiadomych niż pewników. Różnie to bywa jeden nawet przy pełnym stosunku nie zajdzie a inny od sporadycznego kontaktu ze spermą. Chciałaś sondy czy wpadłaś czy nie? To ci i tak nic nie da. Choćby i 100 osób napisało że nie zaszłaś to ty wciaż nie masz pewności. Daj więc na luz i czekaj na okres. Jeśli się nie pojawi to wtedy będziesz się martwić. Ile zostało ci do okresu?

Gość gość
kilka osób napisało ci ze skoro była sperma w okolicach pochwy, to szanse są, a błona dziewicza nie ma tu żadnego znaczenia, więc uprzejmie przestań drzec jape i idz odliczać dni do miesiączki

Gość kafe777
nie, nie chciałam sondy. liczyłam właśnie na takie odpowiedzi. "Różnie to bywa jeden nawet przy pełnym stosunku nie zajdzie a inny od sporadycznego kontaktu ze spermą." myślałam też, że ktoś może spotkał się z taką sytuacją i coś mi powie na ten temat. ja mam nieregularny okres. byłam z tym u gin, powiedział mi, że jestem zdrowa, ale mam bardzo słaby, tylko 3 dni i do tego co 35 dni, a nawet czasami więcej. powiedział mi, że mam dłuższy cykl. ostatni miałam 24 lipca. więc teraz jakoś ok 30 sierpnia powinien być, ale z tym czekaniem na mój okres to tez tak nie bardzo ;/ jeśli mam taki okres, nie wiem dokładnie kiedy się go spodziewać, to kiedy mogę zrobić test?

Gość kafe777
uprzejmie to Ty przestań się wymądrzać, bo ja jestem uprzejma i miła z natury, ale nie lubię kiedy ja mam problem i liczę na radę starszych i doświadczonych a dostaję bezpodstawne i bezsensowne pociski. :) dni do okresu odliczam, ale z tym ciężko, pisałam o tym wyżej. :)

Gość kafe777
uprzejmie to Ty przestań się wymądrzać, bo ja jestem uprzejma i miła z natury, ale nie lubię kiedy ja mam problem i liczę na radę starszych i doświadczonych a dostaję bezpodstawne i bezsensowne pociski. :) dni do okresu odliczam, ale z tym ciężko, pisałam o tym wyżej. :)

Gość gość
Test po min. 2 tyg. od seksu.

Gość kafe777
aa ok. to poczekam jeszcze trochę. a słyszałam też że test jest po 6 dniach od zapłodnienia. i że trzeba zrobić go w dzień abo nawet po planowanej miesiączki, z czym u mnie ciężko xD

Gość gość
Wiedze może masz w głowi i dobrze się uczysz .Wiadomości z biologii masz małe,a z sexu mniej niż "0".Zobacz na internecie jak wygląda błona kobiety.W tym wieku i powinnaś wiedzieć o antykoncepcji i być u lekarza.Sama prowokujesz do sexu,a potem szukasz wiadomości.Porozmawiaj z matka na tematy sexu.Prowadzisz też myślenie dolną głową tj.piczkai tu brak wiadomości i burmistrz ich nie uhonorował.

Gość kafe777
buhahaha, to się uśmiałam. prowadzę myślenie dolną głową? ale jesteś żałosna i pusta, aż się śmieję do minitora. :) w takim razie dlaczego mając prawie 19 lat jestem dziewicą? hm? prawie 19 bo skończyłam 18 2 stycznia. nie bądź taka mądra, bo Ci nie wychodzi. próbujesz wypowiedzieć się na mój temat, na temat mojego życia i zachowania, nie widząc o mnie kompletnie nic. zamiast pisac takie rzeczy może wypadałoby napisać, dlaczego się nie zabezpieczałam? brałam tabletki na uregulowanie okresu, po czym mimo osłonowych miałam problem z wątrobą i przytyłam 8 kg. szkoła była dla mnie najważniejsza, więc jasno powiedziałam chłopakowi, że jeszcze przez kilka miesięcy nie będzie seksu, bo za dużo znajomych z gumką wpadło, a ja tabletek nie mogę. jestem z nim od listopada, więc co? prowokuję do seksu, myślę pi*dą? ostatnio lekko nas poniosło, wiadomo, kochamy się, ale umiałam powiedzieć nie. jednak obawiam się, ze trochę za późno. ciężko to zrozumieć? pochwal się kochana, w jakim wieku Ty straciłaś dziewictwo, ja Ciebie trochę pooceniam, bo na razie nie będę, nie będę robila z siebie żenady jak Ty to zrobiłaś. :) wydaje mi się, że nie potrafisz doradzić normalnej odpowiedzi, bo sama nie masz nic w głowie, potrafisz tylko po kimś jechać bez konkretnych argumentów i podejrzewam, że to właśnie Ty myślisz tylko dolnymi częściami ciała, dlatego posądzasz o to innych, a żeby się dowartościować trochę zakompleksiona panno obrażasz mnie, chociaż ja sobie nie mam nic do zarzucenia. :)

Gość gość113629164264
nie wiem co za za zalosny gosc sie Ciebie czepia dziewczyno. widac po Twoich odpowiedziach ze naprawde z Ciebie madra dziewczyna i ciesze sie ze sie nie dajesz. pozno zaczynasz tematy seksu i za to powinno nosic sie Ciebie na rekach a nie deptac. madra kobieto skoro nie uprawia seksu to skad ma wiedziec? chyba normalne ze ma wiedze na 0. takich ludzi nie powinno sie wpuszczac na forum, tragednia. a Ty mloda sie nia nie przejmuj. troche zmartwienie jest normalne. prawdopodobienstwo wynosi jakies 30-40%. jesli sperma trafila miedzy wargi prawdopodobnie jestes w ciazy ale mysle ze sobie poradzisz, widze ze naprawde madra z Ciebie dziewczyna. ale jesli trafil moze bardziej w bok, w noge, nie jestes w ciazy. jesli masz taki okrs pierwszy test zrob ok 30 a nastepny po 5 wrzesnia, umow sie tez do ginekologa, jesli nie bedziesz nie kaz chlopakowi czekac tylu lat, ty juz sama powinnas zaczac wiec wez tabletki :) mysle ze na taka odpiwiedz liczylas a ty "gosc" zastanow sie czy masz cos w glowie. pozdrawiam :*

Gość kafe777
jejku, no w końcu ktoś normalny. dziękuję bardzo, na coś takiego właśnie czekałam. nie napisałam tu, by się chwalić ocenami, ale ktoś sam mnie sprowokował nazywając mnie głupią. w sprawach seksu jestem głupia- nie wstydzę się tego, ale to dlatego, że mi się wcale do tego nie spieszyło, a ktoś mi insynuuje, że myślę c**ą. hahaha, no ludzie, skąd wy się bierzecie. :) dziękuję Ci bardzo za normalną odpowiedź, poczekam, zrobię te dwa testy i zobaczymy. :) przynajmniej teraz wiem jakiego efektu mogę się spodziewać.

Gość gosc972382964
za to Ciebie kobieto dorosla burmistrz powinien uhonorowac za wiedze o seksie, bo zadnej innej jak widac nie masz. w przeciwienstwie do zatroskanej dziewczyny :) mysle ze jestes w ciazy szczerze mowiac. jesli zacznie pobolewac cie brzuch to znaczy ze zarodek sie zagniezdza :) nie przejmuj sie! w styczniu wyjdzie brzuszek a 3 m-ce wytrzymasz. studia nie zajac, bedziesz szczesliwa mama w kwietniu badz maju

Gość gość
A co moje odp. były nienormalne? :O 6 dni od zapłodnienia nie znaczy że to 6 dni od seksu. Do zapłodnienia może dojść nawet 3 dni po stosunku. Dlatego test min.14 dni po.

Gość gość
Dziewica...No czysta to Ty autorko dawno już nie jesteś. No ale tego na biologii nie uczą, to trzeba moralność mieć jakąś a nie dosiadać nago faceta, który nie jest Twoim mężem!

Gość gosc972382964
nie skierowałam tego do wszystkich, ale do jednej pani, która uparcie stara mi się udowodnić coś, co jest kompletną bzdurą. :) dziękuję za wszystkie normalne odpowiedzi. no i teraz rozumiem to z tym testem. naprawdę jestem głupia w tych sprawach, na forach wszędzie piszą inaczej, koleżanki też mówią co innego i się pogubiłam, ale min. 14 dni po, będę pamiętać, dzięki. :)

Gość gosc972382964
buhaha, no coraz lepsza jesteś. będzie moim mężem! znam go od podstawówki, zawsze nas do siebie ciągnęło, całe gim blisko siebie, mimo, że oficjalnie jesteśmy dopiero od listopada od zawsze byliśmy razem. uważam, że mam w sobie moralność, skoro tyle czasu nie pozwoliłam sobie na nic, trzymałam siebie i jego krótko. ale ile można? no ile? to nie było tylko porządanie. my się kochamy, normalne, że nas ciągnie do siebie. jednak nadal nie uprawiałam z nim seksu. za to Ty na pewno jesteś aniołem, grzeczną kobietą, która nawet nigdy nie całowała się z chłopakiem na jego kolenach. pewnie dopiero za rękę pozwoliłaś złapać się swojemu mężowi, proszę, bo się zesikam ze śmiechu że tak brzydko się wyrażę. :)

Gość gosc972382964233
o widzę mamy gościa dziewice ale orleanska chyba ;d

Gość gość
No widzisz tak to jest, że jak ktoś w szambie siedzi, to nie może uwierzyć, że ktoś może być naprawdę czysty. Tak, jestem czysta, nie możesz tego znieść nie szanująca się dziewucho?! Nie masz pewności, że ten chłopak będzie Twoim mężem, wszystko się jeszcze może zdarzyć. Z czego jesteś dumna? Z tego, że dość późno zaczęłaś się szmacić? Ale zaczęłaś, bilogicznie pewnie jesteś dziewicą, ale moralnie, mentalnie...zdzirą. Niech nie nazywają siebie czystymi osoby poddające się czynnościom seksualnym z masturbacją włącznie. Zresztą, przecież dziwictwo to dla Ciebie taki śmiech na sali, że aż sikasz z tej wesołości, to chyba nie ma czego żałować? :P

Gość gość
Pisze się "pożądanie", stypendystko burmistrza...:P