Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SZLAG MNIE TRAFIA PRZEZ SĄSIADÓW

Polecane posty

Gość gość

Mam bardzo zadbany ogród, nienawidzę liści na trawniku. Moi sąsiedzi z pasją sadzą wzdłuż ogrodzenia brzózki. Wczoraj wszystko ładnie posprzątałam, a dzisiaj znowu 2 wory ich liści. Cała kostka brukowa w liściach, są nawet na tarasie. Nie wytrzymam już tego.

Gość gość
Poczekaj do jesieni - wtedy to dopiero będzie liści!

Gość gość
no właśnie, te cholerne badyle już zaczynają śmiecić

Gość wybaczcie ale mam okres
Ludzie wytłumaczcie mi o co chodzi z tymi brzozami. Takie są piękne iglaki i krzewy w centrach ogrodniczych, a wieśniaki sadzą jakieś brzózki

Gość gość
Bo pod brzóskami lubiejo roznąć grziby, a pod barachłem z ogrodniczego ni chooya 🖐️

d**a jasiu

Gość gość
Masz problem he weź wiadro MOCNEGO szamba i podlej Padną, zapewniam A nawet u siebie, jeżeli masz ziemię taką gołą, to znaczy bez kostek czy czegoś tam, nalej tego szamba to się nie czepną, bo u siebie przecież lejesz

Gość Karolina300392
hmm no jeśli ci to tak bardzo przeszkadza, to możesz to nawet sądownie załatwić ;)

Gość gość
Brzozy są piękne nadaja klimat.

Gość julka19xx
a ja lubię brzozy i rosną u mnie na działce, a sąsiad może mi naskoczyć, niech sobie zasadzi kaktusy to liści nie będzie.

taaaa mieszka na wsi albo w domu z ogrodem na przedmieściach i liście jej przeszkadzają to sie do bloku przeprowadź i to takiego wybetonowanego naokoło!!! co za ludzie...

Gość gość
Jestes totalna debilka autorko... po prostu szokk. prawdziwy ogrodnik z zamiłowania lubi sprzatac w ogrodzie, to po pierwsze, po drugie brzozy sa ładne, zdrowe, i maja b mało lisci... wyprowadz sie do bloku... Raz tez oniemiałam z wrazenia jak w lokalnej tv zrobiono aucyje ze sąsiad ma 3 małe drzewka z których spadaja liscie do sąsiada... LOL Chyba ten jeden musiał pracowac w tej stacji ze taka brednie wyemitowano

Dlaczego ktoś ma sprzątać cudze brudy?

Gość gość
Mam nadzieję Ewa, że nie wypuszczasz tego zapchlonego kocura na balkon i nie uprzykrzasz życia sąsiadom jego kłakami, tak współżyjesz przykładnie z sąąsiadami

Gość gość
Brzozy są dla wieśniaków, mają mnóstwo liści, a prawdziwy ogrodnik z zamiłowania nie musi latać codziennie z grabkami i grabić cudze liście, Zwłaszcza , że skończyło się obecnie ich wywożenie na wysypisko, trzeba je pakować w worki, które bynajmniej muszę kupić sama. Następnie śmierdzi to przez miesiąc do czasu terminu ich wywozu. Dlatego w d***e mam ich zdrowotne właściwości, wole sosny

Gość gość
jak tak sobie czytam to ludzie bysta sie wstydzily wipisywac takie zeczy sokisyny glopie

Gość gość
a co sie dziwic nie maja zmartwien chojom sie nudzi woda sodowa do lbow udzerza to nie se pisza papier wszystko przyjmie hi hi hi

Gość gość
Ja wiem o co chodzi z tymi brzozami. Na wsi panuje taki zabobon, że na każdej posesji powinny rosnąć brzozy, bo mają one ponoć zapewniać szczęście i chronić od wszelkiego zła. To dlatego na każdym wiejskim podwórku to jest element obowiązkowy

Gość gość
Na pewno nie jest to przyjemne po kimś sprzątać. Trzeba po prostu zwrócić im uwagę i wyznaczyć termin sprzątania. Jak nie pomoże to zostaje droga sądowa , z pewnością prawo jest po twojej stronie.

Gość gość
Ja też mam brzozy. Po prostu one bardzo szybko rosną i mają energię dobrą dla ludzi

Gość gość
wypieprz im te liście przed drzwiami może się skapną , że mają sprzątać:D

Gość gość
a moi sąsiedzi sadza z uporem maniaka tuje 'brudasy':o sa w nich zakochani to kwietnie a pozniej przekwita na taki rudy kolor i opada oczywiscie nie im opada ale na moj trwanik i kostke:o zamiatania od groma no i maja cos takiego chyba octowiec to jest nie dosc ze roslina trujaca,podczas upalow kapie cos z lisci ,to jeszcze kwitnie na bordowo,spada toto na kostke i ja barwi ale oni problemu nie widza bo ja to musze sprzatac:o

Gość gość
I co też zaśmiecasz sąsiadom całe podwórko? Ja dostaję zwłaszcza bardzo dobrej energii jak nasypie mi się z brzózek takich gwiazdeczek do samochodu. Nie będę tu opisywać jakich wtedy używam słów

Gość gość
jak masz drzwka blisko płotu to kup taki specyficzny płyn który podlewasz do ziemi i one uschną :) pozbyłam sie tak bzu sąsiada :P

Gość gość
Tak to już jest, że niektórzy powinni żyć na zupełnym odludziu, bo nie rozumieją, że sąsiadom nie powinno się uprzykrzać życia

Gość gość
dlatego już mieszkam w bloku :D niestety posiadanie domu to nie sielanka jakby sie jednym wydawało

Gość gość
a zwracaliscie uwage sasiadom? Niech przychodza i sprzataja sami te liscie, ale druga sprawa ze jak sie nie odezwiecie, to skad maja wiedziec, ze Wam brzozki przeszkadzaja! U rodzicow sasiadowi lipa przeszkadzala, bo galezie wychodzily juz na jego podworko, przyszedl, powiedzial, lipa przycieta. Koniec problemu

Gość gość
Nie każdy ma tak niskie aspiracje, żeby mieszkać w betonowej klatce

Gość gość
Ja jak grabię liście sąsiadów, to oni siedzą i się śmieją, że nie mam nic do roboty. Ręce opadają