Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olkaaaaoh89hgbui

który kierunek jest lepszy

Polecane posty

Gość Olkaaaaoh89hgbui

Hej...mam problem, nie wiem na który kierunek się zdecydować- technik farmaceutyczny w Medycznym Studium Zawodowym, czy Pedagogika-resocjalizacja na UAM...? POMÓZCIE CO LEPSZE? technik farm. trwa 2 lata, bo to studium, a reso normalnie 5

Gość gość
oczywiscie ze farm.

Gość technik farmaceutyczny
zarabia grosze, bo nie sa to studia tylko studium, wiec technik nic nie robi tak naprawde, jest tylko pomoca, nierzadko wykorzystywana przez studenciakow, ktorzy zarabiaja ok. 5 tys. zl w wiekszym miescie. pedagogika resocjalizacja to dla mnie glupota, jesli jestes kobieta. do resocjalizacji powinni isc mezczyzni, ktorzy poradziliby sobie w sytuacji zagrozenia, poniewaz jesli znajdziesz prace w zakladach penitencjarnych to mozesz byc potencjalna ofiara. ja bym nie ryzykowala dla w sumie to nie za wysokiej pensji. no chyba, ze bys znalazla prace w Biedronce czy Tesco to spoko. :)

Gość gość
nie idź na technika, bo zabierają miejsca pracy nam magistrom.... a tak poza tym, technicy muszą zrobić 2-letni staż, a mało aptek chce przyjmować na ten staż.... już lepsza resocjalizacja- zawsze to studia

Gość gość
ani jeden ani drugi jak dla mnie

Moim zdaniem , będzie to resocjalizacja. Powodów jest wiele... Pierwszym i głównym czynnikiem na który powinna zwrócić uwagę jest sytuacja gospodarcza /ekonomiczna na rynku pracy. Skoro wybiera Pani taki kierunek powinna Pani skupić się więc na metodach politycznych naszego kraju. Niestety czym wyższa skala bezrobocia tym gorzej dzieje się w społeczeństwie. Szerzy się bezrobocie a za bezrobociem idzie " patologia ". Ludzie z biednych rodzin mają problemy wychowawcze. Problemy wychowawcze doprowadzają problematyki neurologicznej Ludzie po imieniu " świrują " , robiąc wszytko by zębów nie wgryzać w ściany. Młodzież więc staje się zdemoralizowana. Kradzieże lub drobne " przywłaszczenia " stają się czymś normlanym na porządku dziennym. Taka młodzioeż jest skłonna do wszytkiego. Proszę nie zapominać też o wieku buntowniczym każdego człowieka. Opiekunowie dzieci w wieku 15-18 lat ze szczególną troską powinni się nimi zająć. Niestety rodzic którego nie stać nazwę po imienu na " chleb " , nie będzie w stanie poświęcić tej uwagi swojemu dziecku. Dziecko te więc w kontakcie ze swoimi " zbuntowanymi " rówieśnikami , będzie stawać się takie same jak oni. Innymi słowy (poparwczak , więzienia) za niedługo beędą przepełnione , a nowym punktem przedsiębiorczym staną się właśnie więzienia ,którymi w bliskim zcasie zajmą się nawet firmy prywatne. Przykro mi stwierdzić ale resocjalizacja jest kierunkiem " upadkowym " , a skoro takie życie w Polsce , będzie żyłą złotą. Mam nadzieję że pomogłem Pani w wyborze.

Gość gość
farmacja na uniwerku. Po resocjalizacji nie ma pracy