Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniaczek_20

Studia akademik czy pokoj

Polecane posty

Gość gość
Najbardziej w*******ą mnie osoby, które mają niezarejestrowną działalnośc gospodarcza, które stać na wszystko rodzice walą im tysiącami.. dostają 750 zł, bo nie zarejestrowane to nie ma dochodu... idą na studia dla kasy , a człowiek któremu starcza w domu ledwo do 1 dostaje 100 zł, który nie może utrzymać się na studiach bo jego rodziców na to nie stać .. śmiech na sali

Gość gość
albo rodzice za granica na czarno i hajsik leci

Gość gość
rodzice tak nie mają, ojca nie mam, tylko mamę. To ile wy wydejecie na kosmetyki i ciuchy?? LUDZIE! ja kosmetyki kupuję, zgadza się, ale przeciętnie wydaje na nie 20 zł miesięcznie, kupuję to co najważniejsze i nie kłedę tony makijażu, więc wystarczają na dłużej. Ubieram się na szmateksach, kupując nieraz ciuchy po 1 zł, które inni mi chwale i sie pytają gdzie to kupiłąm, bo takie fajne.. a i nie szaleje bo miesięcznie na ciuchy nie wydaje więcej niż 10-20 zł..

Gość moniaczek_20
a i mama pracuje legalnie tamto ja pisałam, ale o nicku zapomniałam..

Gość gość
współczuje ci i życzę powodzenia :/

Gość gość
Na samo jedzenie wydaje co najmniej 350 zł mies. (a nie jadam na miescie, codziennie sama gotuje obiady, zakupy robie w biedronce i lidlu), na kosmetyki i chemie gosp. ok. 150-200 zł mies. Do tego masa innych wydatkow, chocby bilet miesieczny, telefon, czasem ciuchy, czasem leki trzeba kupic, fryzjer itp.

Gość gość
ja na kosmetyki ok 60 zl miesięcznie.. czasem wiecej 100 zł, czasem mniej

Gość moniaczek_20
Dziękuję. A co poradzę? Na moje wydatki zarabiam pracując odkąd poszłam do gimnazjum, jakieś ulotki, pilnowanie dzieci.. nigdy nic mi z nieba nie leciała, sama musiałam liczyć na siebie a jeszcze słyszę oszczerstwa:( na fajnie.. Chce tylko iść na studia i skończyć je mając dach nad głową i nie przymierać głodem :(

Gość moniaczek_20
nawet tel zasilam rzadko, raz na 1-2 mieś za 5 zł zastanawiam się nie raz, jak rodzice potrafią utrzymywać swoje dzieci na studiach, podczas gdy one wydają na ciuchy, kosmetyki i rozrywki więcej niż mi trzeba by było na utrzymanie się...

Gość gość
czy w twojej sytuacji materialnej jest wogole sens iśc na studia???

Gość moniaczek_20
o ile dostanę stypendium, a to jest oczywiste przy dopełnieniu formalności, to tak. Bez stypendium to pojechałabym na rok za granicę...