Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziubdziubek

czy można zajść w ciąże w 7dc

Polecane posty

Gość dziubdziubek

moje pytanie jak w temacie, czy jest szansa na zajśćie w ciąże w 7 dc, przy cyklach średnio 28 dniowych? To był właściwie koniec mojego okresu, następnego dnia pojawił się śluz płodny,który występuje nadal.Stosunek był przerywany co prawda, ale wiadomo,że w śluzie tez sa plemniki.

Gość gość
przy krótkich cyklach można

Gość gość
przy 24-26 dniowych cyklach można.. u nas seks 6 i 9 dnia cyklu i ciąża- tyle, że wyczekiwana.. widocznie wcześniej za późno zawsze próbowałam (bo 11-13 dzień).. bo dłuuuuugo nie mieliśmy dziecka.. tutaj się nie spodziewałam, bo za wcześnie.. a tutaj proszę ;) super synek się zrobił hihi

Gość dziubdziubek
Hmmm :D a czy ten śluz płodny który nadal wystepuje nie wskazuje na brak ciazy? (mniej wiecej od 5 dni taki jest, choc teraz zaczyna sie robic bardziej mleczny)

Gość gość
Do gość 23:12 masz synka tak,to stosunek był w owulację ? w którym dc miałaś owu?

Gość dziubdziubek
halo czy ktos jeszcze moze mi odpowiedziec?

Gość gość
a czy tobie się wydaje, ze objawy ciazy, zmiana sluzu itp. pojawiaja sie na drugi dzień po stosunku? mogłaś zajść w ciążę w tym 7dc, teraz odczekaj 14 dni i najwyżej zrób test- proste?

Gość gość
u mnie przy cyklach 24-26 dni obie ciąże też z wczesnej owulacji, bo w pierwszą zaszłam po stosunku w 8 i 9 dc, a w drugą w 7 dc, pierwsza córka, drugi syn. W pierwszym przypadku owulacja była monitorowana i w tym 8 dc pęcherzyk miał lekko ponad 20 mm już, więc dojrzały (cykle 24 dni), w drugim chyba trafiliśmy w moment, cykle 26 dni. Żadnej reguły. CO śmieszne - z synem to był jeden jedyny stosunek w tej fazie, potem dopiero pod koniec cyklu, bo mąż ciągle gdzieś wyjeżdżał. Więc to z jednego razu.

Gość dziubdziubek
Ale rozumiem,że stosunek był pełny, planowaliście wtedy dziecko? Moje cykle są nieco dłuższe, te parę dni to jednak spora róznica w dniu owu...

Gość gość
Autorko skoro ńie chcesz dziecka to po co ryzykujesz taka metode antykocepcji, przeciez tak naprawde stosunek przerywany to zadna antykoncepcja.. Owulacja wystepuje ZAWSZE 14-16 dni przed @ to pierwsza faza przedowulacyjna moze sie wydluzac lub skracac. Przy krotkich cyklach mozna zajsc w ciaze nawet podczas @, Troche rozsadku i nauki..

Gość dziubdziubek
a gdzie ja napisałam,że chcę lub nie chce dziecka? Wiem kiedy TEORETYCZNIE występuje owulacja, bo to co napisalas/es to czysta teoria.

Gość gość
Chyba jest to oczywiste ze skoro stosunek przerywany to nie staracie sie o dziecko.. Chyba ze ty chcesz a partner nie... To nie jest teoria a potwierdzony naukowo fakt.. Wystarczy poczytac albo spytac lekarza..a skoro pytasz czy mozesz zasc w ciaze w 7 dc przy 28 dniowych cyklach to oczywiste ze niewiele o tym wiesz..