Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123gość123

ODKŁADACIE MIESIĘCZNIE JAKIEŚ PIENIĄDZE

Polecane posty

Gość 123gość123

bo my od kilku m-cy nic, wczesniej jakies male sumy zostawaly, ale teraz ciagle cos nawala, a to samochod(10 letni), a to odkurzacz trzeba bylo nowy kupic, a to synowi rower, ciagle cos... juz mnie wkurza ta sytuacja, jak jest u was? tez jak sie wali to na całego?

Gość czarna owca w rodzinie
nie chce cie dobijac, ale...odkladamy i to wcale nie malo od 2 lat, tzn. od kiedy wykonczylismy dom

Gość tonka mala
tak, staram sie przynajmniej 1000 zł albo i wiecej, o ile sie da

Gość gość
Nie, ja kiedyś odkładałam, odłożyłam 7tys. Potem rok bez pracy i mi 8tys. długu zostało...

Gość gość
U nas jest tak samo. Jeszcze wzięliśmy kredyt na remont domu i spłacamy. Już nie wiele zostało więc może zaczniemy odkładać.

jak tylko dostaje pensje to czesc odkladam (w zaleznosci jakie oferty albo na konto oszczednosciowe albo na lokate), maz robi tak samo. I nie ruszamy tej kasy - jak mamy ograniczony budzet od poczatku to jakos latwiej jest nie ulegac 'pokusie' wydawania dodatkowych pieniedzy

Gość gość
odkladamy, rozne kwoty, zalezy ile zarobimy, bo mamy zmienne dochody:)

Gość gość
Odkladamy 1500-2000 miesiecznie z pensji. Wszystko idzie na dom. Rok odkladamy, cos robimy w wakacje. Za pieniadze z pitow jezdzimy na wakacje. Zawsze kolo 3 tysiecy mamy zwrotu. Jakos za dwa lata buysmy chceli samochod zmienic...ale zawsze na cos trzeba. Wiec defacto na odlegla przyszlosc nie odkladamy nic.

Gość najbogatsza na forum
tak odkładam mc 10 tyś zł.

Gość gośćNANA
Nic . Nasz dochód to ok 3000 zł netto na 3 osoby . Jak bylismy z mężem sami to zawsze cos tam odłożyliśmy ale teraz jak jest dziecię to już nie da rady .

Gość 467
...,,za pieniądze z PITów jezdzimy na wkacjae' - sorry, a co wy tak odliczacie? :D chyba jedyni eulgę remontowa, mieszkaniowa bo nie ma takich zwrotów (ani na dzieci, ani za net)

Gość gość
Tak odkladamy 1000ch Wiecej sie nie da bo ja pracuje na 50%, a wiadomo ile tu sie placi podatku i rachunków.

Gość annakareninaaaaa
odkladamy, ale mamy 2 biznesy wiec jest z czego...kiedys sie zapozyczalismy i nie bylo rozowo, ale wyszlismy na prosta i jest naprawde dobrze

Gość gość
467 xxxxxxxxxx Ty tu musisz byc tepak:D jasne,ze mozna miec taki zwrot:D

Gość gość
Ogólnie wychodzi na to, że można odłożyć, ale tylko i wyłącznie wtedy, kiedy się robi dla siebie, nie dla kogoś. Niby proste, a jednak ciągle spotykam się z narzekaniem: "och, zarabiam 2 tysiące, tak bym chciała założyć własną kwiaciarnię, ech" (a ma dziewczyna do tego rękę). I co? I pstro. Będzie siedziała, narzekała, ale nie założy tej cholernej kwiaciarni. Bo trzeba by jednak zrobić coś po tej godzinie 16. Aż się nie chce tego słuchać.

Gość gość
Pomijam oczywiście specjalistów z bardzo wąskich dziedzin, którzy zawsze dostaną tyle pensji, ile są warci - bo nikt nie wie, co robią :P. Ale cała reszta j.w.

Gość gość
odkladamy, ale bardzo malo, odkad urodzila sie corka, wszystko idzie na nia..a teraz jeszcze kolejne w drodze, takze i po oszczednosciach..mamy oczywiscie tam zawsze cos odlozone na dlugie wakacje, i w sumie tylko tyle, tez ostatnio zmienialismy samochod, wrocilismy z wakacji, wzielismy duzy kredyt na renowacje domu, ehh zycie;] dobrze ze zdrowi jestesmy:)

Gość ja odlozylam 50 zl
ja w tym miesiacu ze swojej odlozylam az 50zl :D na szczescie mąz lepiej zarabia i z jego pensji odlozylismy jakies 4 tysiace. konta biezace mamy oddzielne, oszczednosciowe wspolne. ja zarabiam niecale 2000 zl, maz toche ponad 6000. z mojej pensji jedzenie i chemia, z jego oplaty plus kredyt.

Gość nikiitta samo zło
,,,,Będzie siedziała, narzekała, ale nie założy tej cholernej kwiaciarni. Bo trzeba by jednak zrobić coś po tej godzinie 16. Aż się nie chce tego słuchać. a może nie ma na to pieniędzy włąsnie! najpierw trzeba wsadzic kase, zainwestowac, wynajac lokal np. itd! Za 2 tys m-nie? to jedynei na codzienne wydatki i rachunki wystarcza! nie pitolll

Gość gość
No to ciekawe ile wy zarabiacie,ze odkladacie po 1500 minimum.,dochodzac do 3 tys.

Gość 467
powiedz mi z czego ? Mając własną firme, pracujac na 2 etaty i na 2 umowy, dopłacam, poniewaz weszłam w koljeny próg podatkowy, owszem nie płace wtedy jak przy normalnej pensji, wiecej zarabiam ale potem musze zwrócic jeszcze

Gość balabina
ja mam prawie 3 tys pensji i odkładam 1000, co m-c

Gościu oboje z partnerem zarabiamy wystarczająco dużo, żeby żyć za 1/4 naszych zarobków miesięcznych ;) Reszta wędruje na konta oszczędnościowe i lokaty.

Gość gość
to chyba nie masz glowy do interesow, albo inaczej...zalezy jak branza, bo w niektorych mozna ladnie sie ustawic:)

Gość gość
Jak ktos zarabia 2 tys,to nie odlozy tysiaca....

Gość 467
to nie wiesz, ze wchodząc w kolejny próg podatkowy, nei sciągają ci z pensji, zarabiasz wiecej ale potem paisz w PICie? Móie o legalnej pracy, na umowe nie o posiadaniu starganu ze skarpetami czy handel jakis Powiedz dokąłdnie za co masz ten zwrot - bo to jest napisane czarno n abiałym pzreciez :):) ?

Gość gość
dziewczyno majac stragan ze skarpetami nigdy nie zarobisz tyle,zeby miec zwroty w takiej kwocie:D rusz glowa, mi tez nikt nie dal gotowego rozwiazania... czlowiek sam sie uczy;)

Gość gość
Odkładamy około 50% naszych pensji. Zmieni się to jak weźmiemy kredyt na remont domu wtedy około 20% pensji będziemy odkładać

Gość 467
no wiec ja nie potrzebje gotowego rozwiązania :) tylko chyba ten, co nie potrafi napisac ZA CO ma ten zwrot z PITa 3 tys :D::D:D:D kłamczuch :P