Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam ju kolezanki

Koleżanka wymusza na mnie oddanie miejsca w przedszkolu jej dziecku

Polecane posty

Gość nie mam ju kolezanki

Moje dziecko dostało się do państwowego przedszkola a jej nie. Wczoraj była u mnie i powiedziałam jej że jestem w ciąży w 4 m i że jeszcze trochę opracuje i w grudniu idę na l4. A wieczorem ona do mnie dzwoni i wyskakuje z tekstem że ma nagraną jakąś pracę i że ona wyśle swoje dziecko do przedszkola na miejsce mojego:/ ją jej mówię że my nie rezygnujemy a ona na mnie z moda że skoro i tak będę siedziała w domu to mam miejsca w przedszkolu nie zajmować. Normalnie mnie zyskało. Powiedziałam jej że w żadnym wypadku nie oddam jej tego miejsc i odłożyła słuchawkę. No krowa ale trzeba być bezczelnie. Tyle lat siedziała w domu a teraz jej się miejsce nagle należy. Dzisiaj pewnie pójdzie napadać na mnie w przedszkolu:/

Gość gość
Ale wieśniara z tej koleżanki

Gość gość
Niezła. Bezczelna.

Gość gość
co się przejmujesz kto Ci udowodni kiedy pójdziesz na zwolnienie poza tym możesz się w ciąży źle czuć i sił na zajmowanie się dzieckiem nie mieć, raczej omijałabym tą pseudo-koleżnakę

Gość gość
tak to jest jak ma sie kolezanki, ja nie mam zadnej I mam spkojne zycie...

Gość gość
Ona sobie może chcieć ,przecież w przedszkolach są listy rezerwowych i nie można ot polecić innego dziecka na miejsce Twojego .

Gość gość
olej babę, a w przedszkolu nic nie zrobi, najwyżej ją ochrona wywali

Gość gość
Ogolnie to wszytich wkurzja Panie siedzace w domu a przyprowadzjace dziecki do przedszkoa. A przedszkolanki jak sie z nich nabijaja.

Gość gość
ja też nie mam żadnych koleżanek, mieszkam w miejscowości męża od 3 lat ale prawie nikogo tu nie znam, mnie również nie znają co ich bardzo gryzie widzę to;-) , niedawno trochę "zaprzyjaźniłam" się z jedną taką (znajomego żoną), od razu wyczułam że zazdrości wszystkiego i nasza przyjaźń polega tylko na tym żeby jakichś ciekawostek się o mnie dowiedzieć, najchętniej wad i problemów bo to najciekawsze przecież do opowiadania innym.... Powiedzenie że baby to cc***e, to dla mnie prawda. Na pewno nie wszystkie ale to dotyczy większości.

Gość gość
A mnie dziwią tacy ludzie jak Ty skąd wiesz że siedzą w domach ,jak pierdziele pod łóżkami u ludzi leżysz czy pod drzwiami podsłuc***esz ,jak też miałam dwa dni w tyg wolnego jak moje dziecko chodziło do przedszkola i przyprowadzałam ,ale taka ciekawska baba ja ty ,widziała by że wracam do domu to pewnie nie pracuje .Przedszkolanki nabijają się z czego że ktoś może sobie pozwolić na siedzenie w domu a nie siedzieć z bandą zasmarkanych dzieci .

Gość gość
tak? Nabijają się? A znasz dziecko które pierwszy raz idzie na zajęcia w grupie dopiero do zerówki? Taki pięciolatek, który nie ma rodzeństwa dopiero w przedszkolu może się zacząć socjalizować z innymi dziećmi. Śmieją się, jasne one wszystko wiedzą, a jak ktoś pracuje na czarno głupia krowo, to jakie zaświadczenie z pracy ma okazać? To juz sie nie liczy, tak?

Gość gość
Autorko koleżankę masz beznadziejną. Jestem w identycznej sytuacji jak Ty, dziecko dostało się do przedszkola a ja w 4 miesiącu ciąży. Żadna z moich koleżanek nie wpadła na pomysł abym zajmowała się dzieckiem na L4 a ich poszło w miejsce mojego.

Gość gość
ale zrozumcie jedną rzecz dziecko 3,4 letnie juz musi mieć inne zajecia niz tylkoz mamą w domu mama tak nie wykształci jak pani przedszkolanka pod kazdym względem, rytmika, angielski, malowanki, nie każdy jest zdolny w każdym zakresie nie kumacie czy co? nie bronię tych co siedzą w domu i posyłają dzieci do pzredzkola, ale każde dziecko moim zdaniem powinno iść do pzredszkola zw względów jw.

zerwij kontakty z taka "kolezanka" - mniejsza juz o przedszkole, miejsce i Twoja ciaze - po prostu chodzi o jej karygodne maniery i probe ingerencji,a nawet krytyki Twoich decyzji;//

Gość gość
NO ZNAM BARDZO DUŻO TAKICH DZIECI ,np ja szłam do zerówki i przeżyłam ,moje koleżanki mają dzieci co nigdy nie chodziły do przedszkola , a niektóre dopiero do ostatniej grupy albo wcale i mają sie dobrze .Ty się lecz idiotko ,moja dziecko poszło do przedszkola jak miał 5 lat wcześniej się nie dostał i rodzeństwa nie miał co nie miał najmniejszych problemów w szkole z dziećmi z kontaktami ma 10 lat kumpli full jest otwarty ,samodzielny ,to przedszkole w jeden rok tego go nie nauczyło ,większej bzdury jak napisałaś to nigdy nie słyszałam .Po za tym uchowaj Boże przed takimi j********i nauczycielkami ,co zamiast wspomagać te nieszczęsne ,zagubione dzieci śmieją się nie ważne że z ich rodziców ,pedagog ma być pedagogiem a nie DEBILEM Po za tym mam wrażenie że Ty jesteś jedną z takich co nie masz co robić i innych obgadujesz .

Gość gość
gosc 10,01 tez tak mialam i dlatego nie mam juz kolezanek, wole poczytac ksiazke, isc z dziecmi na basen, pojechac na rowerze gdzies, mam czas na swoje hobby, a kolezanki nic tylko wyssysaja energie zyciowa z czlowieka i zabieraja ccenny czas... a do tego psuja humor z czasem jak sie za bardzo wpusci do swojego zycia...

Gość gość
gosc 10,02>>> tamta to taka kolezanka :D wpierdala sie ludziom we wszystko, w zycie, w malzenstwo, w to co robia w pracy, po pracy itd. Wlasne zycie sobie zbagnila, albo ma nudne, to szuka u innych sensacji...

Gość gość
Autorko tematu, ta koleżanka to po prostu jakaś wariatka. Można zrozumieć że znalazła się w trudnej sytuacji ale to nie znaczy że ma napadać na normalnych ludzi. Może jeszcze zacznie czaić się z nożem pod przedszkolem? Zerwij z nią kontakty. Ponadto to nie jest tak że osoba która zabiera dziecko z przedszkola wskazuje inne które ma dostać to miejsce. :D

Gość gość
no to jeszcze ja też jestemw ciąży i też moje małe dostało sie do przedskzola, też będę na L4 i też będę je posyłać do przedszkola

Gość gość
mam podobną syt moje dzieci w wieku 5 i 4 lata chodza do przedszkola, wnuczka mojej ciotki nie dostała sie do tego samego przedszkola.. i nie ma dnia aby ta nie rzucała tekstów pt; taaak siedzą takie matki w domu, nie pracują a dzieci do przedszkola posyłają :) a to że straciłam prace pól roku temu i szukam kolejnej to jej juz nie interesuje.... po drugie ona (babcia) zajmuje sie tą dziewczynką ja nie mam żadnej babci i mi nikt dziekciem sie nie zajmie ale co tam.. liczy się JEJ sytuacja i jej wnuczka.

Gość gość
ale po co woóle rozstrząsać takie sytuacje wasze dzieci dostały sie i git, reszta sie nie dostała wiec niezadowolona no ktoś dostać sie musiał, a że padło na was to tylko sie cieszyć a takie wredoty to olać ciepłym moczem

Gość pewna ja 30
Mam taka sasiadke, co nawet obserwuje, czy na noc okno otwieram i sie potem pyta, czy mi nie bylo goraco w nocy. Ja pracuje wieksza czesc tyg w domu, ale mam tez takie dni, ze musze wyjechac czy cos innego zalatwic w ramach pracy. Sasiadka tez sie dziwi, ale ja sie nie spowiadam nikomu co robie, jak pracuje i zarabiam. Wkurzaja mnie tacy ludzie!

Gość gość
pewna 30>>> nie mieszkasz czesem w Łaziskach Średnich, ja przeprowadzilas sie wlasnie to takiego wiejskiego miasteczka, losie tez mi sie wpierdalali ludzie, czy otwieram okno, czy nie, a czemu pracuje, jak nie musze itd itp. masakra, od tego czasu zaczelam nienawidziec ludzi...