Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość3567

stosunek przerywany

Polecane posty

Gość gość
Widać bezpłodność lub działa wazektomia/wibrator/.

Gość gość3567
Zrobiłam i wynik na szczescie negatywny.....huuu...

Gość gość3567
up :(

Gość gość
no jasne, najlepiej truć się tabletami albo zakładać gumę i zabijać całą spontaniczność jaka w seksie jest :/ ja juz nastolatką nie jestem, ciążofobii nie mam ale też mi sie nie śpieszy. Wg wszystkich tych postępowych bab nie używam żadnej antykoncepcji, tzn. kalendarzyk + stos. przerywany w dni płodne. Od kilkunastu miesięcy nic się nie zdarzyło.

Gość gość3567
Czyli raczej nie mam powodow do obaw?

Gość gość
To zależy, tak naprawdę największym ryzykiem w stosunku przerywanym jest to, że mężczyzna "nie zdąży wyciągnąć", jeśli jest młody, to może mieć problemy z przedwczesnym wytryskiem, wtedy trochę kapa.

Gość gość3567
Jak się go pytałam to zarzeka się, że zdążył na czas....Powiedział, że nie mam się czym martwic, ale i tak nie moge przestac :(

Gość gość
to się nie martw, test Ci nie wyszedł w końcu

Gość gość3567
Tylko ciągle przez moją głowę przewijaja się mysli, ze zrobilam za szybko(15 dni po stosunku, po poludniu, ale rano o 9 pilam tylko kawe) i wynik wyszedl fałszywy :( W poniedzialek rano czyli w dniu spodziewanej miesiaczki chce powtorzyc test....

Gość gość
ja też jak pierwszy raz zrobiłam test to wyszedł mi negatywny a było to 2 dni po terminie spodziewanej miesiączki - był robiony w ciągu dnia. 5 dni później powtórzyłam rano zaraz po obudzeniu i... wyszedł pozytywny teraz mam 11 miesięczną córkę:) W moim przypadku gumka nie pękła tylko zaginęła w akcji:)

Gość gość3567
to mnie pocieszylas...

Gość gość3567
Czy te testy naprawde tak bardzo się mylą? Czy jesli zrobie test 19 dni po stosunku to nadal nie moge spac spokojnie?

Gość gość
ja taka antykoncepcje stosowalam 5 lat i mam za soba dwie wpadki,jedna ma 5 lat druga poltora roczku,takze to zadna antykoncepcja teraz biore tabletki

Gość gość
a test pokazal mi dopiero 6 tygodni od stosunku ze jestem w ciazy, i to z porannego moczu,byla niewyrazna druga kreska, wczesniej wychodzily negatywy

Gość gość
Od roku i nie ma dziecka:)ale troche stresu jest

Gość gość3567
A wpadka była dlatego, ze były dwa stosunki z rzędu?

Gość Magda38
Dnia 22.08.2013 o 14:19, Gość gość napisał:

Stosunek przerywany nie jest żadną metodą antykoncepcyjną. Nie wiem, jak głupim trzeba być, żeby się nie zabezpieczać nie chcąc dziecka, przy obecnej dostępności tylu srodków antykoncepcyjnych.

dlatego to jest metoda tylko dla tych którzy liczą się z ewentualną ciążą i nie straszne im to,chociaż nie tak łatwo jest zajść w ciążę przy stosunku przerywanym, opinia lekarzy jest taka że wskaźnik pearla wynosi 4/100 czyli w ciągu roku cztery kobiety zajdą w ciążę na 100, a przy prezerwatywach 3/100.

Gość Boso

*my 14 lat przerywany i dzieci planowane*

Gość Odloty

<my też>

**Fajna metoda**

To nie jest żadna antykoncepcja. To wszystko zależy od partnera. Jeśli partner wystarczająco wcześnie wyciągnie, nie zajdzie. Jednak nawet wtedy gdy wyciągnie wczeesniej może być preejakulat a wtedy .... Nic nie uratuje. 

My "stosowalismy" to po tym gdy stwierdziliśmy że jesteśmy gotowi na dziecko ale jakoś specjalnie się o niego nie staraliśmy. Zajęło nam to trochę ale jednak ...dzidzia będzie

Gość Fionka

Przerywany stosunek nie jest dla antykoncepcją tylko loterią... Na to pozwalam sobie tylko w niepłodne dni... posługuję się dla sprawdzenia Cyclotest MYWay komputerem cyklu, jest precyzyjny, mam do tego urządzenia zaufanie.  W pozostałe dni, gdy płodność jest wyższa stosujemy poprostu prezerwatywy i żel plemnikobójczy Contragel green. Trzeba odpowiedzialnie podchodzić do tematu seksu...

Gość Fionka

Przerywany stosunek nie jest dla antykoncepcją tylko loterią... Na to pozwalam sobie tylko w niepłodne dni... posługuję się dla sprawdzenia Cyclotest MYWay komputerem cyklu, jest precyzyjny, mam do tego urządzenia zaufanie.  W pozostałe dni, gdy płodność jest wyższa stosujemy poprostu prezerwatywy i żel plemnikobójczy Contragel green. Trzeba odpowiedzialnie podchodzić do tematu seksu...