Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza okres test 17 lat

Polecane posty

Gość gość

witam. pisalam na tym forum już wcześniej. otóż jestem chora biore antybiotyk + jakies tabletki maści itd. temperature mam od 3 dni wczoraj i przedwczoraj około 38 dziś już 37. ogólnie mam ochote na wymioty lecz w fakcie nic z tego nie wychodzi. Fatalnie sie czułam przez ostatnie dwa dni tzn. ból głowy gorączka ból szyi zero apetytu zawroty głowy. Mam 17 lat i jestem z chłopakiem już 2 lata. Od kilku miesięcy uprawiamy seks. Jestem naprawde odpowiedzialną dziewczyną i zawsze sie zabezpieczamy. Gumka + nigdy nie dochodzi we mnie. dostałam okres we wtorek i w ten sam dzień okres przyszedł ucieszyłam sie bo bardzo sie bałam że te objawy to ciąża mimo iż lekarka stwierdziła zatrucie/przeziębienie. w ten sam dzień wziełam antybiotyk no i na drugi dzień miałam bardzo skąpy. No kurcze na moje oko tyle co nic. w pierwsze dni zawsze mialam obfity. Bardzo sie martwie caly dzien nie wiem co ze soba zrobic. chłopak kupił pink test i ma mi go za 2h przywieźć. Pierwszy raz jest taka sytuacja w moim życiu i kompletnie nie wiem co robić. Czy moge zrobić test podczas tego 'niby okresu ?' czy antybiotyk mogl na to wplynac a ja sie niepotrzebnie schizuje ? czy ktos mial stycznosc z tym testem i jest skuteczny ? Prosze mi pomoc ..

Gość gość
spokojnie, poczekaj na test, pewnie w jakimś stopniu antybiotyk, choroba mógł mieć wpływ na okres.

Gość Położna Angelika
Myślę, że nie masz się co martwić...to raczej zaburzenia wywołane chorobą i zażywaniem antybiotyku..przez to Twój okres może wyglądać trochę inaczej...Może się zdarzyć że w jednym cyklu okres się bardziej obfity a w drugim nie. Zrób test tak jak pisze w ulotce nie ma co się zadręczać myślami o ciąży...

Gość gość
jezu dziekuje myslalam ze nikt mi nie odpisze. a czy przy robieniu testu musze miec tampona tak zeby krew nie dostala sie do moczu czy raczej nie ? ..

Gość Położna Angelika
nie nie musisz..najlepiej pobierz mocz ze środkowego strumienia tz. zrób początkowe siku do ubikacji i w połowie oddawania moczu nasiusiaj do małego pojemniczka, nie wiem jaki jest ten test ale zazwyczaj jest mały pojemniczek potem pipetką nabierasz i umieszczasz kropelki na test..jedna kreska nie jesteś w ciąży dwie kreski oznaczają ciążę. Daj znać jaki był wynik:) chociaż na pewno będzie negatywny..:)

Gość gość
czy twoj nick oznacza ze naprawde pracujesz w szpitalu ? jesli tak to napewno znasz sie na lekach. chodzi mi o to ze moj chlopak wyczytal ze jezeli jest jakis skladnik w tabletkach wynik testu bedzie dodatni. jezeli sie mniej wiecej znasz to napisze co bralam moze akurat bedziesz wiedziec :nobaxin apap pyralgina apo-napro flavamed asprocol. no i masc ale to sie nie liczy bo to na zewnetrzne czesci ciala. ;)

Gość Położna Angelika
jeszcze nie pracuję bo dopiero skończyłam studia mgr w tym roku:) te leki raczej nie powinny wpływać na wynik testu..aby leki wpłynęły to musiałabyś je bardzo długo już zażywać. Zrób test i się już nie zadręczaj!:)

Gość gość
Angeliki są bardzo w porządku nazywam sie tak samo. ;) odezwe sie jakos za 1.5 h. bo wtedy juz napewno bede wiedziec naprawde ci dziekuje. ;)

Gość Położna Angelika
masz mnie koniecznie poinformować! :)czekam na wiadomość..

Gość gość
idziemy robić test :)

Gość gość
minęło 5 minut tak jak pisało na teście i wynik testu : jedna kreska. czyli wyszło na to, że prawdopodobnie nie jestem w ciąży. bardzo Ci dziękuje. sądzisz, że dobrze by było żebym powtórzyła jakoś za tydzień test ? kamień spadł mi z serca. dziękuje jeszcze raz. ;)

Gość Położna Angelika
Moim zdaniem nie masz żadnych podstaw aby powtarzać za tydzień test:) kochaj się dalej bezpiecznie ze swoim chłopakiem a nie będzie problemów do "zmartwień". :) uff to dobrze za młoda jesteś na mamę:)

Gość gość
tez tak sadze. ;) papa. ;*