Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

I już za 3 tyg zaczną się tematy jak to wasze przedszkolaki chorują

Polecane posty

Gość gość

uwielbiam to , co rok to samo :D

Gość gosciowa
Akurat moja córka, która w zeszłym roku poszła do przedszkola chorowała tylko 2 razy - w październiku na krtań, a w maju miała ospę, także nie wszystkie dzieci chorują w przedszkolu.

Gość gość
I wtedy zadna sie nie przyzna, ze karmila cudownym I uzdrawiajacym mlekiem z piersi do pierwszego dnia pezedszkola :)

Gość gość123qw1
no i oczywiście podawały same warzywa i owoce Ah i kasze :D

Gość gość
i eko marchewka oraz same naturalne witaminy:D

Gość gość
ja posłałam dziecko tydzień temu, podobno najgorsze to zacząć we wrześniu, niektórzy lekarze twierdzą że gdyby dzieci zaczynały w sierpniu to połowa by chorowała dwa razy rzadziej. Ale czy tak jest, nie wiem. Ja nie pracuję, więc oczywiście modlę się by był zdrowy i łapał infekcje jak najrzadziej, ale w razie czego poradzimy sobie. Ja uważam ze dobrze jest też gdzy dziecko nie zaczyna od razu w grupie 20 osób, codziennie po 8 czy 10 godzin, tylko mała grupka 4- 5 dzieciaków na powiedzmy 3- 4 godzinki. U nas tak jest na jeden rok :-) zdaje sobie sprawe ze nie kazdy ma taka mozliwsoc

Gość gość
no i nie zapomnijmy o swojskich jajkach i wlasnym wyrobie wedlin:) karmienie piersia oczywiscie do minimum 2 roku zycia:)

Gość gość
"I wtedy zadna sie nie przyzna, ze karmila cudownym I uzdrawiajacym mlekiem z piersi do pierwszego dnia pezedszkola" xxxxxxxxxxxxxxxxxxx nie ma to jak pusty tekst sfrustrowanej kobiety która nie umiała karmić piersią :) typowo polskie ... jak mi sie coś nie udało, jak ktoś ma lepiej niż ja, więcej osiągnął, umie to chociaż sobie ulże i ponabijam się... oj kobiety.... żal mi was....

Gość gość
No ja żalić się nie będę ,pierwsze choróbsko i zabieram z przedszkola .

Gość gość
no właśnie zatem rozumiem że wy od narodzin karmiłyście mieszankami, wędliny z promocji, parówki, owoce z supermarketu i wasze dzieci są okazem zdrowia :) ja bym na waszym miejscu gdzieś to opublikowała, może dietetycy pójda po rozum do głowy i zmienią plan żywienia niemowląt.

Gość gość
A wlasnie, ze karmilam piersia I to nawet dwoje swoich dzieci. Jednak nie robie z tego ceremoni przekazywania cudownego napoju pelnego zdrowych I inteligentnych genow a siebie nie stawiam na piedestale I nie okrzykuje samozwanczo cudowna matka. Moze dlatego, ze nie mam kompleksow, nic nikomu nie musze udowadniac I przede wszystkim potrafie odroznic fakty od naciaganych historyjek.

Gość gość
Skoro potrafisz odroznic fakty od naciaganych historyjek to cz3mu nie napiszesz ze mleko kobiece chroni dziecko w trakcie karmienia? Co ma chorowanie przedszkolaka do karmienia piersia? Twoje dzieci nie chorowaly w przedszkolu?

Gość gość
Żaden normalny , zadowolony człowiek bez kompleksów nie założył by takiego tematu.

Gość gość
Też nie wiem co ma właśnie bo ja np nie byłam karmiona ani sekundy ,chodziłam do przedszkola ,szkoły i nie chorowałam wcale do tej pory nie choruje na nic nie przeziębiam się nic mnie boli ,mój syn karmiony zaledwie 4 mies nie chorował w ogóle przez 2 lata przedszkola bo tyle chodził ,jedyne dziecko które było obecne przez cały rok w przedszkolu nie było góra 3 tyg przez dwa lata ale to z powodu naszych wyjazdów i zabieraliśmy go ze sobą ,katar miał z 3 razy a ma 11 lat ,drugi syn karmiony długo na razie nie choruje ale idzie do przedszkola i nie wiem co będzie .Karmienie nie ma nic do rzeczy .

Gość gość
i jeszcze skoro potrafisz odroznic fakty od naciaganych historyjek to po co mieszasz temat karmienia piersią z chorowaniem przedszkolaków?? wyjechałaś z tym tekstem jak Filip z konopii! karmienie piersią nie chroni do późnej starości.

Gość gość
Ja fakty odroznic umiem w przeciwienstwie do wielu matek kp. Nie raz czytalam tutaj, ze karmily rok czy dwa a ich 3 latki w ogole dzieki temu nie choruja. Oczywiscie zadno z nich nie bylo w przedszkolu. Juz pisalam, ze to nie ja z kp robie rytual tylko duzy procent kobiet ktore karmia.dlatego uczepilam kp do przedszkola.