Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madamm555

imię dla mojego dziecka

Polecane posty

Gość pontka monta
a nie wiesz o tym ze patologia tak daje?? a myślisz ze studia to nie każdy może mieć?? autorko jesteś mocno zacofana... chcociazby potym ze myślisz ze jak dasz marta to wszyscy będą się odwracac jak u ciebie w podstawówce..chyba ze podstawowke wczoraj skonczylas... nie rozumiesz ze takich imiona się już nie daja dziecia jak marta dorota i sa oryginalne?? i mowia Ci to matki które maja same dzieci w przedszkolach zlobkach itp... to nie słuchasz a co do KLary czy Rozy(rozyczki)imie bardzo ladne i imie Marta tez ladne od sw,Marty która jest patronka dobrego domu pelnego milosci i ciepla dobra gospodyni

Gość gość
Moje córki mają na imię Dorota i Edyta. Pracuję w szkole i mam kontakt z ok 300 dziećmi i muszę przyznać że nie ma ani jednego dziecka o tych imionach. Są nam znane te imiona ale już nie spotykane wśród dzieci. Za kilka lat a może już teraz będziemy tylko uczyć Oliwie, Kornelie, Zuzie, Weroniki.

Gość pontka monta
dlaczego oliwia Ci się podoba?? tragedia co druga to oliwia... \a dla syna imie Hubert ...Miroslaw,mieczyslaw... nie musisz od razu dawac oliwiera Kubusia kacperkA alanka

Gość madamm555
no właśnie, poproszę o męskie. :) był problem z określeniem. powiedziano mi, że będzie wiadomo w 4 miesiącu. było złe ułożenie i przełożyli na 5. w końcu na 6 i przy ostatniej wizycie powiedzałam, że już nie chcę wiedzieć. :)

Gość pontka monta
kobieto pracujaca w szkole masz racje...te zwariowane mamuśki ponadawaly oliwia julia zuzia i co druga tak i maja a co do Autorki i tego co napisalas to tak Joasia ladnie ja mam siostrę Joasie i zawsze mowilismy Joasia nikt nih=gdy nawet obcy nie powiedział do niej asia ani aska dlatego ze od zawsze od kolyski była joasia a babcia dziecka bylaby przeszczesliwa

Gość gość
Kobieto, pospolite imiona to teraz: Julia, Maja, Zuzanna, Antonina, Wiktoria, Lena.. a nie Anna, Marta czy Agnieszka. Kiedyś (roczniki 78-84) było dużo Agnieszek, Magd, Monik, Anek, ale to by\lo kiedyś!!! Tak jak wcześniej były same Krystyny, Jolki czy Barbary. Więc te imiona, które wpisałaś jako "pospolite" to są imiona po prostu osób, które mają dziś ok 30 lat. Wśród małych dzieci nie są takie częste... więc jak Ci się coś podoba, to daj.. a pospolite teraz to właśnie te, które wymieniłam wyżej. A jak chcesz rzadkie, ale znów nie jakoś bardzo udziwnione to jest Kornelia, Aurelia, Laura (ale to już częściej spotykane), Oriana, Melania, Oktawia. Coś się znajdzie. Akurat wsród chłopców to Oskar też teraz jest często nadawane. (już nie wspomnę o Jakubie, Szymonie, Dawidzie czy Antku) Z rzadziej to np. Amadeusz, Marek, Grzegorz, Kornel, Karol, Przemysław, Tobiasz.

Gość gość
Alena ,prawie jak Lena.

Gość pontka monta
no dokładnie ja nie wiem autorko może tyw czoraj podstawowke skonczylas ze mówisz ze jak cjodzilas do podstawówki to tak było... co za ciemnogrod z Ciebie

Gość madamm555
nie, nie wiedziałam tego. oczywiście, że każdy może mieć studia. w grudniu kończę 24 lata, więc jednak podstawówkę skończyłam już pare lat temu. Historię św. Marty znam, bo to moje imię z bierzmowania. xD Ładne imię, może teraz i jest oryginalne, ale oklepane.. Dorota mi się nie podoba. właśnie Klara jest ładne. :)

Gość gość
Wydaje mi się że imiona typu: Ania, Monika, Paulina, Justyna itp to są ładne, proste imiona i to one za kilka lat będą wyjątkowe a nie takie które nosi co drugie dziecko: Oliwia, Kornelia itp.

Gość gość
aa ja też pracowałam w przedszkolu i zerówkach szkolnych.. i jak widziałam na liście kolejnego Kubusia to włosy rwałam.. bo to niezłe gagatki są. Raz miałam w grupie 4 Jakubów, raz 4 Wiktorie, 2 Zuzanny, 2 Amelie, 3 Dawidów, 3 Szymonów..

Gość gość
autorko powalilas mnie na kolana swoja wypowiedzia ze te imiona dawne typu marta roza czy co ty tam dalas sa popularne bo tak się odwracali w szkole u ciebie... hahahhahh kiedy to było....??? jesteś jakas smieszna taka...xdxdxd to wlasnie te imiona sa dobre żeby nie być patologia...

Gość madamm555
no tak, na pewno byłaby szczęśliwa. Joasia bardzo ładnie, ale chciałabym żeby było tak jak piszesz. Żeby była tą Joasią, a nie Asią. :)

Gość gość
Fabian dla chłopaka.

Gość gość
klara albo rozyczka

Gość gość
Dorota ładne. Znaczenie: DAR BOŻY

Gość gość
będzie Joasia jak tak będziecie do niej mowic Joasia Klara XXX brzmi bardzo elegancko joanna klara xxxx

Gość gość
Dorota ładne. Znaczenie: DAR BOŻY

Gość Lubię majonez
Jaśmina Lilianna (robi się oklepane) Celina Małgorzata Ida Ita Arletta Iwetta Inga Karina Anita

Gość gość
miałam ten sam problem co Ty i dlatego nazwałam córkę Mila. A podoba mi się Nadia, Inga, Klaudia, Milana. a z chłopięcych: Łukasz, Borys, Błażej, Daniel, Damian.

Gość madamm555
tak tak, macie rację.. ale nie rozumiecie. chodziło mi o to, że te imiona są ładne, ale bardzo oklepane. nie rozumiecie co nie? używane miliardy razy. nie chcę żeby moje dziecko za kilka lat miało na imię jak stare babcie ode mnie spod bloku. Aurelka też łardzo ładne, dla chłopca z waszych pomysłów spoobał mi się Fabian. :)

Gość gość
MIŁA imie ladne Milka misia miłusia milusia ale to kto ci cos zaproponowal Joasia Klara brzmi ladnie

Gość Lubię majonez
Nadzieja, Sława i Róża

Gość gość
A co powiecie o imieniu Iga dla dziewczynki?

Gość gość
hahaha a coty myślisz ze nigdy twoje dziecko nie będzie stare?? autprko twoje wypowiedzi robia się coraz bardziej ciekawexdxd wiesz te twoje przemyślenia wyssane zpalca.... wies z paollo coehlo te sprawy prawie mu dorownalas...:P

Gość madamm555
tak, Joasia Klara ładnie. dziękuję :) Liliana też ładne, ale faktycznie oklepane. pamiętam, że kilka moich koleżanek z roku tak nazwało.

Gość gość
Autorko no to nazwij: Wyjątkowa/y, Niezwykła/Niezwykła albo madamm555 junior

Gość gość
o no Joasia Klara ladne i w dodtaku po babci ladne...:)

Gość madamm555
o w końcu ktoś mnie rozumie. :) Mila nawet ładnie. :) przepraszam, nie chcę urazić, ale jak dla mnie Nadzieja i Sława to już przesada. myślę, że Mała miałaby mi za złe gdybym dała jej któreś z tych imion.

Gość gość
i po sprawie