Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raquuell

Jestem w ciąży pomimo negatywnego testu

Polecane posty

Gość raquuell

Chcę Wam opowiedzieć moją historię i równocześnie dowiedzieć się czy może kiedyś spotkałyście się z czymś takim. Otóż... stosuję antykoncepcję hormonalną... Z ręką na sercu mogę przyznać że nie pominęłam żadnej tabletki. Z obliczeń wynikało że krwawienie w przerwie między przyjmowaniem hormonów miało wystąpić 5.08 - ale 1.08 dostałam delikatnego plamienia - trwało ono około tygodnia, jednak było jedynie plamieniem. Pomyślałam że tak się czasem zdarza i nadal przyjmowałam tabletki... Czułam się coraz gorzej: ciągłe zmęczenie, dziwne gazy, nabrzmiały brzuch a co najważniejsze ciągle bolące podbrzusze. Zaczęłam zastanawiać się... dla pewności zrobiłam test ciążowy - wynik był negatywny. Za kilka dni powtórzyłam test - wynik nadal negatywny. Zrobiłam badanie krwi. Dzisiaj kobieta z labolatorium dzwoniła aby poinformować mnie o wynikach... okazało się że jestem w ciąży. Powtórzyłam test z moczu - wynik negatywny. Jestem w szoku! Jakim cudem? Przyjmuję antykoncepcję, testy wyszły negatywnie... Przy pierwszej ciąży test od razu pokazał grubą różową kreskę, teraz wogóle nie pokazał.

Gość gość
upewnij się że lab. nie pokręciło nic bo przypadki zamieszania wyników się zdarzają. Jaka wyszła beta? Powtórz ją po 48godz.

Gość raquuell
Nie wiem jaka wyszła beta, wyniki odbieram jutro. Dzisiaj dzwoniła do mnie kobieta z laboratorium. Prosiłam o telefon gdy tylko pojawi się wynik...

Gość raquuell
w takim wypadku na pewno powtórzę badanie. Chociaż... nie miałam normalnego krwawienia tylko plamienie, ciągle boli mnie podbrzusze... w szczególności gdy nocą kładę się na brzuchu

Gość gość
upewnij się ze laboratorium nic nie pokrecilo,bo ja miałam odwrotną sytuacje.test z apteki pokazał ciąże a ten laboratoryjny że nie ma ( 2razy!!!!!!!!!!!) i co się okazało? ze ciaza jest:) wiec laboratorium cos zle robilo a test z apteki okazal się wiarygodny

Gość gość
Być moze masz niski poziom hormonów i test z moczu jest za mało czuły. Ja z kolei zrobiłam test 5 dni przed @ wyszedł pozytywny jak się okazało miałam bardzo wysoki poziom hormonów. Kiedyś tu czytałam,że kobiecie pozytywny test wyszedł dopiero w 5 mies. ciąży. idź do lekarza,ale najpierw powtórz krew.

Gość raquuell
Oczywiście badanie krwi powtórzę, jutro rano jadę do labolatorium... Gdybym była w ciąży cieszyłabym się. Synek ma już 2 lata, my zaczęliśmy myśleć o drugim dziecku... ale planowaliśmy rozpocząć starania za jakieś pół roku. Na chwilę obecną jestem strasznie zdziwiona...

Gość gość
Wiesz nie ma antykoncepcji,ktora da ci 100% pewnosci ,ze nie zajdziesz w ciaze.Ja mam znajoma ktora zaszla w ciaze pomimo brania tabletek tak juz bywa.A z tym testem to nic dziwnego niepierwszy raz juz o tym slysze.Niektorym kobieta testy wychodza negatywne a i tak sa w ciazy,wiec nie ty pierwsza (choc moze zadko sie to zdarza ale zdarza).

Gość gość
może te tabsy które bierzesz fałszują wynik z moczu

Gość raquuell
Być może macie rację... Tym bardziej że nie miałam normalnego krwawienia po odstawieniu tabletek... - tygodniowe plamienie ( wystarczyła mi jedna wkładka dziennie)....

Gość gość
gość "może te tabsy które bierzesz fałszują wynik z moczu" jak badanie BetaHCG może być sfałszowane,skoro test domowy wykrywa ten sam hormon na podstawie innej czynności... A może kup inny test,a nawet kilka innych...Poza tym udaj się do lekarza w niedługim terminie.USG potwierdzi,bądź wykluczy ciążę.