Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wspólny dom lub mieszkanie z facetem

Polecane posty

Gość gość

Mam takie pytanie, chyba szczególnie do kobiet które są już mężatkami ;) wiadomo jest że nie wiemy jaka jest przyszłość, że kiedyś facet może nas zostawić nic sie na to nie poradzi. I tu moje pytanie, kupowaliście dom lub mieszkanie za wspólne pieniądze z mężem? to dobry pomysł? bo w razie rozwodu wszystko przepada :o wprowadzenie sie do faceta też chyba nie jest dobre kiedyś może Cie z niego wyganiać, takie zdanie też mają moje znajome, jedynie najlepsze byłoby zamieszkanie we własnym mieszkaniu za swoje pieniądze ale nie wiem. Tak pytam, bo kiedys i mi pewnie trzeba będzie sie nad tym zostanowić ;)

Gość gość
Jeśli Cię stać na to, żeby kupić mieszkanie za gotówkę przed ślubem to je sobie kup. Na kredyt - i tak jeśli będziesz kredyt spłacać w trakcie małżeństwa to musiałabyś udowodnić, że mąż nie dokładał się do spłaty kredytu i to nie tylko w taki sposób, że fizycznie nie płacił tylko, że na przykład mieliście równy wkład w utrzymanie gospodarstwa domowego. A w razie rozwodu nic Ci nie przepada. Skoro kupuje się za wspólne pieniądze to i nieruchomość jest wspólna i w przypadku rozwodu podlega podziałowi - równemu lub takiemu na jaki oboje się zgodzicie.

Gość gość
jakie jest najlepsze wyjście?

Gość gość
Ja mam swoje mieszkanie, ale mój facet wybudował dom. Ale ja w życiu nie sprzedam mieszkania, o nie. Takie czasy

Gość gość
Rozumiem cię - własne mieszkanie to jednak zabezpieczenie. Tym bardziej że jeżeli pojawią się dzieci a związek okaże się fiaskiem to z reguły kobieta zostaje z potomstwem i musi myśleć także o pociechach. Ja na szczęście nie mam tego problemu.Żyję w związku partnerskim około 10 lat i mamy dziecko.Mój mężczyzna postanowił że wszystko czego się dorobimy ma być wyłącznie na mnie (samochód, mieszkanie - wszystko). W razie rozpadu związku poszedłby w skarpetkach. Dziwnie się z tym czuję, ale on nalega bo chce bym czuła się bezpiecznie w naszym związku. Wynika to chyba z tego że mam DDA i ciągłe poczucie zagrożenia.Wiecznie gdybam co by było gdyby odszedl, boję się że mnie porzuci. Tak więc on uczynił mnie posiadaczką wszystkiego.Żartuje że teraz mnie nie zostawi bo jestem bogata ;-)