Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziubka000000

szkola cz maja zniszczc swiadectwa

Polecane posty

Gość Dziubka000000

chodzilam do szkoly zaocznej platnej i nie bylam w stanie jej oplacic przyszlo mi pismo ze jesli nie zaplace to zniszcza moje orginalne swiadectwa z innch szkoł i z tej dotychczas.czy maja takie prawo??? bardzo prosze o porade. Przepraszam za pisownie ale nie kied mi nie dzialaja klawisze z klawiatury

Gość gość
Co? Zniszczą świadectwa? To chyba jakiś gang nie szkoła.

Gość gość
Do kiedy miałaś termin płatności czesnego?

Gość gość
Ale do szkoły nie chodzisz 3 lata? Dostałaś kiedyś jakieś pismo, że Cię skreślili z listy studentów/uczniów?

Gość gość
Nie jesteś im nic winna. Zaległość z takiego tytułu ulega przedawnieniu w ciągu dwóch lat. Jakiś termin płatności miałaś na pewno - np. do końca ostatniego semestru czy coś takiego. Dostałaś od nich umowę? Napisz im pismo, że żądasz zwortu zdeponowanych dokumentów. Dopisz, że zgodnie z art. blabla (znajdź w kodeksie) Twoje zobowiązania finansowe wobec szkoły uległy przedawnieniu.

o prosze nie wiedzialam ze tak jest dziekuje ci bardzo za porade bo juz sie martwilam ze 5 lat mam stracone bo mi zniszcza papier a nie moge isc do przodu bo nie mam swiadectw szkol jutro ide do radc prawnego i im napisze konkretne pismo niech oddaja moje papier dziekuje jescze raz buzka

Gość gość
postrasz ich prokuraturą, zniszczenie cudzych dokumentów to przestępstwo