Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To prawda że w USA

Polecane posty

Gość gość

są ludzie bardziej otwarci, tolerancyjni żyje sie lepiej i nie jest tam taki zaścianek jak u nas? czy to samo szambo?

Gość gość
ludzie sa rozni na calym swiecie,zalezy na kogo trafisz, tyle ze w USA nie wypada narzekac, wypada sie usmiechac

Gość kuchaw3
Nieporównywalnie lepiej

Gość gość
Ja jestem w USA od 3 mies. i muszę ci powiedzieć, że jest zupełnie inaczej, lepiej ! rzeczywiście ludzie w USA są bardziej tolerancyjni i o wiele bardziej życzliwi nie to co u nas w polsce, ekspedientka w sklepie to kawał ........ ;d tam jest zupełnie inny świat, mi jak najbardziej ten świat odpowiada, nawet wychodzac na ulice, idąc do sklepy czy gdzieś czujesz się inaczej, czuć w powietrzu właśnie taką sympatię, coś w tym stylu ; )

Gość gość
a jak dostałaś wize?

Gość gość
Mieszkam w glendora mala miejscowosc, wszyscy sie znaja nie zamykamy domow na klucz nawet. Woze dzieci do szkoly w pizamie, nikt na mnie nie patrzy jak na wariatke. Jednak duzo jest mexicanow narkotyki i przemoc na porzadku dziennym. Balabym sie mieszkac w duzym miescie. Jedynie chyba w Texas panuje specyficxns atmosfera i są konserwatywni bardzo ludzie i rasisty.

Gość gość
nie zamykasz domu na klucz, a jednak grasuja tam meksykanie i sprzedaja crack albo r***aja nastolatki :classic_cool: c'nie.

Gość gość
Właśnie,w Polsce nawet wystarczy tylko wyjść na ulicę to czuć taka gęstą atmosferę,taka zaborczość,nieufność jednego do drugiego :(.Nieprzyjemnie na ulice wyjść.W srodkach transportu to samo.

Gość gość
Nie zamykam domu gdy jestem w srodku a w Polsce jak jestem u rodziny to mieszkanie zamykaja na klucz gdy są w domu. W moim miasteczku nie ma az tak przestepczosc tylko w wiekszych miastach dużo mozna trafic bandytow, starsi ludzie sa bardzo przyjazne i usmiechnete graja w bingo i spotykaja sie na party rozne. W kosciele mila atmosfera spiewy i nawet taniec a w Polsce to w kosciele nawet w boze narodzenie atmosfera i piosenki jak pogrzebowe.

Gość gość
atmosfera jest nieporownywalna w pl zawsze sa smutne skawaszone mordy od zmartwien i braku kasy

Gość gość
Żyje się tam lepiej z pewnością niż u nas ale to bynajmniej nie za sprawą tolerancji.Zresztą tolerancja w Stanach to jest jedna wielka lipa i kit dla ubogich.

Gość gość
Zapraszam do Arizony. Chamstwo jakiego w Polsce nie uswiadczysz

Gość gość
Do postu Jeśli ci to przeszkadza bardziej niż zbrodnie zabójstwa,liczne napady z użyciem broni palnej,agresywni narkomani na ulicach,psychopaci to znaczy że jesteś po prostu dzieckiem. Nie wiesz co jest najgorsze w życiu. Najgorsze jest w życiu to jak w cywilizowanym i wysokorozwiniętym kraju idąc przez miasto nocą boisz się o życie.A niestety takie obawy są tam na porządku dziennym niezależnie od tego czy to noc czy dzień.Nie twierdzę że u nas nie ma bandytyzmu bo jest i eskaluje za sprawą zresztą w dużej mierze przeszczepiania pewnych wzorców i frustracji z kultury zachodniej ale na taką skalę i z tak potencjalnie nieoczekiwanym natężeniem u nas czegoś takiego nie ma.Za to strasznie przez tzw rządy głupców pchamy się w taki system.....system pozornie stabilny,postępowy a w gruncie rzeczy system w jakim ostatnie słowo należy do poyebów,szaleńców i patologii.

Gość gość
a w Angli też jest tak niebezpiecznie na ulicach?

Gość gość
Jak trafisz na psychola, to nie ma to znaczenia w jakim kraju.

Gość gość
W Anglii problem jest w dużych miastach. Londyn,Birmingham.To są potężne wielokulturowe metropolie.Są gangi itp. W mniejszych miastach system raczej panuje nad bezpieczeństwem. Zresztą to czy Policja ma mniej czy więcej roboty to inna sprawa.Ważne żeby sobie radziła.Angielska wg mnie dobrze się sprawuje.

Gość gość
Policja amerykańska zresztą też jest doskonale zorganizowana. Tylko że ma dużo.....bardzo dużo pracy.Niestety.

Gość gość
Tak jest jak pierwsza osoba napisala , jest tu bardzo milo I przyjAznie