Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

koniec z ublizaniem w internecie

Polecane posty

Gość gość

Na pewno kazdy z was slyszal o wyroku NSA. Teraz z latwoscia bedzie mozna namierzyc osove obrazajaca nas w necie i wytoczyc jej powodztwo. Mam wrazenie, ze osoby obrazajace innych maja niskie poczucie wlasnej wartosci, sami nie maja wiele zalet, lubuja sie w obrazaniu innych, przez moment czuja sie lepsi. Wreszcie sie to skonczy. Wiadomo, ze nie kazdy poleci od razu do sadu, ale sa osoby swiadome np ja i z checia to zrobie. Odszkodowanie zazwyczaj pieniezne:) tak wiec internetowi msciciele bohcie sie:) I juz nie chodzi o to forum tylko o caly internet.

Gość gość
dodam jeszcze że za obrażanie będę żądać 5 złotych. Za obrażanie uczuć religijnych 5.50. A za obrażanie mojego psa 7 złotych.

Gość gość
no i co ch u je? Łyso wam teraz?

Gość gość
Oj to juz nie chodzi o pieniadze, chociaz Polaki to sknery i nawet jak maja zaplacic 50 zl im szkoda. Niedawno mowili o dziewczynie, ktora popelnila samobojstwo pod wplywem komentarzy w internecie na jej temat.

Gość gość
moim zdaniem to przesada - co innego gdyby ktoś pisal imie nazwisko i wyzwiska to powinno byc karalne ale jak ktos napisze "ty kurvo" to moim zdaniem jest okej, zwlaszcza na takim anonimowym forum ,sama nieraz zakładałam tematy żeby mnie ludzie wyzywali, ,to ograniczenie wolnosci i swobod obywatelskich, gdzie wolnosc slowa?

Gość gość
ten wyrok już wkrótce zostanie zaskarżony do TK, ponieważ narusza ustawę o ochronie danych osobowych.

Gość gość
Nie masz pojecia co to jest wolnosc slowa. Zreszta to jest wolna wola czlowieka, przeciez nie musisz nikogo pozywac.

Gość gość
Zobaczymy co powie TK. Juz teraz nikt nie jest anonimowy w internecie, tylko teraz procedura pociagniecia do odpowiedzialnosci bylaby ulatwiona. Ja zawsze biore odpowiedzialnosc za swoje slowa czy to w realu czy w necie.

Gość szeregowy czereśniak
a to nja napiszę i niech mnie ścigają. Prezes Polmozbytu w Olsztynie i udziałowiec pewnej spółki w Sosnowcu PIOTR LATOWSKI TO OSTATNIA MENDA JAKĄ ZNAM. Wisi mi kasę za usługę. Robi uniki. Obecnie sprawą zajmuje się policja

Gość gość
Żebyś zdechła na raka

Gość gość
jezuu :O niektórzy to są wrażliwi i delikatni :O jak ktos napisze na mnie' ty kurwo', to wiem, że nie ja mam problem tylko on,proste

Gość gość
goowno prawda, myślicie że ktoś będzie wszczynał dochodzenie z powodu jakiegoś forumowego gupka ? Myślicie, że namierzenie kogoś to takie o "pstryk" ?. To są koszty i żmudna praca wielu osób którzy zamiast łapać złodziei będą bawić się w pozwy internetowych trolli

Gość Szalkowski
szkoda, zawsze lubiłem zmieszać ludzi z gównem

Gość gość
Nie rozumiecie. Nikt nie bedzie biegal da sadu z takimi sprawami. Ale zdazaja sie samobojstwa z powodu przesladowania w internecie. Ostatnio mloda, ladna dziewczyna. Ludzie nie moga czuc sie bezkarni.

Gość gość
To że się zabiła to dobrze słabe jednostki zawsze się eliminowały, ale to że ładna to fakt że należy jej współczuć a co jakby była brzydka :classic_cool:plebs teraz będzie się pozywal do sądu za występki internetowe :classic_cool:

Gość gość
A co do tego dochodzenia. Wlasnie teraz nie bedzie to nic skomplikowanego, no chyba ze ten wyrok zostanie uznany przez TK za niekonstytucyjny. Dostajesz od administratora poczty dane delikwenta, wytaczasz powodztwo, rozprawa, wyrok, koniec. A co do kosztow sadowych - ten, ktory przegra je pokrywa, wiec sprawa jest prosta:)

Gość gość
a jaki normalny troll podaje prawdziwe dane w poczcie, czy na portalu ?

Gość fruxit
Co z tego, że będzie można łatwo znaleźć takie osoby, skoro 3/4 spraw będzie kończyło się tak, że sąd nie będzie nawet takiej sprawy nie będzie rozpatrywać ze względu na mało szkodliwość społeczną. ___________________________ http://www.nietylkoubezpieczenia.pl/

Gość gość
W tym wyroku nie chodzi o internetowych napinaczy i bluzgi wobec normalnych ludzi - idz na Policję i poskarz sie na forum z Ciebie cisna, to dyzurny zapluje sie ze smiechu. Z kazdym rokiem jest coraz wieksza cenzura wprowadzana przez wladze (ACTA, np. koles, ktory 'obrazal' JAŚNIE OŚWIECONEGO PANA PREZYDENTA). Przyklad ode mnie z podworka: http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/974890,senator-grubski-i-architekt-wieszczek-chca-scigac-hejterow,id,t.html Bedzie tego wiecej, zobaczycie. Manipulowane sa media, prowadzona 'polityka sukcesu'. Drogie 'dzieciaki', Wy tego nie znacie, ale byl juz w Polsce system, ktory chcial wszystko kontrolowac. Mam wrazenie, ze drobnymi krokami wracamy do tego. Dbajcie bardziej o swoja prywatnosc: nie wrzucajcie na fb/nk/g+ byle czego i nie podawajcie na siebie namiarow.

Gość gość
mase ludzi pisze z zagranicy,już widzę jak polska policja,albo osoba prywatna zadaje sobie trud aby namierzyć kogoś kto zmieszał go z błotem,yhmmmmmmmmmmm

Gość gość
"Mam wrazenie, ze osoby obrazajace innych maja niskie poczucie wlasnej wartosci, sami nie maja wiele zalet, lubuja sie w obrazaniu innych, przez moment czuja sie lepsi." matko, co za banalne rozumowanie krynicą mądrości to ty nie jesteś

Gość gość
to jest dobre tylko dla tych,kt\orzy sa obrazani z imienia i nazwiska,a nawet nie obrażani,ale pomawiani o cos czego nie zrobili i to może szkodzic ich dobremu imieniu,a na pewno nie liczcie na to,że na kafeterii nie będziecie jechani od najgorszych

Gość żeby komentować123
żeby komentować to trzeba coś wiedzieć :) Wyrok dla tzn hejterow mówi nam ze udostępnienie danych z forów internetowych mogą żądać już nie tylko policja, prokuratura czy sąd. Takie prawo ma też każda osoba fizyczna i firma, które wykażą, że jest to niezbędne dla ochrony dóbr osobistych i dobrego imienia. Ale..... Wyroki NSA nie kształtują prawa. I tu jest to samo to jest tylko wyrok w danej, konkretnej i indywidualnej sprawie i nie ma mocy zmiany prawa. Ktoś kto na jego podstawie udostępni dane, złamie prawo.Wiec bez histerii :)

Gość gość
jest tylu p****ańców,że nawet zrównowazony i spokojny człowiek nie wytrzyma i musi s*********i pojechać,bo dosłownie nerwy puszczają,to na pewno nie jest tak,że ktoś się chce wyładować koniecznie na innych,wiekszość z nich po prostu na to zasługuje

Gość gość
Przecież to chodziło o firmę i o znane osoby, które mogą ponosić konkretne straty przez pomówienia. Jak ktoś kogoś z imienia i nazwiska obrazi, a nie jak sie dwie kumochy na kafe poprzemawiają

Gość gość
tak,tylko musisz sobie uzmysłowić tempy baranie,że wiekszość tutejszej ciemnoty mysli sobie,że nadeszły złote czasy pisania głupot i nikt im nie pojedzie,debilu ty k***a jeden:-D

Gość gość
Wyrok nie tworzy prawa, to prawda, ale chodzi tutaj o to, jak sad zinterpretowal prawo! Do tej pory nie bylo tak interpretowane. Teraz moze sue cos zmienic. Osoba prywatna bedzie mogla zadac od administracji danych danej osoby.

Gość gość
Nie ma w Polsce prawa precedensu, ale sądy wzorują się na wyrokach wyższych instancji! Nie wierzcie w całkowitą sprawiedliwośc i niezawisłość - układy i układziki tam panują. Chodzi mi o co innego - administrator strony w obawie o własną d*pe, takie dane udostępni każdemu pacanowi, który 'poczuje się obrażony' i jakaś wypowiedź 'naraża jego wizerunek/firmę na straty'. 'Nie będziesz mógł' skrytykować np. jakiejś firmy, że np. ich serwis i obsługa gwarancyjna jest c*****a, bo to naraża ich na straty (a Ty masz tylko subiektywne uczucie, że polecieli z Tobą w c***a). Będzie cyrk na kółkach, zobaczycie

Gość gość
nie ma i nei bylo sadow nie zawislych, to tylko idealy, a te jak wiadomo nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscia :/