Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxewxx1

Tabletki antykoncepcyjne a tabletki przeciwgrzybiczne

Polecane posty

Gość xxewxx1

Witam. Lekarz ginekolog przypisał mi lek przeciwgrzybiczny Flukofast. Mimo, że wiedział, że biorę tabletki antykoncepcyjne nie wspomniał ani słowem o wpływie jednych na działanie drugich, a na ulotce pisało, że należy poinformować lekarza o przyjmowaniu tab. anty. Teraz mam dylemat bo nie wiem co zrobic. F. mam brać przez 7 dni. Czy jeśli zacznę brać te tabletki np. dzień po stosunku, przez te 7 dni się od niego wstrzymamy to czy nie będzie ryzyka ciąży po rozpoczeciu F.? Czy po tych 7 dniach będziemy musieli używać dodatkowego zabezpieczenia?i przez jak dlugo? Proszę o pomoc...

Gość gość
Flukonazolum nie wpływa na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych.

Gość gość
Czy partner twój też dostał leki? Jeśli nie to i tak dla jego dobra powinnaś wstrzymać się z seksem aż do momentu całkowitego wyleczenia, jeśli musicie to uprawiajcie skes z prezerwatywą i dobrze by było jednak aby on też się na wszelki wypadek przeleczył. My z moim mężęm, wtedy jak też miałam grzybka, przez ok. 3 tyg. ale niestety nie współżylismy bo lepiej raz a dobrze się wyleczyć niz potem co chwilę wracać do gin. i nie wiadomo kto kogo by zarażał. Po leczeniu odbuduj sobie mikroflorę pochwy, najlepiej dopochwowym probiotykiem, ja tak z invagiem zrobiłam. aha i zastanów się czy to nie przez pigułki anty masz ten problem? Pozdrawiam.