Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem wiec sie pytam

ksiażeczka sanepidowska

Polecane posty

Mam pytanie czy ktoś wyrabiał ostatnio książeczkę sanepidu? Dzwoniłam dzisiaj do Stacji Sanitarno - epidemiologicznej i pani poinformowała mnie o cenie tego badania oraz, żebym przyniosła pierwsze dwie próbki w poniedziałek, a ostatnią we wtorek. Nie zapytałam niestety o to czy trzeba te pojemniczki podpisywać, czy to oni je podpiszą i na jakiejś stronce przeczytałam ze trzeba podać godzinę pobrania kału. To prawda?;o I jeszcze jedno pytanie. Z wynikami mogę udać się do swojej rodzinnej lekarki czy koniecznie do lekarza medycyny pracy? Dodam, że książeczkę wyrabiam nie z polecenia zakładu pracy tylko "z własnej woli". Będę wdzięczna za odpowiedzi:)

Gość hiligard
nie podpisujesz pojemniczków, godz też nie piszesz. jeśli nie idziesz do pracy to do lekarza z tą książeczką również nie musisz iść.

obecnie szukam pracy i w większości zakładach wymagają ksiażeczki. to dopóki mnie nigdzie nie przyjmą to nie muszę isć do lekarza?

Gość gościówka 8778778
Ja ostatnio robiłam, aby książeczka byla ważna musisz iść do lekarza medycyny pracy. jak masz jeszcze jakieś pyatnia to smialo :)

a z tego co wiem to jak się zrobi badania to otrzymuje się wynik który lekarz powinien wpisać do ksiażeczki. I zapytałam czy mogę iść do rodzinnej mojej.

Gość gościówka 8778778
Tylko lekarz medycyny, chyba że twój lekarz rodzinny jest tez lekarzem medycyny :)

Gość gościówka 8778778
Sanepid wpisuje do książeczki wynik badania kału, lekarz medycyny robi inne badania. Może zalecic morfologie, rtg w zależności ile masz lat. robi też takie ogólne.

mam prawie 20 lat. więc po wykonaniu badań kału zawsze lekarz medycyny pracy kieruje na inne badania?

mam prawie 20 lat. więc po wykonaniu badań kału zawsze lekarz medycyny pracy kieruje na inne badania?

Gość gościówka 8778778
W sumie zazwyczaj po 18 r.ż robi sie te badania ale to kwestia lekarza, dodatkowe badania to niestety dodatkowe koszty. Ja mam 20 lat i nie musialam ich robić, udało się to obejść, w ksiazeczce mam wpisane że miałam.

Gość gościówka 8778778
W sumie zazwyczaj po 18 r.ż robi sie te badania ale to kwestia lekarza, dodatkowe badania to niestety dodatkowe koszty. Ja mam 20 lat i nie musialam ich robić, udało się to obejść, w ksiazeczce mam wpisane że miałam.

aha. rozumiem:) dziękuję za odpowiedzi:) a jeszcze na koniec. tez słyszałam ze ksiazeczkę trzeba kupić samemu i gdzie ją najszybciej dostanę?

Gość gościówka 8778778
ja robiłam we Wrocławiu i książeczke dostałam od razu od sanepidu z wynikami.

ok. dziękuję bardzo:)