Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciasto ze sliwakami ale nie drozdzowe

Polecane posty

Gość gość

mozna takie tez zrobic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pewnie ze mozna znam takie dwa super ciasta a jedno z piosenki z dziecinstwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a mozesz podeslac przepis?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a moglabys dac przepis?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ciasto:3 szkl maki 3jaja margaryna cala kostka cukier waniliowy niepelna szkl cukru 3lyzeczki proszku do pieczenia ze wszystkiego wyrobic ciasto odkroic 1/3.2/3 rozwalkowac na blaszke na to sliwki i przykryc ta 1/3 ciasta.i piec ok 45 minut i na koniec cukier puder.latwe tanie i dobre;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zaraz ci znajde fajny przepis na fajne ciasto ale nie kr***e.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robię jogurtowe, z czym popadnie, również ze śliwkami (wczoraj było z jeżynami ;P) 300 ml jogurtu (z tym,że najlepsze ciasto wychodzi mi z pilosem gęstym z lidla) 3 łyżki oleju 3/4 szklanki cukru 3 szklanki mąki 4 jaja proszek do pieczenia Żółtka z cukrem ubijam, dodaję mąkę, olej, proszek do pieczenia i mieszam z ubitą pianę. Wykładam na dużą prostokątną formę, wykładam owoce (robiłam też z brzoskiwiniami z puszki i świeżymi, z truskawkami) Jak te śliwki ładnie poukładasz to się takie fajne dziurki robią ;P 40 minut, 180 st z termoobiegiem piekę.... Znika jeszcze ciepłe :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ciasto nie kr***e : 4 jaja 2 szkl maki Pol kostki margaryny 1 szkl cukru 1 czubata lyzeczk a proszku do pieczenia 1 kg sliwek Margaryne stopic, dodac cukier i make wymieszana z proszkiem do pieczenia, ubic jaka i wszystko starannie wymieszac lyzka . Wylac do tortownicy posmarowej tluszczem i wysypanej bulka tarta i na wierzch rozlozyc przekrojone na pol sliwki ( mozna uzyc brzoskinie lub jablka) piec w temp 180-190 az sie zrumieni i zacznie odstawac od brzegow Pycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wcazesniej mialam dobra kuchenke elektryczna z termoobiegiem. a teraz mam gazowa. i tak do kitu piecze. przypala od spodu. macie jakis spsob na dobre ciasto z piekarnika gazowego. co zrobic zeby dobrze sie upieklo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
He ja mam 23 lata i uwaga jestem facetem ktory tez robi wypieki :-) Ja bym zrobił tarte ze sliwkami , kruszonka . Taki warkocz z kruszonki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
plesniak - na kruchym spodzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×