Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulazzz

slub plenerowy

Polecane posty

Gość paulazzz

Witam serdecznie wszystkich... Na pewno się powtarzam z tematem który w tej chwili chcę podjąc i za to przepraszam, lecz mam okropny problem.... Zaplanowałam sobie małe plenerowe wesele wraz z narzeczonym- wszystko jest juz dograne, jedyna opcja to muzyka.... Weselw bedzie małe bo tylko na 50 osób, zaplanowalismy ze wesele nie bedzie grane przez orkiestrę ani jakikolwiek zespół, nie mamy na to pieniędzy a pozyczki nie chcemy brac, powiedzcie mi czy to dobry pomysł jak poprosze znajomego zeby obsługiwał muzyke na naszym weselu przez komputer???? Oczywiście cała oprawa z głosnikami będzie załatwiona, problem w tym ze kompletnie nie wiem jaka muzyke mam załatwic na wesele- chce zeby ludzie sie dobrze bawili, mimo ze to bedzie nie zespół lecz muzyka z kompa.... Pomózcie mi i powiedzcie mi jaka muzyke mam ściagnąc????

Gość gość
Dla mnie pomysł kiepski. Jeśli nie chcecie zespołu to poszukajcie profesjonalnego DJ. Muzyka i jedzenie są najważniejszymi czynnikami decydującymi o tym czy wesele się uda (oczywiście oprócz nastawienia gości, ale na to młodzi nie mają wpływu), a takie puszczanie przez znajomego skończy się tym, że każdy będzie się pchał do komputera, żeby puścić co mu się podoba. 50 osób to już takie średnie wesele, a nie kameralne przyjęcie, żeby ignorować muzykę.

Gość gość
Bzdura. Jesli znajomy ma dobry gust i mu ufacie, to niech gra te muzyke. Po prostu nie mozna pozwalac gosciom "pchac sie" do kompa, niech stoi gdzies na uboczu i nikt sie nawet nie zainteresuje.

Gość gość
A jak ci idzie organizacja imprezy w plenerze? Ja rozważam podobne "przedsięwzięcie" - nad jeziorem w Hotelu Tajty:) Miejsce jest magiczne http://www.gdziewesele.pl/Hotele/Hotel-Tajty.html Zastanawia mnie jednak jak planujecie zabiezpieczyć się na wypadek złej pogody?

Znajomy jest profesjonalistą i będzie miał miejsce w rogu namiotu więc gości nie będzie wpuszczal do kompa. Jedzenie mam nadzieję że nie będzie źle skoro zainwestował nie w byłe jaki katering- mają obsługiwać grillem rozno oraz Całym obiadem. Zawsze podczas wesela można poprosić kucharza o danie cud, heh. A co do złej pogody to mamy namiot a nad namiotem jest opcja rozstawienia strefy przeciwdeszczowej z tropikiem... Pan który zajmuje się rozstawieniem namiotu mówi że w tym wypadku woda nie może się przedostać do środka a od strony dolnej będą ustawione belki wpływowe które będą łapać wodę która będzie wpływać po namiocie w te właśnie belki i będzie odprowadzona tak daleko od namiotu żeby bylo dobrze. Jak dla mnie to będzie rewelacja tylko jeszcze muszę pożyczyć krzesła i stoły.

Gość gość
Jeżeli znajomy jest profesjonalistą, no to inna sytuacja. Jeżeli znajomy ma już jakieś doświadczenie, to powinien pomóc wybrać muzykę :)

Tak tak profesjonalista lecz zapytał mnie jaka muzyke ja chce- doskonale wiem ze goscie sa wymagajacy i nie mam pojecia czy dobrac muzyke disco polo/ techno/ rock czy biesiade. a moze poprostu pomieszac kawałki??? zeby nie było cały czas na jedna nute?

Gość gość
Pomieszać, oczywiście że pomieszać! Każdy ma inny gust, ja np. nie znoszę techno i na weselu gdzie byłaby sama taka muzyka bawiłabym się zwyczajnie źle. Najlepiej nowe kawałki, wymieszać ze starymi, do tego trochę biesiady i disco polo(ale nie za dużo, bo tego też za dużo słychać się nie da). Z własnych obserwacji wiem, że najlepiej sprawdzają się stare utwory takie, które wszyscy znają ;)