Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helpmee

Problem

Polecane posty

Gość gość
zero możliwości wizyty u lekarza, bo??????

Gość gość
idz do apteki po clotrimazol kosztuje 3,5zl i jest stosowany w pierwszych objawach grzybicy jesli to nie pomoze musisz sie udac do lekarza po mocniejszy srodek drugiej generacji. nie tlumacz sie niewiedza o dobrym ginekologu gdzie jest w tym momencie matka?to z nia powinnas o tym przedyskutowac a pote, dobrac odpowiednie zabezpieczzenie po rozmowie z ginekologiem abys nie musiala tu juz takich tematow zakladac pozdrawiam

Gość gość
co Ty piszesz dziewczyno? DO lekarza!! seerowata, grudki? to grzybiczne zapalenie pochwy i Twoj partner moze Cię zarażać tez( u nich zadnych objawow nie widać) clotrimazolum maść dostanie i clotrimazolum tabletki dopochwowe! lekarz ci krzywdy nie zrobi ! jak na wizyte dlugo masz czekac to idz i na koniec kolejki!!! tylko po recepte!!!!!

Gość gość
dostaniesz* i dla chlopaka tez mozesz cos poprosić

Gość helpmee
niepełnoletnia osoba nie może pójśc sama, a z mama nie pojde.. ( ja jej nawet nie powiedzialam kiedy pierwszego okresu dostalam a co dopiero o czyms takim,nie umiem o takich sprawach rozmawiac) wole już te półtora miesiąca na 18 poczekac,a jak trzeba bedzie placic wiecej to nie pojde i tak , moze samo przejdzie..

Gość gość
nie umiesz powiedzieć "mamo! zauważyłam jakieś grudki.mam infekcje! chodź ze mną do lekarza"? to idź do ogólnego albo sama do ginekologa. ja z takim czymś byłam sama w wieku 17lat i nie pamiętam żeby o mamę pytała

Gość helpmee
a w ogole to w jaki sposob ta choroba sie u mnie rozwinac mogla ? bo w sumie przez ostatnie 2 miesiace strasznie ograniczalam posilki i cwiczylam zeby schudnac i w ostatnim czasie bardzo czesto mi się slabo robi ,czy cos boli czy kreci sie w glowie...

Gość helpmee
Nigdy szczerze z mamą nie rozmawiam , nie umiem i tyle w tym temacie. o tego typu sprawach wiem duzo bo mi nie raz mowila czy inne źródła , ale ogolem ja nigdy tematu nie zaczynalam i nic sie nie odzywalam bo od razu burak na mordzie i sie pesze. nie umiem i tyle.

Gość gość
samo nie zniknie! będzie gorzej! to prowadzi do poważnych infekcji

Gość gość
jak Ci mama mówiła to Cię do lekarza zaprowadzi. Masz powiedziec mamo mam infekcje. To takie straszne? Możesz mieć od bielizny wkładek higienicznych współżycia bez lub w prezerwatywie. RÓŻNE PRZYCZYNY

Gość helpmee
aha. znalazłam w łazience te tabletki o ktorych ktos tam napisal , jest mozliwe że zarazilam sie od mamy jeżeli wycierałam się tym samym ręcznikiem ?

Gość helpmee
a od tej sytuacji z niejedzeniem też jest możliwe ?

Gość helpmee
a tą masc mozna bez recepty kupic ?

Gość gość
Clotrimazolum masc bez recepty. Kup i smaruj rano i wieczorem albo 3razy dziennie jak swedzi a tabletek potrzebujesz 7 i na noc do pochwy przed snem wkładaj

Gość helpmee
Dziękuje. A ta maśc ile kosztuje ? a i ponawiam pytanie , czy mogłam się zarazic tym poprzez używanie tego samego ręcznika co osoba zarazona ?

Gość gość
tabletki przepisuje ginekolog. no chyba że masz całe opakowanie. 7 tabl. samą maścia się nie wyleczysz. przechodziłam to ostatnio. od ręcznika.. też moglas się zarazić. zależy jaką infekcje ma Twoja mama

Gość gość
za masc z tabletkami płaciłam ok.5zł. sama masc nie wiem ile kosztuje. może 3zł:-) ale naprawdę . przy grudkach to już tabletki potrzebujesz.

Gość helpmee
Nie wiem . pamiętam że jakis czas temu w lazience widzialam tą masc , a dzisiaj te tabletki... w sumie to aż tak mnie nie swędzi i mam to kilka dni dopiero więc moze masc cos da , oby. dla mnie wizyta u ginekologa bylaby mordęgą.. ogolem jestem bardzo niesmiala a moj chlopak dosc dlugo i stopniowo mnie do wszystkiego przyzwyczajal.ale i tak nie umiem normalnie o tym rozmawiac itd.

Gość gość
szczere mówiąc od wszystkiego się mogłaś zarazić. Ja kiedys miałam to , i ginekolog mi powiedziała , że można zarazić się od dotykania brudnymi rękami ( czyt. bakterie na palcach itp ) od nie uzywania prezerwatyw , od prezerwatyw, od odchudzania, od noszenia obcisłych spodni ( wteyd nie ma przewiewu ) od podmywania się mydłem, od golenia się , dosłownie od wszystkeigo mozzna sie zarazić.

Gość helpmee
to nie tyle grudki tyle maź bardzo gęsta.

Gość gość
a jak wkladasz sobie palca do srodka c*pki to wyciagasz go białego ? albo czujesz grudki ? jesli tak to masc ci nie pomoze trzeba isc do ginekologa i glubulki stosować.

Gość helpmee
Aha. to wszystko możliwe że ktoras z tych opcji. a masc jak dlugo się powinno uzywac ?

Gość gość
bardziej obawiam się z tego co napisałas że będziesz w ciazy. . . infekcja to pikus . nie ważne jak dlugo swedzi. tabl potrzebne. skoro je masz to mama je pewnie bierze. i była u ginekologa. powiedz jej że też masz. że cię zaraziła. nawet chłopak mógł cię zarazić a on może nie mieć objawów infekcji ale ma bakterie

Gość helpmee
jak wkladam to maź sie tylko pod paznokiec wdziera , i nie wyczuwam grudek

Gość gość
i wydaje mi się że jeśli pojdziesz sama do gina , a został ci miesiac do 18 , to Cię przyjmie , powiesz ze rodzice w pracy czy coś zmyślisz a że Cię strasznie piecze i swedzi i nie wytrzymujesz ;p

Gość helpmee
w ciąży nie powinnam byc bo koncem tego tyg, mam miec okres a jajniki jak zawsze przed bolą ;/

Gość gość
no to jeszcze Ci mogę napisać , jesli nie masz grudek to leć do apteki i kup sobie kilka saszetek tantum rosa , i podmywaj sie dwa razy dziennie , i próbuj do srodka tez wkladac troche ;p tak podmyć się ;p

Gość gość
wtedy ten proszek rozpuszczasz w wodzie, np w misce i robisz podchlapkę ;p tylko tak zeby to co dotykalo c*pki nie leciało od nowa do miski ;p

Gość helpmee
no właśnie za niedługo chyba pójdę po te leki...

Gość helpmee
a ile to tantum rosa kosztuje ?