Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SoS dla wlosów

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie. Postanowiłam rozpocząć nowy wątek, ponieważ takiego nie znalazłam a temat wydaje się ciekawy. Chodzi mianowicie o dobór odpowiednich kosmetyków do pielęgnacji włosów. Każda z nas ma inny rodzaj włosów i potrzebuję innych rodzajów kosmetyków do ich pielęgnacji. Podzielmy się proszę swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami związanymi z szamponami i odżywkami-jakie stosujecie, jaki powinien być skład, co do jakich wlosow itp.

Gość KaszankaMielona
Do włosów porowatych, farbowanych- odżywki zakwaszające. Takie mam ja. Przed myciem olej rycynowy myję szamponem Bambino. Po tym WAX Henna do ciemnych i Scandica. Na końce serum z Avonu i jakoś idzie. Na czerep wcierka Jantar.

Gość gość
Wycieram olejek marokanski, szampony tez naturalne z Maroko , nareszcie jest ok, przestały wydać itd.

Gość KaszankaMielona
Można jeszcze wcierać olej z kokosa nierafinowany.

Gość gość
Wejdź na blog anwen.pl albo na wizaż. Tam masz wszystko. Tłumaczenia składów, osobne plany pielęgnacji, opinie i żywe historie włosowe :)

Gość cherrrycoke
u mnie swietnie sprawdza sie olej lniany

Gość gość
Ja staram się wybierać kosmetyki z naturalnych składników, a niestety jest z nimi coraz trudniej. Niskie ceny kuszą nas, ale w zamian dostajemy preparat nie nadający się do niczego, a już na pewno nie pomaga naszym włosom. Znacie nazwy jakiś marek kosmetyków do włosów które są bez konserwantów itp. rzeczy?

Gość gość
Polecam biochemie urody . Sklep internetowy z naturalnymi kosmetykami

Gość gość
A takie ogólnodostępne dla wszystkich w sklepie i oczywiście w przystępnej cenie.

Gość gość
*stosowała :)

Gość gość
A widziałyście tą nową serie kosmetyków Timotei`a z różą z Jerycha? Ciekawa jestem jak działają i czy są skuteczne. Plus dla nich, że wykorzystują naturalne bogactwa przyrody.

Gość asia453
Hej :* Masz bonusowe doladowanie telefonu :) ja juz wzielam skroc.pl/bonusdoladuj pamietaj o podziekowaniu :) :p

Gość soos7deg
A widziałyście tą nową serie kosmetyków Timotei`a z różą z Jerycha? Ciekawa jestem jak działają i czy są skuteczne. Plus dla nich, że wykorzystują naturalne bogactwa przyrody.>>brzmi jak ...marketing szeptany. a więc odpowiadam - nie są skuteczne, góvvno prawda że róza z jerycha nawilża

Gość gość
żaden marketing, ja tylko wyrażam wlasna opinię. Jakby tak popatrzyl to co drugi post to reklama:-)

Gość gość
szampon dziecinny, szare mydełko lub biały jeleń, od czasu do czasu mycie żółtkiem jaja kurzego i spłukiwanie wodą z dodatkiem cytryny. ot i wszystko

Gość leniuch45
Podziwiam, że Wam się chce takie zabiegi robić, ja jestem na to za leniwa, wolę iść do sklepu i kupić szampon, odżywki. Jest wiele fajnych i niedrogich szamponów. Lubię jak włosy są świeże i ładnie pachną.

Gość gość
ale niektórzy mają to nieszczęście, że ich włosy wymagają specjalnego traktowania i byle szampon czy odzywka im nie tylko nie pomagają, ale wręcz szkodzą. Dlatego więc szukają zdrowych i pozbawionych konserwantów kosmetyków.

dla mnie wspaniałe jest serum ze skrzypu 'Radical' coś ok. 6 zł nie wszędzie moge go dostać ;) zapach jest troche nie bardzo, ale po regularnym myciu włosy stają sie mięciutkie i rosną jak szalone :D lubie też jedwab z biosilka ;)

Szamponów Timotei z różą z Jerycha nie polecam. ja, moja mama, i dwie koleżanki podostawałśmy łupieżu strasznego od tego :o trzeba było go wyrzucić ale nie wiem, może na kogoś działa dobrze :o

Gość gość
Ja słyszałam wiele pozytywnych opinii. Wszystko na pewno zależy od włosów. Mi tam bardzo odpowiada i moje włosy są nawilżone, a naprawdę mam wymagające włosy. Trzeba niestety wszystkiego próbować, żeby wiedzieć co nam pasuje.

Gość gość
Zgadza się -wszystko zależy od włosów. ja mam takie, że niewiele im pasuje, zaraz lupież, swędząca skóra itd. Nie jestem bogata i nie mogę sobie kupować kosmetyków po 100zł. Zresztą po co skoro znalazłam Timotei i jestem zachwycona wyglądem swoich włosów.

Gość malwinka77
u mnie te pozytywne opinie się sprawdziły. Kupiłam szapon i odżywkę odbudowującą i regenerującą do włosów i moje puszyste i suche włosiny od razu zmienily wygląd. Każda z nas powinna spróbować tego kosmetyku.

Gość gość
Uważajcie na zachwalaczy od Timotei, ta cala zakichana roza jerycha podraznila mi skore glowy, musialam isc do dermatologa!

Gość gość
Olej arganowy jest wspaniały na włosy. Wsmarowuje się go we włosy, a po 15 minutach myje się normalnym szamponem :)

Gość gość
każdy ma inny rodzaj włosów i co jednym pasuje, innym szkodzi. Mamy tutaj dzielić się opiniami. Ja słyszałam wiele pozytywnych opinii nt Timotei i to z różnych źródeł. Zresztą u mnie w domu używamy i nikt łupieżu nie dostal i nikomu nie podrażnił skóry głowy.

Gość gość
Oczywiście, zgadzam się w zupełności. To co dla jednej osoby jest bardzo dobre drugiej szkodzi. to, że dostałaś łupieżu nie znaczy po pierwsze że od szamponu, a po drugie innym on odpowiada i wręcz przeciwnie pozbywają się łupieżu bo skóra głowy jest odpowiednio nawilżona. Ja miałam zniszczone włosy a po Timotei mam delikatne i mniej szorstkie.

Gość gość
Dlatego trzeba próbować i dobierać bardzo ostrożnie, żeby nie zaburzyć i nie zaszkodzić włosom i skórze głowy. Dlatego pochwaliłam szampon i odżywkę Timotei z rozą z Jerycha. Włosy wyglądają super i w końcu nie są suche i puszące się. kosmetyki nie zawierają parabenów i oparte są tylk na naturalnych składnikach.

Gość gość
a czy z tej serii Timotei są też kosmetyki do włosów farbowanych? Ja mam niedawno ufarbowane włosy i może pomogłyby mi zatrzymać kolor na dlużej.

Gość gość
Do farbowanych to Wyrazisty kolor, ja używam i ładnie podkreśla kolor włosów, nawilża je no i ładnie pachnie.